Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Del Sol ×
    • Nerja ×

De sfeervolle plaats Nerja in het oosten van de Costa del Sol houdt zich ver van het massatoerisme. Dit merk je als je door de smalle straatjes in het centrum slentert. Je waant zich terug in de tijd. De oudere inwoners komen samen op gezellige pleintjes en de typisch Spaanse witte huisjes zijn versierd met bloemen en prachtige mozaïeken. De mooie stranden en zee maken je vakantiegevoel compleet.

Lees meer

Op vakantie naar Nerja

Nerja is een authentieke badplaats op ongeveer 60 km van de luchthaven van Malaga. De plaats ligt aan een rotsachtige kust en heeft diverse mooie stranden, waar je kunt zwemmen in een kristalheldere zee. Het centrum van Nerja loopt uit in een uitstekend plateau boven zee: het Balkon van Europa, met een adembenemend uitzicht. In Nerja kun je bovendien culinair genieten van echte Spaanse gerechten in een van de vele tapasbars en echte Spaanse restaurants. Tapas zijn kleine hapjes zoals olijven, serranoham en inktvisringetjes die vóór de maaltijd geserveerd worden.

Nerja is geschikt voor een groot publiek. Zonliefhebbers vinden hier mooie stranden en heerlijk zeewater. Maar Nerja is vooral interessant als je op zoek bent naar een echte Spaanse plaats in een omgeving vol cultuur en natuur. In het sfeervolle centrum vind je mooie historische gebouwen. In het achterland liggen charmante kleine dorpjes waar je het echte authentieke Spaanse leven nog vindt. Het prachtige Sierra Nevada-gebergte en de steden Malaga en Granada liggen eveneens in de buurt.

Excursies Nerja

Vanuit Nerja zijn verschillende uitstapjes mogelijk: Wandel door de smalle straatjesvan de middeleeuwse wijk Barrio de San Sebastianin Velez-Malaga, op circa 29 km. Maak een excursie naar Malaga op circa 53 km en bekijk bijvoorbeeld de Moorse vesting Alcazaba en het Romeinse amfitheater die vlak naast elkaar liggen. Bezoek het wereldberoemde Moorse Alhambra en Generalife in Granada (circa 100 km). Kijk voor meer mogelijkheden en ideeën bij de informatie over de Costa del Sol.

Ligging

Nerja ligt in een heuvelachtige omgeving aan een grillige rotskust. Het rotsige voorgebergte van Nerja wordt ook wel het Balkon van Europa genoemd. Ten westen van de plaats ligt een breed dal met boomgaarden, rietkragen, tuinbouw en akkerland. Het achterland van Nerja is heuvelachtig tot bergachtig en in de verte kun je de besneeuwde bergtoppen van het Sierra Nevada-gebergte zien.

Nerja ligt in het oosten van de Costa del Sol aan een vrij grillige kust met diverse baaien en inhammen. De plaats heeft meerdere stranden. De meeste bestaan uit fijngrind, grind en zand. De zeebodem loopt snel tot vrij snel af. Je kunt op de stranden parasols en ligbedden huren en er zijn diverse horecafaciliteiten aanwezig.

Stranden van Nerja

De stranden van Nerja bieden volop faciliteiten: Het Nerja-strand bestaat vooral uit rotsen, fijngrind en zand. De zeebodem is steil aflopend. Het strand ligt dicht bij het Balkon van Europa en ligt tegen een steile rotswand. Eigenlijk bestaat het strand uit vier kleine strandjes die met elkaar zijn verbonden door wandelpaden langs de rotsen. Op het strand zijn parasols, ligbedden, douches en toiletten. Ook zijn er voldoende eetgelegenheden. Het Torrecilla-strand ligt ten westen van het Nerja-strand. Dit strand bestaat uit kiezel, rotsen, fijngrind en zand. De zeebodem is steil aflopend. Achter het strand loopt een promenade met bankjes en grote cactusplanten. Op het strand vind je parasols, ligbedden, douches, toiletten en eetgelegenheden. Er is strandbewaking. Ten oosten van Nerja ligt het Burriana-strand. Dit strand bestaat uit kiezel, keien, fijngrind en zand. De zeebodem is steil aflopend. Op het strand zijn parasols, ligbedden, douches en toiletten en horecafaciliteiten. Er is een EHBO-post en strandbewaking. Achter het strand is een promenade met gezellige restaurants.

