Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Marokko ×
    • Atlantische Kust ×

Vakantie Atlantische Kust

Aan de Marokkaans-Atlantische Kust vind je de ultieme combinatie van een heerlijke strandvakantie, mysterieuze Arabische cultuur en woeste natuur! Geniet van sfeervolle badplaatsen met hun gezellige soeks, heerlijk eten en een kristalheldere zee. Of maak een indrukwekkende rondreis langs oude koningssteden en het spectaculaire Atlasgebergte in het binnenland. Marokko is prachtig!

Lees meer

Op vakantie naar Marokkaanse Atlantische Kust

De schitterende stranden, prachtige cultuur en spectaculaire natuur van Marokko doen je even verstommen of je lippen omhoog krullen tot een brede glimlach. Dit prachtige land spreekt tot de verbeelding! De Atlantische Kust van Marokko land leent zich uitstekend voor een heerlijk ontspannen zonvakantie, waar de golven breken op de meest schitterende, lange en brede stranden. Deze kuststrook ligt in het westen van Marokko, op ongeveer 4 uur vliegen vanaf Nederland. Ongeveer 100 km voor de kust liggen de Canarische Eilanden. 

De sfeervolle plaatsen hebben hier vaak - net als in het binnenland - prachtige accommodaties, waarvan sommigen in oude paleizen liggen. Een heerlijke Marokkaanse tajine-schotel (stoofschotel vaak met veel vlees en groente) eet je in één van de vele gezellige restaurants, er zijn volop uitgaansmogelijkheden en winkelen kan natuurlijk in de beroemde soek! Begin je maar vast te oefenen in het afdingen, want hier zijn lokale handelaren meesters in het verkopen van hun prachtige handgemaakte producten van goud, zilver, keramiek, aardewerk en textiel.

Bijna nog onvergetelijker is het om een rondreis te maken door het prachtige binnenland en te eindigen met een paar dagen ontspannen aan de kust. Het is moeilijk kiezen uit de vele culturele bezienswaardigheden en in de natuur kom je ogen tekort. Moderne steden worden afgewisseld door sprookjesachtige, eeuwenoude vestingplaatsjes, middeleeuwse kasbahs en koningssteden met medina's, paleizen en soeks. De zonovergoten stranden vormen een contrast met de eeuwig besneeuwde bergen in het binnenland. De gevarieerde natuur van Marokko bestaat verder uit vruchtbare valleien, uitgestrekte bossen en de onmetelijke Sahara met een aantal mooie oases. In het directe achterland van de kust ligt een vruchtbare vlakte met fruit- en olijfbomen.

Cultuur Marokkaanse Atlantische Kust

De Atlantische Kust heeft mooie culturele bezienswaardigheden:

  • Reis in gedachten mee met de fascinerende Berberstammen, de oudste bewoners van Marokko. In het Amazigh Museum van de badplaats Agadir krijg je een goed beeld van hun leven, tradities en geschiedenis. Mede dankzij de gulle giften van mensen uit het gebied is er een rijke collectie met zeldzame sieraden, kunstwerken en oude manuscripten ontstaan.
  • Eén van de weinige bouwwerken in Agadir die de grote aardbeving in 1960 (deels) hebben overleefd, is de oude kasbah op een heuvel net buiten de stad. Van de versterkte vesting staan nog een aantal buitenmuren en de toegangspoort overeind. Boven de poort staat de inscriptie 'Eert god en prijst de koning1746' . Vanaf de muren heb je een spectaculair uitzicht over de stad en de prachtige omgeving.

Een echte aanrader: tijdens een jeepsafari aan de Atlantische Kust passeer je prachtige natuur en schitterende vergezichten. Je bezoekt berberdorpjes en leert hun bijzondere gebruiken kennen. Aan het eind wordt vaak heerlijk gekookt.

Natuur

Aan de Atlantische Kust zul jezelf verbazen over de spectaculaire natuur:

  • Een fata morgana! Of toch niet? Nee! De tuin van Tiout is echt één van de grootste palmoases in het zuiden van Marokko. Het gelijknamige, authentieke berberdorpje wordt volledig omringd door prachtige palmbomen. Je kunt een rondleiding krijgen per ezel!
  • Ongeveer 40 km vanaf Agadir het binnenland in ligt het authentieke berberplaatsje Imouzzer geheimzinnig verscholen in het prachtig landschap. Hier heersen hoge bergen, gapen diepe kloven en lonken mooie valleien. Imouzzer staat ook bekend om haar spectaculaire watervallen, die circa 100 m naar beneden storten. Behalve in de zomer, als het aantrekkelijke landschap langzaamaan opdroogt.

Leuke plaatsen in Marokkaanse Atlantische Kust

Laat je betoveren in de prachtige koningsstad Marrakech in het binnenland. Marokkaanser wordt het niet! In het bruisende middelpunt van de stad - het Djemaa El Fna plein - wervelt het van de muziek, kleuren en kruidige geuren. Het plein wordt omringd door de soeks met een wirwar aan straatjes waar je alle mogelijke producten kunt kopen.

