Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Mallorca ×
    • Santa Ponsa ×

Vakantie Santa Ponsa

In het zuidwesten van Mallorca ligt Santa Ponsa, een levendige badplaats. In Santa Ponsa kom je heerlijk bij op een van de mooie stranden in de prachtige baai. Of maak eens een boottocht naar een van de eilanden in de buurt. En geniet ‘s avonds van een heerlijk glas sangria (rode wijn, heerlijk op smaak gebracht met vruchtjes) op één van de vele terrassen.

Lees meer

Op vakantie naar Santa Ponsa

In Santa Ponsa ging de veroveraar Jaume I in 1299 aan land, niet wetende dat deze plaats zou uitgroeien tot een geliefde badplaats voor jong en oud! De plaats ligt erg gunstig ten opzichte van de hoofdstad Palma de Mallorca en op slechts 40 minuten rijden van de luchthaven. In het levendige centrum kun je bij de vele eetgelegenheden terecht voor een heerlijke Spaanse maaltijd. Kom je voor het strand? Dan tref je het. Santa Ponsa ligt in een prachtige baai en heeft een mooi strand. In Santa Ponsa vind je volop vermaak. Je kunt er overdag (water)sporten, winkelen en zonnen. ’s Avonds ben je van harte welkom op de terrassen en in de uitgaansgelegenheden. Je kunt er tot diep in de nacht terecht. 

Wil je kennismaken met het andere Mallorca? De badplaats is een prima uitvalsbasis voor leuke excursies op het veelzijdige eiland Mallorca. Zo ligt de trendy hoofdstad Palma de Mallorca op slechts 19 km. Maar ook de directe omgeving van Santa Ponsa is zeker de moeite waard. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling door de pijnboombossen achter het strand.

Excursies Santa Ponsa

Trendy winkels en kinderattracties: je bezoekt het vanuit Santa Ponsa! Leuk voor de kinderen! Bezoek het grote waterpretpark Aqualand, bij Magaluf. Het ligt ongeveer 6 km van Santa Ponsa. Je vindt hier onder andere spectaculaire glijbanen. De bruisende hoofdstad Palma de Mallorca ligt op circa 19 km afstand. Hier vind je trendy winkels en terrassen in combinatie met cultuur. Zie voor meer ideeën en mogelijkheden de informatie over Mallorca.

Ligging

Santa Ponsa ligt in een heuvelachtige omgeving. Aan beide kanten van de plaats liggen groene heuvels met ontelbare pijnbomen. In noordwestelijke richting loop je ongemerkt de plaats Costa de la Calma binnen. Achter de baai van Santa Ponsa is het landschap vlakker en is de begroeiing schaars.

Op zoek naar een fotogeniek plekje? Bij de toegangsweg van Santa Ponsa staat een authentieke Spaanse windmolen.

Santa Ponsa ligt aan een diepe baai met aan weerszijden een grillige kustlijn. Rondom de baai vind je groene heuvels met pijnbomen. Meer naar het westen zie je imposante rotspartijen uit de zee oprijzen. Op de stranden zijn onder andere een EHBO-post, strandbewaking en eetgelegenheden.

Stranden van Santa Ponsa

Santa Ponsa heeft vele stranden: Het belangrijkste strand is het Santa Ponsa-strand. Dit brede en lange zandstrand ligt centraal in de plaats en ligt aan een baai. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Ook is er een EHBO-post en strandbewaking. Op het strand zijn eetgelegenheden.

Het Caló den Pallicer-strand is een klein zandstrand. Het strand ligt aan een diepe baai met enkele pijnbomen. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met keien en rotsen. Er zijn douches aanwezig en de kinderen kunnen spelen in de speeltuin achter het strand.

Het Zuid-strand bestaat voornamelijk uit beton- en rotsplateaus. De zeebodem is direct diep. Het strand ligt een de voet van een vrij kale heuvel. Het Noord-strand bestaat uit betonplateaus en is te bereiken via treden. De faciliteiten op het strand horen bij de aangrenzende accommodaties.