Bezienswaardigheden Nerja

Je kunt er niet omheen als  in Nerja bent: het Balkon van Europa. Dit bijzondere plateau steekt ver uit boven de kust en wordt omringd door mooie bomen en schitterende bloemen. Vanaf het Balkon van Europa heb je een schitterend uitzicht over zee en over de bergen in het achterland. De indrukwekkende Grotten van Nerja liggen op loopstand van de plaats (circa 6 km). De wandschilderingen in de grotten zijn vermoedelijk ongeveer 20.000 jaar oud. In de grotten is een ondergronds auditorium waar in de zomer concerten worden gegeven.

Bezoek ook zeker de mooie stad Malaga op circa 53 km. Hier ligt de Moorse vesting Alcazaba schitterend gelegen op een heuvel. Naast het Alcazaba ligt een oud Romeins amfitheater. Vooral het contrast tussen Moors en Romeins maken het bezoek apart. Ook de kathedraal is een bezoek waard. Deze draagt de naam ‘La Manquita’ (de eenarmige), omdat wegens geldgebrek de tweede toren nooit is afgebouwd.

Verrassende Highlights in Nerja

Op ongeveer 5 km afstand van Nerja ligt het witte dorpje Frigiliana. Dit dorpje is een van de best bewaard gebleven dorpjes van de streek en ademt een echte Andalusische sfeer. Op circa 29 km afstand ligt Velez-Malaga. Deze Moorse stad heeft een fort op een schitterende locatie op een rotspunt, het Fortalezza de Belén. Maak ook een wandeling door de middeleeuwse wijk Barrio de San Sebastian met smalle straatjes en witgekalkte muren.

Een mooie bestemming voor een dagtocht is Granada op circa 100 km. In deze stad ligt het wereldberoemde Moorse Alhambra-paleis met de schitterende tuinen van Generalife. Probeer van tevoren een kaartje te regelen in je accommodatie, want de hoeveelheid bezoekers die per dag naar binnen mogen is beperkt. Wandel in Granada door de oude wijk Albaicín om een goede indruk te krijgen van het vroegere leven in Granada. In deze wijk vind je ook leuke tapasbars, waar je kunt genieten van heerlijke Spaanse gerechtjes zoals olijfjes en inktvisringetjes.

Stranden van Nerja

Buiten de deur eten kan prima in en rond het centrum van Nerja. Nerja heeft een levendig en gezellig uitgaansleven. Er zijn veel bars, restaurants en terrassen. Veel bars zijn echte tapasbars, waar je kunt genieten van authentieke Spaanse hapjes. De restaurants hebben vaak een Spaanse en een internationale kaart, zodat jezelf kunt bepalen waar je zin in hebt.

Wil je uitgaan in Nerja, dan zijn er enkele discotheken en diverse discobars. Ook is er een amusementshal, een theater en kun je bingo spelen.

Bij het Burriana-strand vind je restaurant Ayo’s. Hier bereidt de chef grote pannen paella (het befaamde rijstgerecht met ingrediënten zoals kip of vis) boven het houtvuur. Spaanse families komen speciaal hierheen om heerlijk te eten en te genieten van het strand.

Praktische Tips voor je vakantie naar Nerja

Hoelang is het vliegen naar Nerja?

Nerja is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Nerja?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Nerja.

Wat is de route van Nederland naar Nerja

De vliegtijd naar Malaga bedraagt circa 3 uur. Het vliegveld ligt op circa 60 km van het centrum van Nerja en de transfertijd bedraagt ongeveer 1 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Nerja?

In Nerja is een busstation. Hiervandaan vertrekken regelmatig bussen naar de omliggende kustplaatsen en Malaga. Daarnaast zijn er busverbindingen met Motril, Almeria, Sevilla, Granada en Almunecar. In de zomermaanden rijdt er een toeristentreintje door de plaats.Tip: Let op dat in een taxi de meter aanstaat of spreek een tarief af voor je vertrekt.