Ligging

De Atlantische Kust ligt in het westen van Marokko, op circa 4 uur vliegen vanaf Nederland. De kuststrook is ongeveer 1000 km lang en grenst aan de Atlantische Oceaan. Circa 100 km voor de kust liggen de Canarische Eilanden.

Bezienswaardigheden Marokkaanse Atlantische Kust

Wellicht kom je hier om te bij te kleuren op een strand, maar je mag ook zeker de sfeervolle kustplaatsen niet missen. Flaneer bijvoorbeeld over de boulevard van de levendige, moderne stad Agadir, waar behalve een grote haven ook een kasbah, een soek en veel uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Of bezoek het authentiekere vissersplaatsje Essaouira, met haar kilometerslange strand, sfeervolle winkeltjes, opvallend veel artiesten, galeries én restaurantjes waar de Marokkaanse koks je het beste van het beste voorschotelen.

Of laat je betoveren in (één van) de vier koningssteden Marrakech, Fès, Meknes en Rabat. Lang geleden waren dit residenties van de rijke Marokkaanse dynastieën, waardoor je in deze steden vandaag de dag geweldige culturele schatten kunt bewonderen. Achter imposante stadspoorten vind je nog steeds indrukwekkende moskeeën en sprookjesachtige paleizen met prachtige tuinen. Ook de middeleeuwse overdekte markten zijn nog even kleurrijk en levendig als voorheen. Het lijkt of de tijd hier stil heeft gestaan.

Een bezoek aan de stilte en de leegte van de Sahara is een onvergetelijke ervaring die met niets te vergelijken is. Vanuit de plaats Zagora in Zuid-Marokko vertrekken meerdaagse kameeltochten door de woestijn. Als deelnemer overnacht je in een bedoeïenentent, waar je in alle vroegte gewekt wordt. Wrijf de slaap uit je ogen voor een spectaculaire zonsopgang!

Verrassende Highlights in Marokkaanse Atlantische Kust

Liefhebbers van ruige natuur en avontuur zullen versteld staan in het Anti-Atlasgebergte. Vooral de Ameln Vallei is prachtig: ze wordt omringd door immense bergwanden en rotspartijen van vlammend rood graniet. Verspreid door de vallei vind je kleine bergdorpjes grenzend aan vruchtbare palmoases. Mooi detail: de Belgische kunstenaar Jean Verame heeft in de Ameln Vallei een kunstwerk gemaakt van vreemd gevormde rotspartijen door ze in de kleuren blauw, paars en roze te schilderen. De sculptuur vormt een opvallend contrast met het landschap.

Eén van de oudste steden van Marokko is Taroudant, ongeveer 80 km van de Atlantische Kust. Je ziet de immense terracotta stadsmuren al van verre boven het landschap uittorenen, tegen een spectaculair decor met de sneeuwbedekte toppen van het Atlasgebergte. Binnen de stadsmuren liggen een fraaie medina, een sfeervolle soek en het mooie paleis van de Pasja.

Vogelaars en dierenvrienden opgelet: het Souss Massa Nationale Park aan de zeemonding van de Souss, is één van de weinige plekken ter wereld waar de ibis voorkomt. Hij verblijft er samen met andere bijzondere vogels als flamingo's, ooievaars en blauwe reigers. De beste tijd om deze trekvogels te zien is in het voor- en het najaar.

Praktische Tips voor je vakantie naar Marokkaanse Atlantische Kust

Hoelang is het vliegen naar Marokkaanse Atlantische Kust?

Marokkaanse Atlantische Kust is meestal tussen de 4 en 4,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Marokkaanse Atlantische Kust?

Het tijdverschil van Marokkaanse Atlantische Kust is in de wintertijd -1 en in de zomertijd -2 uur.

Wat is de route van Nederland naar Marokkaanse Atlantische Kust

De verbinding vanuit Nederland naar Agadir is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt ongeveer 4 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Marokkaanse Atlantische Kust?

De Atlantische Kust heeft een goed en uitgebreid busnetwerk. Er rijden twee soorten voertuigen: staatsbussen en wagens van privémaatschappijen. De comfortabele en moderne CTM-staatsbussen hebben een regelmatige dienstregeling, reserveren wordt aanbevolen. De bussen van privémaatschappijen rijden frequenter en zijn voordeliger, maar minder luxe. Ze stoppen veel en zijn vaak vol. Er zijn regelmatige verbindingen langs de kust en naar Marrakech, Taroudant en Casablanca.

In de streek wordt ook veel per taxi gereisd. Binnen de plaatsen rijden zogenaamde petit taxi's, dit zijn kleine taxi's voor maximaal drie personen. Buiten de plaatsen rijden verzameltaxi's. Deze taxi's rijden grotere afstanden en kunnen zes tot zeven passagiers meenemen.Tip: Let er op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.