Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen

Langkawi: een tropische eilandengroep met ongerepte stranden, groene valleien, jungle en ouderwetse dorpen. Een prachtige bestemming voor als je wilt genieten van het strand en de zee, en de natuurlijke schatten.

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Langkawi

Langkawi is een eilandengroep op circa 30 km voor de noordwestkust van West-Maleisië, en bestaat uit ongeveer 99 eilanden. Het grootste eiland is Pulau Langkawi, het enige andere bewoonde eiland is Pulau Tuba (Pulau betekent eiland in het Maleis).

Strandliefhebbers zijn aan het noorden van Pulau Langkawi op de goede plek. Het heldere water en de witte stranden geven je dat heerlijke tropische gevoel. Ook de stranden aan het zuiden van het eiland zijn prachtig, alleen is het water hier troebel in vergelijking met het noorden. 

Je kunt het eiland op verschillende manieren: met een taxi, met een brommertje of zelfs op de fiets! Maak een mooie rit langs de prachtige watervallen die het eiland je te bieden heeft. In het noorden stromen de Seven Wells of Telaga Tujuh, die je bereikt na de beklimming van de trap van circa 600 treden. De Temaran- en Durianwaterval zijn ook schitterend.

De hoofdstad van Langkawi, Kuah, ligt aan de zuidoostkust van het eiland. Hier kun je bij de hawker stalls één van de lokale specialiteiten proeven en winkelen in Langkawi Fair, het winkelcentrum van de plaats.

Pulau Tuba (of Pulau Islam, omdat alle inwoners moslim zijn) heeft verschillende natuurlijk schatten die je kunt ontdekken. De vleermuisgrotten Gua Kelawar, vuurvliegkolonies en heremietkrabben tonen je een deel van de natuurlijke rijkdom van het eiland. 

Langkawi is een goed beginpunt voor uw reis naar Maleisië!

Cultuur Langkawi

Naast de natuurlijke pracht heeft Langkawi volop culturele hoogtepunten:

 • Circa 2500 kunststukken, variërend van kristal tot auto’s, zie je in Galeria Perdana. In dit museum zie je alle geschenken die premier Mahathir bin Mohamed en zijn vrouw hebben ontvangen. Het uitbundige oosterse ontwerp van het gebouw staat in contrast met het interieur, dat vooral rust uitademt.
 • De locatie en het uitzicht vanaf het Ibrahim Hussein Art Museum zijn bijna even mooi als de kunstcollectie! Uniek aan dit museum is de ruimte die kunstenaar Dato Ibrahim Hussein schenkt aan collega-kunstenaars van over de hele wereld. Dit museum moet uitgebreid worden en een centrum worden waar kunstenaars ideeën kunnen uitwisselen, kunnen werken en studeren.
 • Altijd al willen weten hoe rijst verbouwd wordt? In het Rice Museum, één van de oudste van Langkawi, leer je alles over de verbouw van dit belangrijke product.
 • Een bijzondere groep van drie musea zijn het Islamic Museum, het Royal Museum en het Heritage Museum. Deze vind je allemaal in het Craft Cultural Complex. Het Islamic Museum toon je de veelzijdigheid van de islam, in het Royal Museum zie je koninklijke kunststukken. Het Heritage Museum vertel je alles over de Maleisische cultuur.
 • Lagenda Park, een openluchtmuseum, is dé plek waar je moet zijn als je alles wilt weten over de zo bekende mythen en sagen van Langkawi en van Maleisië. De monumenten en kunstmatige meren tonen je de mysterieuze verhalen.

 

Natuur

Natuurlijk zijn de stranden één van de aantrekkelijke punten van de archipel Langkawi. Maar er is meer:

