Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Noorwegen ×
    • Hordaland ×
    • Bergen ×

Deze stad tussen de zeven bergen bied je verschillende musea, waaronder het voormalige woonhuis van componist en pianist Edvard Grieg. Het middeleeuwse centrum van de stad, Bryggen, ligt aan de baai Vågen, en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De haven van Bergen en de vele kunstgaleries zijn zo nog twee redenen om deze prachtige plaats te bezoeken!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Bergen

De literaire en muzikale stad Bergen zal je zeker bekoren! De geboortestad van componist Edvard Grieg was in 2000 Culturele hoofdstad, de vele festivals en culturele hoogtepunten vertellen je waarom. De stad ligt tussen zeven bergen, de syv fjell, in de provincie Hordaland (zuidwest Noorwegen).

Een wandeling door het historische centrum Bryggen, door de UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst, voert je langs het geboortehuis van Grieg en Akvariet i Bergen. Dit park heeft maar liefst 60 aquaria waar je pinguïns en zeehonden kunt bekijken.

Vanaf de hoogste van de zeven bergen, Ulrike (circa 643 m), heb je een geweldig uitzicht over de stad. Je kunt met een kabeltrein naar de top en genieten van de omgeving. 

Aan het einde van de dag kun je in de mooie haven niet alleen genieten van de schitterende zonsondergang, maar ook de regionale specialiteiten proeven!

Ligging

De stad ligt in het zuidwesten van Noorwegen, in de provincie Hordaland. Het wordt ook de ‘Stad van de Zeven Bergen’ genoemd, de Ulrike is de hoogste van deze bergen. Zowel de top van Fløyen (circa 425 m) als die van Ulriken (circa 643 m) kun je bereiken per kabeltrein!

De stad is het begin- en eindpunt van de Hurtigruten (Kustexpress of Snelle Route), de meer dan 100 jaar oude veer- en goederendienst langs de Noorse kust. Ook is de stad een uitstekend beginpunt voor een ontdekkingsreis over de Noorse fjorden.

Ten noorden van de stad liggen de Sognefjord en de Lustjeford, die je een glimp bieden van de schoonheid van het fjordengebied.

In de stad ligt Lille Lungegårdsvann, een groot binnenmeer.

Bezienswaardigheden Bergen

Voor kunstliefhebbers is deze Noorse stad een topbestemming. In de maanden mei en juni vindt hier het Internationaal Festival van Bergen plaats. Muziek, theater, dans en literatuur: alle disciplines komen voorbij!

Bryggen vormt het oude centrum van de stad, deze herken je van verre aan de gekleurde huisjes. Winkels, ateliers, werkplaatsen en ateliers vormen dit levendige en unieke deel van de stad. In het Bryggens Museum kun je een kijkje nemen in de geschiedenis. De collecte toont het beeld van het middeleeuwse leven in Bergen. Ook zie je hier een aantal archeologische vondsten die gedaan zijn na de brand van 1955.

Troldhaugen vind je op de Heuvel van de Trollen, op ongeveer 10 km van de stad, en is het vroegere woonhuis van de componist Edvard Grieg, één van de bekendste Bergenaren. Je kunt het originele Victoriaanse interieur bekijken en je ziet ook de Steinwaypiano waar hij zijn meesterwerken op componeerde. Zijn bekendste werk is het muziekstuk dat hij schreef voor Peer Gynt, het drama van Ibsen.

Verrassende Highlights in Bergen

Delicatessenzaken, bakkerijen en diverse restaurants: dit vind je allemaal in Torgalmenningen, het winkelhart van Bergen. Liefhebbers van de combinatie winkelen en lekker eten zijn hier zeker op de goede plek. Winkelketens worden afgewisseld door souvenirwinkels waar je trollen kunt kopen, de geesten van de onderwereld. Verwen uzelf met een Skilingsboller, een groot, rond broodje met kaneel.

Het volkslied van Bergen is Udsigter fra Ulriken, Uitzichten vanaf Ulrike. Vanaf deze hoogste van zeven bergen kunt je genieten van mooie uitzichten op de stad. Met een kabeltrein bereik je de top waar toneelschrijver Hendrik Ibsen het gedicht Vi vandrer med freidig mot schreef.

Een uitgelezen mogelijkheid om je onder de lokale bevolking te mengen is een bezoek aan de vismarkt. Dit is de bekendste markt van Noorwegen, de levendige handel en gezellige sfeer zullen je laten zien waarom. Verse vis, garnalen én smakelijke hapjes vind je hier!

Praktische Tips voor je vakantie naar Bergen

Hoelang is het vliegen naar Bergen?

Bergen is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Bergen?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Bergen.