Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Del Sol ×
    • Fuengirola ×

Vakantie Fuengirola

Wie rust zoekt, kan Fuengirola beter links laten liggen. Voor wie wil genieten van lange stranden en het bruisende nachtleven, is Fuengirola dé vakantiebestemming. Maar Fuengirola biedt meer dan alleen strand en uitgaan. Het voormalige vissersdorp heeft een mooie haven en een sfeervol centrum. Slenter eens door de kleine straatjes en proef de Spaanse cultuur. Ook de dierentuin is een bezoek waard.

Lees meer

Op vakantie naar Fuengirola

Fuengirola is een grote badplaats, centraal aan de Costa del Sol, op circa 25 km van de luchthaven Malaga. De plaats heeft een mooie vissers- en jachthaven en een levendige lange boulevard. In Fuengirola vind je kilometerslange stranden aan een helderblauwe zee, die zorgen dat je op een ontspannen manier vakantie viert.
In Fuengirola kun je uitgaan tot in de vroege uurtjes. De plaats heeft een geweldig nachtleven met bars, charmante restaurants en sfeervolle terrassen. Geniet tot ’s avonds laat van de muziek, de sfeer en de ambiance in het levendige centrum. 

Slenterend door de kleine straatjes en over de mooie pleintjes in het centrum krijg je een goed beeld van de typisch Spaanse cultuur. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de prachtige dierentuin Parque Zoológico, het eeuwenoude Arabische kasteel en de drukke markt.

Excursies Fuengirola

Ontdek wat de omgeving van Fuengirola te bieden heeft: Rijd met de auto naar Alhaurin el Grande op circa 19 km. In dit rustige dorp vind je ruïnes van een Moorse vesting en er is een 18-holes golfbaan speciaal voor kinderen. Spot walvissen en dolfijnen op Gibraltar, circa 114 km. Kijk voor meer mogelijkheden en ideeën bij de informatie over de Costa del Sol.

Ligging

Fuengirola ligt in een deels vlakke, maar voornamelijk heuvelachtige omgeving. Het achterland is heuvel- tot bergachtig en in de verte zijn de sneeuwbedekte toppen te zien van de Sierra Nevada. De plaats grenst aan het kleine badplaatsje Los Boliches.

Fuengirola ligt centraal aan de Costa del Sol en heeft een vlakke tot glooiende kust met brede baaien en kilometerslange zandstranden.

Stranden van Fuengirola

Fuengirola heeft 2 prachtige stranden: Het Fuengirola-strand is een zandstrand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af, en is dus geschikt voor kinderen. Het lange strand ligt tussen de rivier Rio de Fuengirola en de haven. Achter het strand ligt een levendige boulevard met palmbomen. Je kunt ligbedden en parasols huren en er zijn douches, een EHBO-post, strandbewaking, toiletten en enkele horecafaciliteiten. Voor de kinderen zijn er enkele speeltuintjes, een luchtkussen en een springtoestel. Het Noord-strand bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij snel af. Het lange strand ligt ten noordoosten van de haven. Achter het strand vind je een levendige boulevard. Je kunt ligbedden en parasols huren. Ook hier zijn douches, een EHBO-post, strandbewaking en enkele horecafaciliteiten. Voor de kinderen is er een springtoestel.  

Bezienswaardigheden Fuengirola

Als je vakantie in Fuengirola viert, mag een bezoek aan het mooie dierenpark Parque Zoológico niet ontbreken. Dit is de enige dierentuin van de Costa del Sol, Je kunt hier een bezoekje brengen aan de krokodillenvijver, en de tijgers, luipaarden en vogelshow bewonderen!

Bezichtig de Castillo Sohail, een ruïne van een 18e eeuwse burcht die op een Moorse vesting uit de 10e eeuw is gebouwd. Vanaf de burcht heb je een schitterend uitzicht over het achterland. In het achterland van Fuengirola, op circa 8 km, ligt het mooie stadje Mijás als een amfitheater tegen een circa 400 m hoge rotswand. De stad straalt Andalusische charme uit.

Verrassende Highlights in Fuengirola

Bezoek ook de stad Malaga op circa 29 km. Hier ligt op een heuvel de Moorse vesting Alcazaba. Naast het Alcazaba is een Romeins amfitheater. Vooral het contrast tussen Moors en Romeins maken het bezoek apart. Ook de kathedraal is een bezoek waard. Deze draagt de naam ‘La Manquita’ (de eenarmige), omdat wegens geldgebrek de tweede toren nooit is afgebouwd.

Op circa 80 km van Fuengirola ligt Antequera. Maak hier kennis met de oudheid. Je ziet hunebedden uit de Steentijd en oude cuevas (rotsgraven). Dwaal door het labyrint van rotsen die dit gebied rijk is.

Stranden van Fuengirola

Fuengirola heeft een bruisend uitgaansleven. Er zijn zeer veel bars, restaurants en terrassen. De restaurants hebben naast Spaanse specialiteiten ook vaak een internationale kaart. De meeste restaurants hebben een terras en een bar. Je vindt de gelegenheden in en rond het centrum en op de boulevard.

Er zijn diverse discotheken, discobars, een nachtclub, een amusementshal en een bioscoop. Daarnaast kun je meedoen aan bingo.

Praktische Tips voor je vakantie naar Fuengirola

Hoelang is het vliegen naar Fuengirola?

Fuengirola is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Fuengirola?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Fuengirola.

Wat is de route van Nederland naar Fuengirola

De vliegtijd naar Malaga bedraagt circa 3 uur. Het vliegveld ligt op circa 25 km van het centrum van Fuengirola en de transfertijd bedraagt ongeveer 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Fuengirola?

Fuengirola heeft een busstation. Hiervandaan zijn regelmatige busverbindingen naar de omliggende kustplaatsen en Malaga. Daarnaast zijn er busverbindingen met Granada, Cadiz, Cordoba, Ronda, Sevilla en Madrid.

Er is ook een treinstation in de plaats. Er is een regelmatige verbinding met verschillende kustplaatsen, de luchthaven en de stad Malaga. Er rijdt een toeristentreintje door de plaats en langs de boulevard.

Verder is er een regelmatige bootverbinding met Benalmádena.