Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Tunesie ×

De typisch Afrikaanse sfeer in combinatie met de westerse luxe maakt Tunesië ongekend populair bij een breed publiek. Het veelzijdige land is rijk aan tradities en beschikt over een zeer gevarieerd landschap, prachtige stranden en veel culturele bezienswaardigheden. De wondermooie natuur en moderne plaatsen worden afgewisseld met pittoreske dorpjes. In Tunesië beleef je jouw mooiste vakantie!

Lees meer

Op vakantie naar Tunesie

Tunesië ligt in Noord-Afrika, op circa 2 uur en 45 minuten vliegen vanaf Nederland. Het land heeft veel te bieden. Tunesië heeft een prachtige natuur: van de uitlopers van het Atlasgebergte in het noorden en de grassteppes en zoutmeren landinwaarts tot het indrukwekkende woestijnlandschap van de Sahara in het zuiden. Het land heeft een indrukwekkende geschiedenis waar vele overblijfselen van te vinden zijn, zoals de diverse prachtige moskeeën in Sousse en Kairouan en de opgravingen van de Romeinse stad Carthago.

In de vele gezellige badplaatsen kun je genieten van de heerlijke Tunesische keuken, de prachtige zandstranden en de gastvrije bevolking. De liefhebbers van winkelen zullen zich zeker vermaken in de drukke soeks met talrijke kraampjes. Afdingen is bij het winkelen zeer gebruikelijk en een leuke manier om de prijs van souvenirs te bepalen. De verkoper zal op uw gevoel inspelen om zijn koopwaar zo duur mogelijk aan je te verkopen. Laat je niet overrompelen en speel het spel mee, de koop zal met een grote glimlach worden gesloten.

Tunesië kent eigenlijk 3 klimaatzones. In het noorden en oosten een Middellandse Zee-klimaat, in het zuiden een woestijnklimaat en in het berggebied in het noordwesten een landklimaat. Dit berggebied heeft de meeste regenval en kent koude winters en warme zomers. Aan de kust zorgt de wind van zee voor wat verkoeling, in het zuiden is het 's zomers erg droog en heet, 's winters kan het daar vooral 's nachts flink afkoelen. De Tunesische dagen zijn korter dan in Nederland; het wordt eerder donker en later weer licht.

Eten en drinken in Tunesie

Tunesië heeft een gevarieerde keuken met verse ingrediënten en eerlijke gerechten; maaltijden die op een verantwoorde wijze bereid zijn met (veelal) biologische producten. De Tunesische keuken is over het algemeen vrij scherp van smaak door het gebruik van harissa, een pasta van scherpe gedroogde paprika met zout en knoflook. Ook wordt er veel tomatenpuree, suiker en olijfolie in gerechten verwerkt. De Tunesische keuken is vooral gebaseerd op gegrild en gebraden lamsvlees. In restaurants langs de kust staan talrijke visgerechten op de kaart.

Voor de hoofdmaaltijd worden vaak diverse hapjes geserveerd zoals amandelen, schelpdiertjes en olijven. Een typisch voorgerecht is brik, een gefrituurde driehoek van bladerdeeg, gevuld met rauw ei en kruiden. Het nationale ingrediënt is couscous (griesmeel gemaakt van durumtarwe) waarmee gerechten met (lams)vlees, kip of vis en groenten gecombineerd worden. Een verrassend Tunesisch gerecht is melloukhia; een gerecht van rundvlees of pens met een groene saus. Ook staat het land bekend om zijn mierzoete gebak, dat vaak in olie en honing gedrenkt is.

De nationale drank van Tunesië is muntthee, dat je heet en sterk gesuikerd drinkt. Hoewel Tunesië een islamitisch land is, is alcohol bijna overal verkrijgbaar. Celthia (Tunesisch bier) en boekha (jenever gemaakt van vijgen) zijn typisch Tunesische dranken.

Ligging

Tunesië ligt in Noord-Afrika, op circa 2 uur en 45 minuten vliegen vanuit Nederland. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 164.000 km² (ongeveer 4,5 keer Nederland). Het land bestaat uit het vasteland en het eiland Djerba.

Het zuiden van Tunesië grenst aan Libië en de Sahara, het westen grenst aan Algerije en het noorden en oosten zijn omgeven door de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden Tunesie

Wat je zeker niet wilt missen is een fantastische kamelentocht. Vanuit diverse plaatsen worden er tochtjes met dromedarissen of kamelen georganiseerd. Ontdek zo de woestijn van Tunesië.

De grote stad Kairouan, gelegen in het noordoosten, is de vierde heilige stad van de Islam. Hier kan je de prachtige binnenplaats van de Grote Moskee bezoeken. Het gebouw dateert uit de 9e eeuw en is één van de oudste en grootste moskeeën ter wereld. Ook een bezoek aan de medina (oude stad) met zijn sfeervolle soek (deel van de oude stad) is de moeite waard.

De hoofdstad Tunis is zeer modern en heeft een uitgebreid winkelaanbod. Je zult zich zeker niet vervelen in deze bruisende stad in het noordoosten van Tunesië.

Verrassende Highlights in Tunesie

Een bijzondere excursie is een kamelenrit door de Sahara. Onderweg kom je langs oases, zoutmeren en wie weet zie je een 'fata morgana'. Maar elke zonsondergang in de woestijn is een unieke belevenis.

