Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Noord-Brabant ×
    • Eindhoven ×

Vakantie Eindhoven

Lichtstad Eindhoven dankt deze naam natuurlijk aan de productie van gloeilampen. Maar de stad biedt veel meer: kunst en groene ruimte lopen naadloos in elkaar over, en cultuurliefhebbers genieten in Eindhoven. Shopliefhebbers brengen uren door in het zeer uitgebreide winkelgebied rondom de Markt, en lekkerbekken bezoeken één van de vele restaurants. Eindhoven is eindeloos!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Eindhoven

De binnenstad van Eindhoven, gelegen in het zuidoosten van Noord-Brabant, is bij uitstek geschikt voor een dagje winkelen. In het centrale winkelgebied, onder andere aan de Demer en op de Markt, zijn volop winkels met een zeer uitgebreid assortiment. Ook komen er steeds meer winkelcentra bij, waaronder Rond de Admirant aan het hoofd van het 18 Septemberplein.

Uitgaan is in Eindhoven geen kunst! Als de winkels sluiten, kun je moeiteloos overgaan tot een heerlijke avond uit. Restaurants, (dans)cafés, grand-cafés, discotheken en bruine kroegen zijn er volop.

Kunst en groene ruimte lopen naadloos in elkaar over. Geniet tijdens een wandeling in het Stadswandelpark van meer dan 30 moderne kunstwerken, en tijdens een loopje door de stad van de verspreid staande en liggende standbeelden.

Ook de musea zijn divers: van een streekmuseum over volkenkunde en beeldhouwkunst tot een museum voor moderne kunst en vormgeving: je vindt het in Eindhoven.

Door de verschillende onderwijsinstellingen wonen er veel studenten in en om de stad, Eindhoven heeft onder andere de beste universiteit van de Benelux volgens de Britse Times: de Technische Universiteit Eindhoven. 

Naast de industrie, de techniek, het winkelen, uitgaan en onderwijs kent de stad nog één onderscheidend kenmerk: sport. Natuurlijk is er sportclub PSV, en ook bij hockeyclub Oranje Zwart wordt op zeer hoog niveau sport bedreven. In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion worden wedstrijden van formaat gezwommen.

Ligging

Eindhoven ligt in het zuidoosten van Noord-Brabant, en is de vijfde stad van Nederland. Eindhoven bestaat uit de gemeenten Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Best, Nuenen en Geldrop-Mierlo.

Bezienswaardigheden Eindhoven

Het winkelgebied van Eindhoven is vermaard! Je kunt rustig een dag doorbrengen in de vele verschillende winkels aan de Demer, de Rechtestraat en de Markt.

De 19e eeuwse rooms-katholieke Catharinakerk in de binnenstad van Eindhoven is van de hand van Pierre Cuypers, architect van het Centraal Station van Amsterdam. Het meest opvallende kenmerk van deze neogotische kerk zijn de twee torenspitsen, beide circa 70 m hoog.

Het Stadswandelpark ligt ten zuiden van Eindhoven, en is een geliefd wandelgebied met bijzondere monumenten. Je vindt hier het Radiomonument uit 1936, dat symbool staat voor de eerste radiografische verbinding met Nederlands-Indië in 1927. Ook zie je verschillende prachtige sculpturen van verschillende kunstenaars, een schitterende vijver en een bijzondere volière.

Verrassende Highlights in Eindhoven

De Lichtjesroute op 18 september is een jaarlijks evenement waarmee de bevrijding van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt gevierd. Met een circa 25 km lange route door de het centrum van Eindhoven en een aantal stadsdelen, verlicht met raamwerken op verschillende punten, wordt de herinnering aan de bevrijding levend gehouden.

Het Van Abbemuseum is een museum voor moderne kunst, met werken van Picasso, Chandinsky en Chagall. Opgericht in 1936 heeft het museum nu een collectie van maar liefst 2700 kunstwerken.

Het Parktheater is één van de grotere schouwburgen van Nederland. Deze ligt direct aan het Stadswandelpark, heeft drie zalen, en bied je verschillende schitterende voorstellingen.

Praktische Tips voor je vakantie naar Eindhoven

Wat is het tijdverschil met Nederland van Eindhoven?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Eindhoven.