Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Marokko ×
  • Atlantische Kust ×
  • Casablanca ×

Vakantie Casablanca

Het is de grootste stad van Marokko en heeft één van de mooiste moskeeën ter wereld: het bruisende Casablanca is het moderne broertje van het meer traditionele Marrakesh. Struin hier over de Boulevard de la Corniche en ontdek traditionele theepotten in de oude Medina: hét historisch stadscentrum. Of, wat dacht je van een dagje relaxen op het strand? Benieuwd naar deze Marokkaanse havenstad aan de Atlantische Kust? Vlieg mee voor een vakantie naar Marokko en ga naar het zonnige Casablanca!

Lees meer

5 redenen om naar Casablanca te gaan

 • Ervaar de moderne versie van het juist traditionele Marokko
 • Ontdek de imposante, culturele bezienswaardigheden van de stad
 • Ga voor heerlijke ontspanning naar het strand, direct grenzend aan het centrum
 • Proef de lekkerste gerechten van Marokkaanse bodem, zoals de beste couscous
 • Struin over traditionele marktjes en ervaar de typisch Marokkaanse sfeer

Excursies & bezienswaardigheden in Casablanca

Casablanca is een moderne stad, maar ook hier kom je prachtige bezienswaardigheden op cultureel gebied tegen. De meest iconische bezienswaardigheid is dan ook de imposante Hassan II-Moskee: volgens velen het mooiste exemplaar van Marokko. En, na Mekka is het zelfs de grootste van het land! Alleen al de 200 meter hoge minaret werkt als een magnetische eyecatcher. Wil je nog meer bezienswaardigheden in Casablanca bekijken? Ontdek dan de historische pracht van de Oude Medina, hét historische stadshart. Naast het grote marktplein vind je hier idyllische steegjes en traditionele winkeltjes om doorheen te struinen. En, maak je een aangename stop in gezellige cafeetjes!

Wil je een heel bijzondere hotspot bezoeken? Ga dan naar het Joods Museum: de enige in zijn soort in de Islamitische wereld. Dit museum wil hierbij dan ook vooral laten zien dat twee verschillende geloven mooi in harmonie samen kunnen leven. Of, wat dacht je van de enorme kathedraal Sacré Coeur? Dit neogotische gebouw wordt hedendaags met name als cultureel centrum gebruikt. En, is door de Marokkaanse elementen, kijkende naar de vormgeving, een indrukwekkende hotspot! Wat de bezienswaardigheden van Casablanca dus vooral bijzonder maakt, zijn de vele, verrassende elementen, zoals een mix van Europese en Oosterse bouwstijlen. Wat zou jij graag willen bezoeken tijdens je vakantie in Casablanca?

Onze 2 tips voor Casablanca

 • Bezoek de wijk Habbous: Wil je de traditionele kant van het meer moderne Casablanca ervaren? Ga dan naar het pittoreske Habbous: dé plek die het meest in het buurt van steden als Rabat en Marrakesh komt. Naast witte huisjes en straatbogen vind je hier een grote hoeveelheid traditionele winkeltjes. Snuffel tussen Marokkaanse theepotten, mozaïektegeltjes en verwonder jezelf met de vele kleurrijke souks. Wil je de typische sfeer van Marokko beleven? Ga naar Habbous in Casablanca!

 • Park van de Arabische Liga: Wil je even tot rust komen en genieten van aangename rust? Het grootste, publieke stadspark Parc de la ligue Arabe is een heerlijke plek om te ontspannen. Omgeven door grote palmbomen en vijvertjes leiden brede en kleine wandelpaadjes je rond in dit groene deel van de stad. Ook maak je hier de mooiste, zonnige foto's van je vakantie in Casablanca!

Stranden van Casablanca

Het beste strand van Casablanca is Aïn Diab: hier vind je namelijk een stadse sfeer, gecombineerd met het relaxte strandleven. Nabij vind je namelijk veel cafés en beach clubs, grenzend aan de Boulevard de la Corniche. Op het strand vind je een grote hoeveelheid parasols en ligbedjes: hierdoor ontspan je heerlijk in de zon! En, loop je zo naar het centrum van Casablanca. 

Restaurants & uitgaan in Casablanca

Casablanca is de grootste stad van Marokko: dit betekent dat je ook de keuzes voor tentjes haast eindeloos noemt! Zo vind je hier een grote verscheidenheid aan restaurants, variërend van chic en design-gericht tot juist casual of gezellig traditioneel. Ontdek de beste gerechten van Marokkaanse bodem, zoals het fameuze couscous. En, laat je verrassen door de lekkerste, Oosterse smaken. Houd je vooral van Europese gerechten? Ook dat is hier goed mogelijk: je vindt hier namelijk ook veel internationale restaurants, zoals Italiaanse keukens met de beste pizza's. Of, maak een stop in een traditionele bar en ga voor typisch Marokkaans gebak. Wil je graag naar een nachtclub? Dat is mogelijk, want Casablanca staat bekend om haar bruisende nachtleven: vooral Boulevard de la Corniche is hierbij de plek waar het allemaal gebeurt. De meeste restaurants en hotels, waar veel toeristen komen, schenken daarentegen wel alcohol. Uitgaan is dus goed mogelijk, vooral wanneer je lekker uiteten wilt gaan. Welk Marokkaanse gerecht wil jij proberen?


Ben je toe aan de zon? Laat deze moderne stad dan niet langer op je wachten. Pak dus snel je koffers en vlieg mee voor een zonvakantie in Marokko! Wanneer ga jij Casablanca ontdekken?