Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Tunesie ×
    • Golf Van Hammamet ×
    • Monastir ×

Een heerlijke bestemming langs de Tunesische kust is Monastir. Als je een rustzoeker bent, is er geen beter vakantieoord. De luxe accommodaties en het lange zandstrand bepalen het gezicht van dit kleine badplaatsje. Door de nabijheid van andere bruisende badplaatsen heb je vertier binnen handbereik. Ontspannen, zonnen en relaxen zijn de begrippen die gelden in Monastir!

Lees meer

Hoogtepunten Monastir

Bekijk eens de dieren die Tunesië rijk is. Bij één van de hotelcomplexen in Monastir vind je een kleine dierentuin, waar je onder andere kamelen kunt voeren. Een geweldige ervaring voor de allerkleinsten en een leuk dagje uit voor iedereen. Monastir, dat op ongeveer 5 km afstand ligt, heeft tal van historische overblijfselen. Zo is er de Ribat, een prachtig klooster met een interessant museum. Verder zijn er diverse musea en kun je het Bourguiba-mausoleum bezoeken waar de eerste president van Tunesië ligt begraven. Je kunt ook een echte Tunesische avond beleven. In Sousse of Monastir worden er regelmatig zulke avonden georganiseerd. Daarbij kun je kennis maken met de cultuur, de heerlijke gerechten en de gebruiken van Tunesië. Je kunt zien hoe oude ambachten werden uitgeoefend en verschillende traditionele trouwjurken (iedere stad heeft zijn eigen jurk) bewonderen. De maaltijd wordt verrijkt met folkloremuziek, bedoeïnedanseressen en buikdanseressen.

Op vakantie naar Monastir

De badplaats Monastir ligt aan de oostkust van Tunesië, op ongeveer 8 km van het vliegveld. De badplaats bestaat uit een uitgestrekte, toeristische kuststrook. Hier vind jd een prachtig lang zandstrand, luxe accommodaties en twee kleine winkelcentra met diverse winkels en gezellige terrassen. De accommodaties zijn de moeite waard; je vindt er vooral luxe, witte hotelcomplexen met tal van faciliteiten, waardoor jezelf niet hoeft te vervelen. De directe omgeving is zeer geschikt voor het maken van uitstapjes, zoals de historische stad Monastir. Hier vind je onder andere een prachtig klooster, diverse moskeeën en interessante musea.

Ligging Monastir

Monastir ligt aan de oostkust van Tunesië. Het dorp ligt in een voornamelijk vlakke omgeving die schaars begroeid is. Achter de hoofdweg bevinden zich enkele ondiepe zoutmeren. Op circa 1,5 km afstand vind je het dorpje Sahline en in het uiterste oosten ligt de luchthaven van Monastir. Opvallend zijn een grote elektriciteitscentrale, die net buiten de plaats ligt en een golfbaan in het noordwesten van de plaats.

De kust van Monastir

Monastir ligt aan de oostkust van Tunesië, aan een voornamelijk vlakke kuststrook. Het heeft één zeer lang zandstrand, met faciliteiten die de dag aan het strand compleet maken!

Stranden Monastir

Geniet op het lange strand van Monastir: Het zeer lange Monastir-strand (ongeveer 10 km!) bestaat vooral uit fijnzand en heeft een vrij geleidelijk tot vrij snel aflopende zeebodem. In het hoogseizoen kan je er ligbedden en parasols huren. Verder zijn er douches, toiletten en diverse snackbars. De meeste eetgelegenheden behoren bij de achterliggende hotelcomplexen. Ook is er strandbewaking op het strand aanwezig.

De ligbedden zijn over het algemeen van de achterliggende hotels en worden meestal alleen aan eigen gasten verhuurd. Ook de horecafaciliteiten zijn voornamelijk van de hotels.

Eten en uitgaan Monastir

In beide winkelcentra is een eetgelegenheid aanwezig. In het centrum bij de hoofdweg bevindt zich een pizzeria en in het andere centrum vind je een restaurant met een eenvoudige kaart. Beide gelegenheden beschikken over een terras en je kunt er ook terecht om een glaasje te drinken. Het uitgaansleven in Monastir vind je vooral in de accommodaties. Verder is er een Moors café in het winkelcentrum halverwege de hoofdweg, en een Engelse pub.

De uitgaansgelegenheden in de accommodaties zijn over het algemeen alleen toegankelijk voor eigen gasten.

Sport en excursies Monastir

Ontdek de omgeving van Monastir: Vanuit Monastir kun je een wandeling maken naar het nabijgelegen dorpje Sahline. Deze ongeveer 1,5 km lange wandeltocht leid je onder meer over de dam bij het zoutmeer. Een leuke manier om de omgeving te verkennen is per koets. Je kunt de koetsjes op aanvraag laten rijden. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie: informatie over de Tunesische Kust.

Van Nederland naar Monastir

Als er op Monastir gevlogen wordt is de transfertijd ongeveer 10 minuten. Deze luchthaven ligt op ca. 8 km. Als er op Enfidha gevlogen wordt bedraagt de transfertijd ongeveer een uur. Neem contact op met je reisadviseuse als je zeker wilt weten op welke luchthaven je landt.

Openbaar vervoer Monastir

Regelmatig rijden er bussen naar Monastir en Sousse. In de maanden juli en augustus rijdt deze bus minder frequent. De bus stopt voor de meeste accommodaties en je kunt deze aanhouden door middel van handopsteken. Er rijdt regelmatig een trein naar de badplaatsen Monastir, Mahdia en Sousse. In de maanden juli en augustus en op zon- en feestdagen is de verbinding minder regelmatig. Verder rijdt er vrij frequent een toeristentrein naar Monastir. Per taxi kun je vanuit Monastir, Sousse, Sahline, Monastir en de luchthaven.

Tips van jouw reisadviseuse

Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek. Na 21:00 uur geldt er een toeslag van 50%.