Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Mexico ×
  • Westkust ×
  • Puerto Vallarta ×

Vakantie Puerto Vallarta

Treed eens buiten de gebaande paden met een vakantie naar Puerto Vallarta. Waar de meeste vakantieliefhebbers in Mexico naar het schiereiland Yucatan gaan, kun jij de andere kant op gaan door Puerto Vallarta te kiezen. Deze badplaats aan de westkust ligt in de Baai van Banderas. Geniet van de mooie stranden aan de Stille Oceaan, van het heerlijke tropische klimaat én van de uitstekende hotels. Bovendien vind je in Puerto Vallarta een authentieke en typisch Mexicaanse sfeer. Boeken maar?

Lees meer

Op vakantie naar Puerto Vallarta

Puerto Vallarta bestaat uit 2 gedeeltes. Enerzijds het moderne Nuevo Vallarta en anderzijds Viejo Vallarta. Om te beginnen met Nuevo Vallarta, dit is het ‘nieuwe’ deel van de kustplaats. Hier vind je de meest grote en luxe hotels, waarvan sommigen met wel 5 sterren. Deze hotels liggen aan een lang zandstrand van wel 5 kilometer. Voor de kust van Nuevo Vallarta kun je fantastisch snorkelen en duiken bij de koraalriffen waar je indrukwekkende zeedieren ziet rondzwemmen.

Dan Viejo Vallarta. Hieronder valt het historische centrum van de stad waar je veel koloniale invloeden terugziet. In het stadshart hangt een gezellige, charmante en typisch Mexicaanse sfeer. Er zijn volop bars, restaurants, winkels en kunstgalerijen te vinden. Het is vooral leuk om hier door de small straten te struinen die uitmonden in gemoedelijke pleinen. Tijdens een stadswandeling kom je veel gekleurde huizen, bijzondere kerken en uiteraard terrasjes tegen. Betrek in je wandeling ook zeker de Malécon boulevard. Wandel ook zeker eens over de oevers van de rivier Cuale die Puerto Vallarta doorkruist Puerto Vallarta. Hier bevinden zich veel marktkraampjes waar je souvenirs kunt scoren.  

Bezienswaardigheden Puerto Vallarta

Puerto Vallarta ken niet zo veel bezienswaardigheden. Het oude centrum is eigenlijk een groot openluchtmuseum. Het beroemdste bouwwerk van de stad is de La Iglesia de Nuestra Señora de Guadelupe. Van alle kerken de bekendste en misschien wel de mooiste.

De grootste bezienswaardigheden van Puerto Vallarta bevinden zich in het water. Van december t/m maart heb je namelijk grote kans om walvissen te spotten. In de overige maanden is dit ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat de kans dan wellicht kleiner is. Met een boottocht kun je de zee op waarbij je wellicht ook kans maakt om dolfijnen te zien. In april zijn de mantaroggen goed vertegenwoordigd in de wateren rondom Puerto Vallarta.

Onze tips voor Puerto Vallarta

Speciaal voor jouw vakantie naar Puerto Vallarta hebben wij enkele tips:

 • De ‘place to be’ tijdens de zonsondergang is de Malecom boulevard. Of bewonder hoe de zon achter de horizon valt vanuit je resort aan het strand in Puerto Vallarta!  
 • Puerto Vallarta is een goede bestemming om te leren duiken. Diepzeeduiken is hier echt adembenemend mooi, dus grijp je kans!
 • Plan een excursie naar San Blas. In dit mangrovegebied kun je krokodillen spotten. Voor meer natuur kun je een jungletour boeken die je brengt naar het achterland. 
 • Maak je vakantie Puerto Vallarta onvergetelijk met een tocht per catamaran. Vaar over de Stille Oceaan met deze luxe boot!

Stranden in Puerto Vallarta

In Puerto Vallarta ben je nooit ver weg van het strand. Vrijwel de hele kustplaats grenst aan het strand. Aan de zuidkant vind je het populaire Los Muertos-strand en aan de noordkant Playa Nuevo Vallarta bij de ‘hotelzone’. Aan de hele kustlijn kun je leuke watersporten beoefenen, van kitesurfen en kanoën tot zeilen en duiken. Tijdens een duik- of snorkeltocht maak je kans op het zien van schildpadden en zeepaardjes. Hoe bijzonder is dat! Kijk ook eens iets verder dan alleen Puerto Vallarta. In de omgeving liggen ook mooie stranden zoals het afgelegen Playa de las Animas dat alleen per boot te bereiken is.

Uitgaan in Puerto Vallarta

Je kunt goed uitgaan in Puerto Vallarta! Het centrum staat vol met bars en discotheken. Een paar aanraders zijn Collage, Hilo, The Zoo, La Vaquita en Senor Frogs. Dans op Spaanstalige hitjes tot de zon weer opkomt! Ook worden er regelmatig schuimparty’s georganiseerd. Eén ding is zeker:  je kunt lekker los gaan in Puerto Vallarta!

Praktische tips voor je vakantie in Puerto Vallarta

Waar ligt Puerto Vallarta?

Puerto Vallarta ligt aan de Pacific Coast van Mexico. Dit is minder bekende westkust. Puerto Vallarta in de provincie Jalisco wordt omgeven door Mexicaanse jungles die je uitnodigen voor een trip de natuur in.

Naar welke luchthaven vlieg ik voor een vakantie in Puerto Vallarta?

Voor een vakantie naar Puerto Vallarta vlieg je naar de luchthaven Gustavo Diaz Ordaz International Airport. Dit vliegveld ligt op een steenworp afstand van Puerto Vallarta. 

Hoelang is het vliegen naar Puerto Vallarta?

De vluchtduur naar Puerto Vallarta bedraagt ongeveer 12 uur. Houd rekening met één of meerdere tussenlandingen.  

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Puerto Vallarta?

Er is tijdsverschil tussen Nederland en Puerto Vallarta. In Puerto Vallarta is het 7 uur vroeger.

Hoe lang is de transfertijd van de luchthaven naar Puerto Vallarta?

Het vliegveld ligt 2 kilometer van Puerto Vallarta vandaan. Per transferbus of taxi kun je dus redelijk snel bij je hotel in Puerto Vallarta zijn. Houd rekening met een transfertijd van ongeveer 15 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Puerto Vallarta?

Je kunt je op meerdere manieren verplaatsen in Puerto Vallarta. Dit kan per reguliere stadsbus, maar ook per taxi. Als je de taxi pakt, spreek dan van tevoren met de chauffeur een tarief af of check of de taxi een meter heeft. Natuurlijk kun je ook met een georganiseerde excursie de omgeving van Puerto Vallarta ontdekken.

Ben jij klaar om Puerto Vallarta te ontdekken? Check dan snel onze beste deals naar de mooie hotels in deze Mexicaanse badplaats aan de westkust!