Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Zonvakanties ×
    • 1 week ×
Voor een bijzonder landschap vlieg je naar de Azoren. Het hele jaar door is het hier goed vertoeven dankzij de fijne temperaturen! 
Lees meer

Meer info over Azoren

Bewonder de eilanden van de Azoren 

Welkom op de paradijselijke archipel van Portugal: de Azoren! Kratermeren, spuitende geisers en borrelende warmwaterbronnen verraden de vulkanische oorsprong. De vruchtbare grond geeft inheemse bloemen volop de kans om te groeien en de eilandjes hebben dan ook een kleurrijke aanblik. De wateren rondom de eilandengroep worden gedomineerd door dolfijnen en walvissen, die af en toe even boven het wateroppervlak komen kijken… Laat je betoveren door deze eilandjes midden in de Atlantische Oceaan!
 

De eilanden van de Azoren

De bekendste eilanden zijn Terceira, Piro, Faial en São Miguel. De lokale bevolking leeft voornamelijk van de veehouderij, maar verbouwt ook thee, druiven, bananen en ananas. Het is de moeite waard om tijdens jouw verblijf ook andere eilanden te bezoeken. Elk eiland heeft zijn eigen karakter. De Azoren is een vakantiebestemming voor de rustzoeker en natuurliefhebbers. Er zijn voornamelijk veel haventjes en ruige rotsen met de groene natuur op de achtergrond. De meeste stranden op de Azoren zijn lavastranden, er zijn nauwelijks zandstranden te vinden. 
 

Wat is er te zien in de Azoren?

Er zijn op en rond de eilanden diverse diersoorten te vinden. Denk hierbij aan de walvissen, schildpadden, prachtige vissen en vogels. Je komt er tevens modder- en zwavelbronnen tegen. Door de vulkanische activiteit is de grond bovendien erg vruchtbaar, wat je ziet aan de weelderige begroeiing op de eilanden. De Azoren zijn een fraaie bestemming voor rustzoekers en mensen die houden van wandelen en zeilen.
 

Klimaat

Je kunt het hele jaar door naar de Azoren, want de gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 25 °C en in de winter rond de 17 °C. Dankzij het warme, vochtige klimaat zijn de eilanden zeer groen. In de zomermaanden heb je de minste kans  op neerslag en is de natuur prachtig groen.

Gebruik de zoekfilters op deze pagina om jouw ideale vakantie naar de Azoren te vinden. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak of ga langs bij een reisbureau bij jou in de buurt waar onze Persoonlijke Reisadviseurs altijd voor je klaar staan!