Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Mexico ×
    • Yucatan ×
    • Playa Del Carmen ×

Vakantie Playa Del Carmen

Een ontspannen strandvakantie én een kennismaking met de Mayacultuur van Yucatán: die aantrekkelijke combinatie biedt Playa del Carmen. In dit rustige plaatsje kun je helemaal bijkomen, terwijl de vele excursiemogelijkheden ervoor zorgen dat jezelf nooit verveelt. Bovendien ligt vlak voor de kust het Grote Maya-rif, waar je kunt gaan duiken te midden van een fascinerende onderwaterwereld.

Lees meer

Op vakantie naar Playa Del Carmen

In Playa del Carmen combineer je een ontspannen strandvakantie met de mogelijkheid kennis te maken met de Maya-cultuur van Yucatán. De kilometerslange stranden, de mooie baaien en de kristalheldere zee staan garant voor een onbezorgde strandvakantie. 's Avonds kun je genieten van het levendige nachtleven met bars, leuke restaurants en mooie terrassen. Tot laat in de avond klinkt er muziek in het sfeervolle centrum. 

In de omgeving is genoeg te doen voor liefhebbers van cultuur en natuur. Maak bijvoorbeeld een excursie naar de spectaculaire Maya-tempel van Chichén Itza. Duikliefhebbers kúnnen het niet beter treffen, want het Grote Maya-rif ligt hier dicht bij de kust. Je kunt zelfs in Playa del Carmen een duikbrevet (PADI) halen. Het is ook leuk om een auto te huren en zelf op ontdekkingstocht te gaan in het binnenland. 

De toeristische wijk Playacar is vrij nieuw opgezet en bestaat vooral uit grote luxueuze all-inclusive accommodaties. Centraal in deze wijk ligt een golfbaan en een winkelcentrum. Playa del Carmen ligt in het oosten van Yucatán, op circa 59 km van de luchthaven Cancún. Voor de kust liggen verschillende eilandjes zoals Cozumel. Playa del Carmen is uitstekend geschikt voor mensen die houden van een authentieke sfeer, mooie stranden en vele bezienswaardigheden in de omgeving. De plaats is minder geschikt voor wie van stevig uitgaan houdt.

Excursies Playa Del Carmen

Yucatán en de omgeving van Playa del Carmen bieden volop mogelijkheden voor zeer uiteenlopende activiteiten. Een paar tips: Vanaf Playa del Carmen worden regelmatig excursies aangeboden naar de Maya-tempels en –complexen. Het meest populaire is Chichén Itza. Je kunt hier onder meer de beroemde piramide van Kukulcán bekijken. Dit is één van de best bewaarde Maya-tempels. Maar er gaan ook excursies naar Tulum en naar het zogenaamde 'nonnenklooster' van Uxmal. Als je avontuurlijker bent ingesteld, kun je zelf een auto huren en Yucatán verkennen. De Maya-tempels van Chichén Itza en Tulum zijn heel goed met de auto te bereiken. Ook de steden Mérida en Valladolid lenen zich goed voor een dagtocht. Vanuit Playa del Carmen kun je de boot nemen naar het eiland Cozumel. Cozumel is het grootste eiland van Mexico en heeft paradijselijke witte stranden en weelderige junglebegroeiing. Dit is een goede plek om te gaan duiken. Bij Cozumel zit je dicht bij het Grote Maya-rif, het op één na grootste koraalrif ter wereld. Hier zie je veel koraal, sponzen en een overvloedig onderwaterleven. Het vogelpark El Aviario Xaman Há ligt in de toeristische wijk Playacar. Het mooie park heeft weelderige junglebegroeiing met vele soorten vogels. Je kunt hier onder meer verschillende soorten papegaaien, pelikanen en flamingo’s zien. Voor meer tips en ideeën, zie de informatie over Yucatán.

Ligging

Playa del Carmen ligt in een groene en vrij vlakke omgeving. De plaats wordt omringd door weelderige junglebegroeiing.

Yucatán heeft een uitgestrekte en vrij vlakke kustlijn met lange stranden. Bij de badplaats Cancún, even ten zuiden van Playa del Carmen, is een circa 20 km lange kuststrook aangelegd met mooie witte stranden. Ook bij Playa del Carmen is een uitgestrekt strand te vinden. Het strand hier bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt geleidelijk af.

