Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse Riviera ×
    • Okurcalar ×

Vakantie Okurcalar

Okurcalar, in het oosten van de Turkse Rivièra, ligt op circa 95 km van het vliegveld Antalya. De rustige badplaats heeft een mooi lang zandstrand en is omringd met bananenplantages en akkers. Het toeristische plaatsje bestaat verder uit grote luxe accommodaties die vooral aan het strand liggen. Het gezellige centrum van Okurcalar biedt voldoende uitgaansmogelijkheden. Daarnaast kun je langs de winkels slenteren of ontspannen op de vele terrasjes.

Okurcalar heeft genoeg excursiemogelijkheden. Boottochten, jeepsafari’s of een autoritje naar Side behoren tot de mogelijkheden. Er is dus genoeg vertier in deze plezierige badplaats.

Lees meer

Op vakantie naar Okurcalar

Okurcalar is een perfecte uitvalsbasis voor excursies. De plaats ligt precies tussen de twee grote plaatsen Side en Alanya. Het oude centrum op de landtong van Side, op circa 33 km afstand, is een groot openluchtmuseum. Hier is een groot aantal ruïnes te zien uit de Romeinse tijd. Alanya, op ongeveer 33 km afstand, is een grote, levendige badplaats met een 13e eeuws fort, dat boven de plaats uittorent, een gezellig oud centrum en een levendige haven. Marcus Antonius zou één van de stranden aan zijn geliefde Cleopatra hebben geschonken.

Een bezoek aan het Alara-fort kun je echt niet overslaan. Dit bijzondere fort ligt vlakbij Okurcalar aan de rivier de Alara op een hoge rots. Het fort heeft een gerestaureerde karavanserai (een oude handelspost en rustplaats voor kamelen) en imposante muren.

Voor een enerverend dagje uit is een bezoek aan het grote waterpretpark Water Planet een absolute aanrader. Op meer dan 60.000 m² is een groot aantal glijbanen en waterattracties te vinden. Daarnaast is er een kunstmatige rivier om te raften en een minigolfbaan. De dappersten onder je wagen een sprong aan het elastiek van de bungeejump.

Ligging Okurcalar

Okurcalar ligt in een landelijke omgeving met bananenteelt, kleine akkertjes en tuinbouw in kassen. Aan één kant van de plaats ligt een boomrijke kaap en aan de andere kant van de plaats loopt de rivier Alara uit in zee. Voor de kust ligt het kleine rotseilandje Slat. Verder landinwaarts is de omgeving bergachtig en in de verte liggen de sneeuwbedekte toppen van het Taurusgebergte.

Stranden Okurcalar

Okurcalar ligt aan een langgerekte kuststrook, aan beide kanten van de kustweg. Voor de kust ligt een klein eiland en de plaats heeft een mooi lang strand.
Natuurlijk bezoek je de badplaats om een gezond kleurtje te krijgen: Op het zeer lange Okurcalar-strand (circa 2,2 km) kun je heerlijk zonnen. Het lange strand tussen de monding van de rivier Alara en een begroeide heuvel in zee en bestaat voornamelijk uit zand en kiezels en de zeebodem loopt vrij snel af. Je kunt er ligbedden, matrassen en zon- en windschermen huren en er zijn douches, kleedcabines, toiletten en enkele horecafaciliteiten aanwezig waaronder een ijscokar! Voor kinderen zijn er enkele speeltoestellen. Omdat het strand deels uit kiezels bestaat raden wij je aan waterschoenen mee te nemen of in Okurcalar aan te schaffen.

Eten en uitgaan

Okurcalar heeft verspreid over de plaats en bij het strand een klein aantal bars en restaurants. Behalve Turkse specialiteiten hebben de meeste eetgelegenheden ook een internationale kaart. Vrijwel alle restaurants hebben een terras en bar.

In het plaatsje is aantal gezellige barretjes en leuke discobars, voornamelijk aan het strand van Okurcalar. Voor de overige uitgaansgelegenheden moet je zich richten op de verschillende accommodaties die vaak zelf een discotheek hebben.

De Turkse keuken is zeer geschikt voor vegetariërs. De keuken maakt gebruik van verse groenten, fruit en specerijen. Aubergine is vaak een bestanddeel van de gerechten. Een heerlijk vegetarisch voorgerecht zijn dolma’s, dit zijn wijnbladeren gevuld met groene pepers en gekruide rijst.

Vliegtijd

De vliegtijd naar Antalya bedraagt circa 4 uur. Het vliegveld van Antalya ligt op ongeveer 95 km van de plaats en de transfertijd bedraagt ongeveer 2 uur.

Openbaar vervoer

Vanuit Okurcalar is er een busverbinding met Alanya, Side, Avsallar en Konakli. Langs de kust rijden overal minibusjes (dolmus busjes). Deze busjes zijn vaak van particulieren en gaan naar veel bestemmingen voor weinig geld. Vanuit Okurcalar is er een regelmatige verbinding met Alanya, Side, Konakli en Avsallar.

Per taxi kun je vanuit Okurcalar naar Avsallar, Manavgat, Alanya en de luchthaven van Antalya.