Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Marokko ×
    • Marrakech ×

Vakantie Marrakech

Met een vakantie naar Marrakech kom je schitterende riad’s tegen, zie je slangenbezweerders op het Djemaa el Fna plein en kun je de specerijengeur van souks al van ver ruiken. Voor de reiziger die verder kijkt dan het centrum van deze Marokkaanse koningsstad gaat er een wereld open. Je komt in aanraking met valleien vol dadelpalmen, de pieken van de Hoge Atlas en traditionele bergdorpen waar je je waant in vervlogen tijden. Beleef Marrakech en omgeving!

Lees meer

Op vakantie naar Marrakech

Met een vakantie naar Marrakech ervaar je het sprookje van 1001-nacht. In eerste instantie zul je betoverd raken door het stadshart van Marrakech en daarna door dagtrips in de nabije omgeving. Bij D-reizen kun je gemakkelijk een huurauto bijboeken zodat je veel verschillende kanten van Marokko kunt zien. Combineer cultuur, natuur en stranden met een roadtrip vanaf Marrakech! 

Excursies Marrakech

Op rijafstand van Marrakech liggen veel kasba’s. Dit zijn traditionele dorpen opgetrokken uit modder en stro. In deze dorpen kun je op bezoek bij een lokale berberfamilie waar je kennis maakt met lokale tradities en gewoontes. Een mooie kasba is Ait Ben Haddou uit de 7de eeuw. Dit dorp is al meerdere keren een filmlocatie geweest voor onder andere ‘The Game of Thrones’ en ‘The Gladiator’. Of zet koers naar Ouarzazate, een andere mooie kasba in Marokko. 

Wanneer je een aantal dagen in de drukte van Marrakech verblijft is het logisch dat je ook even de rust wilt opzoeken. Dat kan perfect met een dagtocht naar de kustplaats Essaouira op zo’n 2,5 uur rijden. Je kunt in deze relaxte havenstad heerlijk uitwaaien op de mooie zandstranden. Erg leuk om in Essaouira te proberen is een wind- of kitesurfles. Een alternatief voor een bestemming aan zee is Agadir waar je ook prachtige stranden aantreft.   

Naar Marrakech kom je vooral voor de cultuur. Hoe gaaf is het om óók natuur toe te voegen aan je vakantie naar deze Marokkaanse koningsstad? Daarvoor zijn de Ouzoud watervallen een adembenemende locatie. Torenhoge watervallen kletteren hier met flink wat geruis over de rotswanden. Het gebied rond de watervallen van Ouzoud zijn bovendien geschikt voor het maken van mooie hikes. Wellicht kom je onderweg nog berberapen tegen!

Als je het centrum van Marrakech verlaat ben je vrijwel meteen in het Atlasgebergte. Met bergtoppen van zo’n 4.000 meter hoogte kom je terecht in een extreem landschap. Je rijdt er over de hoogste bergpas van Afrika met een 4x4 jeep waarna je uitzicht hebt over panoramische uitzichten. Bezoek in het Atlasgebergte zeker Toubkal National Park. Naast spectaculaire berglandschappen met berggeiten vind je er dorpjes waar het lijkt alsof de tijd stil staat.

Onze tips voor Marrakech

Speciaal voor jouw vakantie naar Marrakech hebben wij enkele tips:

  • In de Marokkaanse Sahara kun je met een quad of buggy door de woestijn scheuren. Een adrenalinekick gegarandeerd!
  • Proef Tajine. Dit is een typisch traditioneel gerecht in Marokko. Het gerecht bestaat uit veel groentes bereid in een pot van klei. Hmm!

Praktische informatie voor je vakantie naar Marrakech

Waar ligt Marrakech?

Marrakech ligt in het hart van Marokko. Met meer dan 1 miljoen inwoners is het één van de belangrijkste steden van het land. De stad ligt aan de voet van het Atlasgebergte. Met een huurauto verruil je het enigszins chaotische centrum makkelijk voor een avontuur in de bergen.

Hoe lang is het vliegen naar Marrakech?

Voor een vakantie naar Marrakech moet je rekening houden met een vluchtduur van zo’n 3,5 uur.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en de Marrakech?

Wanneer het in Nederland zomertijd is, is het in Marrakech 1 uur vroeger. Wanner wij overschakelen naar de wintertijd is er geen tijdsverschil.

Hoe is het openbaar vervoer in Marrakech?

Qua openbaar vervoer heb je in Marrakech de keuze uit een bus, taxi en de trein. Voor korte afstanden in het centrum is een paardenkoets ook een optie. De bus is een goedkope optie om je te verplaatsen. Echter moet je wel rekening houden dat het busnetwerk zeer chaotisch is geregeld. Een andere optie is de taxi. Spreek voor vertrek een tarief af met de chauffeur of check of er een meter in de taxi aanwezig is.

Zie jij jezelf al rondwandelen in deze unieke Marokkaanse koningsstad? Check dan snel onze beste deals voor een vakantie naar Marrakech!