 • Telagah Tujuh of de Seven Wells, in het noorden van Pulau Langkawi, zijn watervallen en 7 bronnen, waar je met een stevige klim naar toe kunt. De trap die je moet overbruggen telt circa 600 treden, reden te meer om daarna lekker op te frissen onder de waterval. De Durianwaterval is nog een prachtige plek waar je verkoeling kunt vinden. De waterval is vernoemd naar de typische vruchtensoort die in de omgeving groeit.
 • De Gunung Raya is met circa 894 m het hoogste punt van Langkawi. Deze kun je beklimmen, en dan proberen de zeer bijzondere vogelsoorten te ontdekken. Misschien spot je grote neushoornvogels, ijsvogels, grote poeder spechten en een vliegende eekhoorn?
 • Het regenwoud van Langkawi is door de UNESCO op de lijst van Geoparken geplaatst, als eerste park in Azië. De miljoenen jaren oude regenwouden, de kliffen en prachtige mangrovebossen vertellen je het bijzondere verhaal van dit natuurgebied.
 • Legenda Park heeft niet alleen een openluchtmuseum, maar ook volop natuurlijke pracht! De tuinen, de lokale bloemen- en plantensoorten en vele fruitbomen bieden je een zeer groene en rustgevende omgeving. Je vindt hier ook een aantal kunstmatige meren en een met de hand aangelegd strand.
 • Ten noorden van Kuah kun je een krokodillenfarm bezoeken, met circa 1000 krokodillen. Ook zeer bijzondere soorten zie je in Taman Buaya Langkawi (of Langkawi Crocodile Farm). Een wandeling door het park breng je langs een babyvijver, een voedervijver en een vijver waar de krokodillen hun eieren kunnen uitbroeden.
 • Meer dan 150 vogelsoorten vind je Langkawi’s Bird Paradise. Dit is één van de eerste vogelparken van Azië.

Ligging

De eilandenarchipel Langkawi ligt circa 30 km voor de noordwestkust van West-Maleisië in de Andamanse Zee. Het maakt deel uit van de Maleisische deelstaat Kedah. Langkawi ligt ten noorden van de Straat van Malakka.

De oppervlakte bedraagt circa 467 km² (dit is 3 keer zo klein als de provincie Utrecht).

Bezienswaardigheden Langkawi

Op Pulau Payar vind je het eerste Marine Park dat aan de westkust van Maleisië is gesticht. Voor duikers is dit een droombestemming. Vele met uitsterven bedreigde diersoorten zie je hier terug. Vanaf Langkawi kun je dit Marine Park bezoeken, het ligt tussen Langkawi en Penang.

Ben je op zoek naar het verhaal van de cultuur van Maleisië? Dan ga je naar Taman Lagenda. Hier zie je prachtige tuinen met weelderige bloemen en planten. De tuinen zijn rondom gebouwen aangelegd, deze gebouwen vertellen over de cultuur van het land.

Duizenden zoet- en zoutwatervissen en levende koralen zien? Dan is Underwaterworld Langkawi dé plek voor u! Dit aquarium is de grootste in zijn soort van Azië. Je vindt dit onderwaterparadijs bij het strand van Patai Cenang.

Verrassende Highlights in Langkawi

Ten zuiden van Kuah vind je het eilandje Singa Besar. Tropische vogels en bijzondere flora vind je in het kleine natuurpark, samen met een onderzoekscentrum en een museum.

Langkawi staat bekend als grotteneiland. De grotten zijn veelal per boot te bereiken, en bieden plaats aan stekelvarkens, krokodillen en vleermuizen. Iedere diersoort heeft zijn eigen grotten.De Gua Buaya is de krokodillengrot, de Gua Kelawar is de vleermuizengrot en de Gua Landak is de stekelvarkengrot. Gua Cerita is de grot van de legenden.

Pulau Tuba, Pulau Singa Besar en Pulau Bumbon zijn drie schitterende eilanden die tot de Langkawi archipel horen. Op Pulau Tuba zie je diverse prachtige diersoorten en een schitterende natuur, slechts circa 5 km ten zuiden van Langkawi. Pulau Singa Besar heeft ook zeer bijzondere diersoorten die je onder leiding van een gids misschien met eigen ogen kunt zien!

Pulau Bumbon is een must voor strandliefhebbers die van rust en stilte houden.

Praktische Tips voor je vakantie naar Langkawi

Hoelang is het vliegen naar Langkawi?

Langkawi is meestal tussen de 12 en 12,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Langkawi?

Het tijdverschil van Langkawi is in de wintertijd 6 en in de zomertijd 7 uur.

Wat is de route van Nederland naar Langkawi

Vanuit Nederland vlieg je via Kuala Lumpur naar Langkawi. De vluchtduur naar de hoofdstad bedraagt ongeveer 12 uur.

Vanaf Kuala Lumpur International Airport kun je met een binnenlandse vlucht naar Langkawi International Airport. Dit duurt circa 1 uur en 15 minuten. De luchthaven ligt op circa 20 km van hoofdstad Kuah, en op ongeveer 8 km van de stranden van Pantai Cenang.

Hoe is het openbaar vervoer in Langkawi?

Op Langkawi wordt de taxi gebruikt als middel van openbaar vervoer. Bij de resorts, de toeristische attracties, de winkelcentra, bij de haven en natuurlijk bij de luchthaven op Pulau Langkawi zijn taxistandplaatsen. Er zijn vaste prijzen afgesproken waar niet vanaf afgeweken mag worden, afdingen is dus niet nodig.