Praktische Tips voor je vakantie naar Tunesie

Hoelang is het vliegen naar Tunesie?

Tunesie is meestal tussen de 2,75 en 3 uur vliegen.

Wat is de route van Nederland naar Tunesie

De vliegtijd vanaf Nederland bedraagt ongeveer 2 uur en 45 minuten.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Tunesie?

Het tijdverschil van Tunesie is in de wintertijd 0 en in de zomertijd 1 uur.

Met welke munteenheid betalen ze in Tunesie?

Hieronder vind je de meeste informatie over geldzaken in Tunesië:

 • De munteenheid is de Tunesische dinar.
 • Creditcards worden doorgaans geaccepteerd.
 • In de meeste steden zijn geldautomaten.
 • Banken en postkantoren zijn veelal van 08:00 tot 11:30 uur en van 14:30 tot 16:30 uur geopend. In sommige grote steden en toeristische centra zijn de banken en postkantoren in de zomer geopend van 08:30-14:30 uur (zaterdag en zondag gesloten).
 • Een fooi van 10% is gebruikelijk in drink- en eetgelegenheden. Tevens is het gangbaar om een fooi te geven aan gidsen, kruiers en benzinepomppersoneel.
 • Tunesische dinars mogen niet in- of uitgevoerd worden. De enige banken waar dinars teruggewisseld kunnen worden zijn die op het vliegveld. Bewaar alle bonnetjes van de wisseltransacties, want bij vertrek mag je maar 30% terugwisselen van het bedrag waarvan je kunt aantonen dat je het hebt gewisseld.
 • Als je euro's wilt wisselen naar Tunesische dinars kan je dit ook bij het hotel doen, zonder dat daar extra kosten voor worden berekend! In heel Tunesië is de koers gelijk.

Wat is het voltage in Tunesie?

De netspanning is over het algemeen 220-240 volt. Een verloopstekker is soms nodig.

Is het water drinkbaar in Tunesie?

Het wordt afgeraden leidingwater te drinken. Drink daarom zoveel mogelijk mineraalwater uit flessen.

Welke taal spreken ze in Tunesie?

De officiële talen zijn Arabisch en Frans, in toeristische gebieden kun je vaak terecht met Duits en Engels.

Hoe is het openbaar vervoer in Tunesie?

Tunesië heeft een goed en efficiënt treinnetwerk dat zich over het hele land verspreidt, de totale spoorlengte bedraagt circa 2200 km. Er zijn goede verbindingen tussen de grote plaatsen. In de treinen kun je terecht in de 2e klas, 1e klas en comfort. De 2e klas is het voordeligst, maar vaak overvol. In de 1e klas is doorgaans airconditioning. De comfortklasse is iets duurder dan de 1e klasse maar niet veel comfortabeler. Op de meeste passagierstreinen is een restauratiewagen. In de toeristensteden rijdt er op de openbare weg een toeristentreintje tussen de hotelzones en de binnenstad.

Tunesië heeft een uitgebreid busnetwerk. Er zijn twee soorten busbedrijven; een regionaal busbedrijf en een nationaal busbedrijf. Het nationale busbedrijf is herkenbaar aan de gele en groene kleur. Deze bussen, voorzien van airconditioning, rijden vrijwel dagelijks naar de meeste bestemmingen.

Een metro in Tunesië is gewoon een bovengrondse trein. De metro verbindt belangrijke steden en ook de tussenliggende plaatsen met elkaar.

De tuk tuk is een kleine gemotoriseerde driewieler, die onder andere op het traject Sousse - Port el Kantaoui rijdt. Het vervoermiddel biedt plaats aan maximaal zes personen en je betaalt een ritprijs per persoon.Tip: Een treinkaartje moet voor het instappen gekocht worden; een retourkaartje is vaak voordeliger.

Wat is de geschiedenis van Tunesie?

De geschiedenis van Tunesië begint met de komst van de Feniciërs, rond 1100 voor Christus. Dit machtigste zeevarende volk van de Middellandse Zee is verantwoordelijk voor de stichting van de stad Carthago en heeft er een bloeiend handelscentrum van gemaakt. In 647 vallen de Arabieren voor het eerst Tunesië binnen, waarbij ze een spoor van vernielingen achterlaten. Tientallen jaren later vallen ze opnieuw Tunesië aan, in de eeuwen die volgen gaat de bevolking over op de islam en nemen ze ook de Arabische cultuur en taal over.

Vanaf 1228, na veroveringen van onder meer de Almohaden, kent het land 3 eeuwen van welvaart en culturele bloei. In 1574 heroveren de Ottomanen Tunesië en wordt het land een Ottomaanse provincie. Het begin van de 18e eeuw is een periode van opnieuw grote welvaart; landbouw, handel en zeeroverij zorgen voor veel inkomsten, maar door afschaffing van zeeroverij in de 19e eeuw valt het land terug in armoede.

Aan het einde van de 19e eeuw wordt Tunesië veroverd door de Fransen en wordt het land een Franse kolonie. Pas in 1956 wordt het land onafhankelijk verklaard en in 1963 trekken alle Fransen zich terug en begint de wederopbouw om van Tunesië een modern land te maken.