Het Jardín del Mar-strand is een klein strand met kiezels en rotsen en wordt begrensd door deels begroeide rotsen. De zeebodem loopt snel af. Je krijgt toegang tot het strand via treden. Het kleine Jardín del Sol-strand bestaat uit beton- en rotsplateaus, keien en kiezels. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt naast het Jardín del Mar-strand

Het kleine Cala Blanca-strand ligt aan de westzijde van de plaats voor de toeristenwijk Es Castellot. Het strand bestaat uit beton- en rotsplateaus, keien en zand. De zeebodem loopt vrij snel af.

Het West-strand is een klein strand met beton- en rotsplateaus en rotsen. De zeebodem is direct diep. Het strand ligt ten westen van het Cala Blanca-strand. Je kunt er ligbedden en parasols huren. Verder zijn er toiletten, zitjes en eetgelegenheden.

Bezienswaardigheden Santa Ponsa

Spectaculair op Mallorca zijn de bekende Grotten van Drac, in Porto Christo aan de andere kant van het eiland. Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Palma de Mallorca niet ontbreken. De laatmiddeleeuwse kathedraal van Palma is een bezoek meer dan waard. Vanwege de schitterende ramen draagt de kathedraal de naam ‘kathedraal van het licht’.

Verrassende Highlights in Santa Ponsa

Vanuit Santa Ponsa kun je met de glasbodemboot naar het idyllische eilandje Malgrat. Of ga aan boord van een zeilboot en vaar naar het eiland Sa Dragonera, waar je aalscholvers en soms zeearenden voorbij ziet zweven. Met wat geluk zie je zelfs de zeldzame Eleanora’s valk. Wil je jezelf even een jetsetter voelen? Ga dan naar Puerto Portals. Wie weet zie je in deze luxe jachthaven wel een beroemdheid!

Stranden van Santa Ponsa

Wil je eens ergens anders eten dan in jouw hotel? In en rondom het centrum van Santa Ponsa zijn volop restaurants, waar je niet alleen kunt genieten van de Spaanse keuken, maar ook van de Chinese en zelfs van de Hollandse keuken. Vrijwel alle gelegenheden hebben een terras, waar je tot in de late uurtjes van de warme avondzon kunt genieten. Ongeveer de helft van de gelegenheden heeft ook een barfunctie.

Het uitgaansleven is grotendeels gericht op Engelse toeristen, maar er zijn ook enkele Nederlandse bars en een karaoke-café. De meeste bars hebben een terras, zodat je met een heerlijke cocktail in de hand buiten kunt feesten. Wil je liever dansen? Dan zijn er in het centrum diverse discobars, discotheken, amusementshallen en zelfs een nachtclub.

Ga eens uit eten bij ‘Crocodillo’s’, een leuke bistro in het centrum van Santa Ponsa. Dit restaurant is van een Nederlandse eigenaar en heeft een uitgebreide menukaart.

Praktische Tips voor je vakantie naar Santa Ponsa

Hoelang is het vliegen naar Santa Ponsa?

Santa Ponsa is meestal tussen de 2,25 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Santa Ponsa?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Santa Ponsa.

Wat is de route van Nederland naar Santa Ponsa

De vliegtijd naar Palma de Mallorca bedraagt circa 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 27 km van het centrum en de transfertijd bedraagt ongeveer 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Santa Ponsa?

Santa Ponsa heeft een busstation. Er rijden regelmatig bussen via de tussengelegen plaatsen naar Palma Nova, Magaluf, Andraitx en de hoofdstad Palma de Mallorca. Ook rijdt er een bus van Santa Posa naar de jachthaven.Tip: Let op dat de meter in de taxi aanstaat en spreek van tevoren een tarief af met de chauffeur. ’s Avonds kan er een toeslag worden berekend.