Stranden van Playa Del Carmen

Het lange strand van Playa del Carmen biedt vele faciliteiten: Het zeer lange Playa del Carmen-strand (circa 4 km) bestaat voornamelijk uit wit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is deels bedekt met zeewier. Je kunt er ligbedden en parasols huren. In strandbewaking is voorzien. Er zijn verschillende cafés en restaurants direct aan het strand.Het kilometerslange strand wordt onderbroken door een grote pier, vanwaar de ferry naar het eiland Cozumel vertrekt. Dit is een goede duikbestemming. Verder liggen op verschillende plaatsen vissersbootjes in zee.

Bezienswaardigheden Playa Del Carmen

Chichén Itzá was één van de belangrijkste steden van de Maya’s en is nu één van de belangrijkste attracties van Yucatán. De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt hier onder meer de beroemde piramide van Kukulcán bekijken. Dit is één van de best bewaarde Maya-tempels. Ook vind je in Chichén Itzá de schedelmuur, waar de Tolteken de hoofden van hun verslagen vijanden opzetten. Je kunt er met de bus naartoe, reken wel op een reistijd van ongeveer 2 á 2,5 uur.

Yucatán is een populaire bestemming voor duikliefhebbers. Voor de kust van Mexico, Belize, Guatemala en Honduras loopt namelijk een koraalrif met een lengte van meer dan 900 km: het Grote Maya-rif. Na de Great Barrier Reef is de Great Maya Reef het grootste koraalrif ter wereld. Vanuit veel plaatsen, onder andere Cancún en Playa del Carmen, kun je hier gaan duiken of snorkelen.

De best bewaarde en gerestaureerde Maya-stad is Uxmal, in het westen van het schiereiland. Uxmal was het religieuze centrum van de Maya’s. Hier zijn veel prachtig bewaard gebleven tempels, rijk gedecoreerde paleizen en een grote piramide te vinden. De ligging in een bosrijk en heuvelachtig gebied maakt de stad extra mooi.

Verrassende Highlights in Playa Del Carmen

Tulum is een oude Maya-stad aan de Mexicaanse oostkust. Het is het enige Maya-complex dat direct aan zee licht. Vanuit de tempels kijk je uit over de oceaan. De stad is geheel ommuurd en er staan verschillende tempels. Op veel van de tempels zitten leguanen te zonnen. Tulum ligt op ongeveer 1,5 uur met de bus vanaf Playa del Carmen.

Stranden van Playa Del Carmen

Als je lekker wilt eten of gezellig uitgaan heb je een ruime keuze in Playa del Carmen. Het aanbod aan bars, restaurants en terrassen is omvangrijk. Je kunt er natuurlijk Mexicaans eten, maar er zijn ook pizzeria's, visrestaurants en restaurants met een internationale kaart. De meeste restaurants hebben een terras. Veel horeca is te vinden in het langgerekte centrum.

Dansliefhebbers kunnen terecht in verschillende discobars in het centrum. Ook is er een bioscoop.

Een bijzonder restaurant is het Yaxche Maya Cuisine. Dit is een fraai restaurant dat meerdere onderscheidingen heeft gekregen. Het ondersteunt de lokale Maya-gemeenschap en probeert deze kennis en ervaring over te brengen op de gasten. De menukaart bestaat uit een mengeling van traditionele Maya-gerechten en Mexicaanse en internationale invloeden. Regelmatig zijn er thema-avonden om kennis te maken met de traditionele Maya-feesten.

Praktische Tips voor je vakantie naar Playa Del Carmen

Hoelang is het vliegen naar Playa Del Carmen?

Playa Del Carmen is meestal tussen de 11 en 11,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Playa Del Carmen?

Het tijdverschil van Playa Del Carmen is in de wintertijd -7 en in de zomertijd -8 uur.

Wat is de route van Nederland naar Playa Del Carmen

De vliegtijd naar Cancún bedraagt ongeveer 11 uur. Het vliegveld ligt op circa 59 km van de plaats en de transfertijd bedraagt ongeveer 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Playa Del Carmen?

Playa del Carmen heeft een busstation. Hier vertrekken regelmatig bussen naar de omliggende wijken en plaatsjes. Verder rijden er af en toe bussen naar Tulum, Mérida, Chichén Itzá, Coba en Mexico City.

Vanuit Playa del Carmen gaat regelmatig een ferry naar het eiland Cozumel.

Met de taxi kun je naar Playacar, Puerto Aventuras, Xel-ha, Tulum, Cancún Hotelzone en de luchthaven van Cancún.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door je hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij je accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.