JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Istrië – Goedkope Autovakanties – D-reizen

Autovakantie Istrië

Een magnifiek landschap met bossen, wijngaarden en parken, historische badplaatsen, authentieke dorpjes: dit is Istrië. Deze streek heeft alles in huis voor een zorgeloze vakantie. Ontspan aan één van de stranden, maak een wandeling of fietstocht door de natuur of slenter door kronkelige winkelstraatjes. Ook watersporters komen hier volledig aan hun trekken. Hijs de zeilen, we zijn in Istrië!

Hoogtepunten Istrië

Als je in Istrië bent, mag je het oude centrum van Poreč zeker niet missen. Deze stad heeft een authentieke kern met pastelkleurige huisjes, smalle winkelstraatjes en twee oude stadstorens. Eén van deze torens heeft zelfs een terras bovenin. De grootste bezienswaardigheid is echter de Sint Eufrasius-basiliek uit de 6e eeuw met schitterende mozaïeken.

Ook in Pula kan de cultuurliefhebber zijn hart ophalen. Bezoek hier het oude Romeinse amfitheater, waar nog steeds voorstellingen worden gegeven. Of wandel door het oude centrum in de citadel en geniet van de vele andere bezienswaardigheden in de stad.

Maak een boottocht naar de Brijuni-eilanden. Deze eilandengroep ligt voor de kust tussen Rovinj en Pula en bestaat uit twee grote en tien kleine eilanden. De eilanden zijn uitgeroepen tot Nationaal Park. Op de eilanden kun je ongeveer 680 plantensoorten vinden en een safaripark bezoeken.

Op vakantie naar Istrië

In het noordwesten van Kroatië, aan de Adriatische Zee, vind je Istrië. Dit is één van de belangrijkste toeristische gebieden van het land. Je vindt er vele stranden met gezellige boulevards en mooie promenades en wandelpaden. De kleine dorpjes in het achterland hebben een authentiek Istrisch karakter met typische natuurstenen huisjes. De grote badplaatsen hebben een bruisend uitgaansleven en een eeuwenoude historie. 

Ook op sportief gebied is er veel te beleven. Of je nu wilt parasailen, waterskiën, fietsen of duiken, het kan hier allemaal. In het gebied ligt een aantal schitterende natuurparken, waar je prachtige wandelingen en eindeloze fietstochten kunt maken. Zo maak je op unieke wijze kennis met de boeiende flora en fauna. 

Historisch gezien is Istrië een ware ontdekking. De streek heeft grote bad- en havenplaatsen met een boeiende historie. Deze gaat vaak al terug tot ver voor Christus. De Romeinen hebben hun stempel op deze streek gedrukt en dat zie je overal terug. Je vindt in dit gebied een schitterende Romeinse tempel, een Romeins amfitheater en talloze ruïnes van Romeinse villa's. Maar je ziet ook bezienswaardigheden uit latere tijden, zoals schitterende basilieken, forten en oude stadstorens.

De streek is dankzij de veelzijdigheid uitermate geschikt voor een rondreis. Istrië is geschikt voor een gemengd publiek. Iedereen heeft hier een fantastische vakantie!

Ligging Istrië

Istrië is een schiereiland in het noordwesten van Kroatië. De streek ligt aan de Adriatische Zee. Het gebied strekt zich uit van Umag bij de Sloveense grens tot voorbij Rabač. Ten noordwesten van Istrië ligt Italië.

De oppervlakte van Istrië is circa 2800 km². Dit is te vergelijken met de provincie Zuid-Holland.

Van Nederland naar Istrië

De verbinding vanuit Nederland naar Pula in Istrië is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt ongeveer 2 uur. Pula ligt op circa 8 km van de luchthaven.

Openbaar vervoer in Istrië

In Istrië rijden er regelmatig bussen tussen de diverse plaatsen langs de kust. Ook rijden er frequent bussen tussen Istrië en andere delen van Kroatië, Ljubljana (Slovenië) en naar Triëst en Venetië in Italië. De verbindingen in Istrië zijn goed en frequent.

Er zijn diverse bootverbindingen in Istrië. Vanaf Fazana gaat 5 keer per dag een boot naar het eiland/Nationaal Park Brioni. Vanuit Rovinj vaart er 6 keer per week een boot naar Triëst in Italië. Vanuit Poreč en Rovinj kun je met de boot naar de hotels op de diverse eilandjes voor de kust.

In het hoogseizoen varen er excursieboten naar Triëst en Venetië, waaronder een draagvleugelboot. Ook vaart er een ferry vanuit Pula naar Venetië en een carferry van naar Koper en Rijeka.

In grotere plaatsen rijden veel taxi's. Bij toeristenwijken die buiten het centrum liggen, wordt vaak voorrijkosten berekend. Vrijwel iedere plaats heeft een taxistandplaats.

Tips van jouw reisadviseuse

Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek van te voren een prijs af. Houd er rekening mee dat er een nachttoeslag berekend wordt.

Vind jouw autovakantie ►