Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kenia ×
    • Kuststreek ×
    • Mombasa ×

Parelwitte stranden, wuivende palmbomen, azuurblauwe zee: de kust van Mombasa Noord is bijna te mooi om waar te zijn. Tel daarbij op een tropisch klimaat en de vriendelijke bevolking en je hebt alle ingrediënten voor een perfecte zonvakantie. Maar voor wie wil, is er nog veel meer te beleven!

Lees meer

Op vakantie naar Mombasa Noord

Mombasa Noord, gelegen ten noorden van de stad Mombasa in het zuidelijke deel van Kenia, is een uitgelezen vakantiebestemming voor wie houdt van prachtige uitgestrekte stranden en activiteiten op en in het water. De plaats ligt op circa 8 km van Mombasa.

Schitterende koraalriffen wedijveren er met de mooiste duiklocaties. En ook buiten uw accommodatie is van alles te beleven. Je kunt wilde dieren spotten op safari, een dagtrip maken naar de stad Mombasa, of op bezoek bij de krokodillen in de Crocodile Farm.

Je zult onder de indruk raken van dit bijzondere land op het betoverende Afrikaanse continent!

Excursies Mombasa Noord

Vanuit Mombasa Noord kun je verschillende uitstapjes maken: Ga op safari in één van de uitgestrekte natuurparken en zie dieren die je thuis alleen in de dierentuin of op televisie kunt bekijken in hun eigen omgeving. Bezoek de stad Mombasa en laat je terugvoeren in de tijd: je ziet in deze stad overblijfselen van alle koloniale overheersers die de stad heeft gekend. Landinwaarts kun je prachtig wandelen in het aangelegde wildpark Bamburi Quarry Nature Park. Hier kun je in de authentieke dorpjes ook zien hoe de lokale bevolking woont. Nog meer wilde dieren kun je zien in de Crocodile Farm Mamba Village. Hier kom je alles te weten over krokodillen en je kunt er ook nog genieten van schitterende botanische tuinen. Zie voor meer ideeën de informatie over de Keniaanse Kust.

Ligging

Mombasa Noord ligt in het zuidelijk deel van Kenia, aan de uitgestrekte kustlijn. Deze is in totaal circa 500 km lang. Kenia ligt in het Oosten van Afrika, aan de Indische Oceaan, pal onder de evenaar.

Aan de Keniaanse Kust vind je lange, paradijselijke witte zandstranden met wuivende palmbomen. Hier en daar wordt het strand onderbroken door mangrovebossen en kreken, die soms kilometers ver het land in gaan. De bekendste plaats aan de kust is Mombasa. Mombasa Noord ligt feitelijk aan het strand: alle bebouwing is geconcentreerd op of aan de kust. Er zijn vier parelwitte zandstranden. Schaduw kun je vinden onder de vele palmbomen die langs het strand staan.

Stranden van Mombasa Noord

De stranden van Mombasa Noord zijn erg breed en er is een rif waar je bij eb naartoe kunt lopen. Door het rif is het water bij het strand erg rustig en op veel plaatsen heel ondiep. Bij vloed verdwijnen de stranden grotendeels: Het Kenyatta / Bamburi Beach / Shanzu-strand is een zeer lang zandstrand (circa 7 km) en ligt centraal in Mombasa Noord. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Op sommige plaatsen vind je kraampjes of karren met fruit, waar ook souvenirs en kanga’s verkocht worden. Bij vloed bereikt de zee soms de tuinen van de accommodaties.   Nyali Beach is een rustig zandstrand (circa 4 km) in het zuiden van Mombasa Noord. Het zeer lange strand heeft een geleidelijk aflopende zeebodem van zand. Op het strand tref je ‘Beach Boys’, die hun waren aan je proberen te verkopen. Ook zijn er kraampjes en karren waar je terecht kunt voor een vers stuk fruit, kanga’s of souvenirs. Op dit strand loop je de kans dat iemand je een dromedaristocht wil verkopen! Kikambala Beach (circa 11 km) is een zeer lang, rustig zandstrand met een geleidelijk aflopende zeebodem. De zeebodem van het strand is bedekt met zand en loopt geleidelijk af. Het strand ligt in het noorden van Mombasa Noord. Op het strand zijn geen faciliteiten, wel diverse kraampjes en karren met fruit, souvenirs en kanga’s.

Bezienswaardigheden Mombasa Noord

Nieuwsgierig naar de geschiedenis van Mombasa? Bezoek dan Fort Jezus, dat de Portugezen in 1593 in de stad neerzetten om de haven van Mombasa te beschermen tegen andere kolonialisten. Het fort is door de eeuwen heen in verschillende (buitenlandse) handen geweest en dat is nog goed te zien: ieder volk heeft zijn eigen specifieke kenmerken achtergelaten.

Uiteraard wil je van dat schitterende Keniaanse houtsnijwerk mee naar huis nemen als souvenir. Nog leuker is om eerst te zien hoe dit gemaakt wordt. Breng een bezoek aan Akamba Handicraft Industry, vlak bij het vliegveld van Mombasa. De hele dag hoor je hier het geluid van hakken, zagen en schuren. Zij aan zij maken hier tientallen mensen de prachtigste houtsnijkunst. Je kunt het kopen in de bijbehorende winkel, de arbeiders krijgen zelf 70% van de opbrengst.

Voor de kust van Mombasa Noord kun je prachtig duiken of snorkelen. Bewonder de bontgekleurde vissen en de schitterende koraalriffen. En als je geluk hebt, kun je ook nog met wilde dolfijnen zwemmen!

Verrassende Highlights in Mombasa Noord

In de stad Mombasa staan tientallen moskeeën en tempels. Een echte aanrader is de Swami Narayan, een hindoetempel. Dit schitterende witte gebouw valt onmiddellijk op in de straat Haile Selassie. Je kunt er op uw gemak genieten van mooi beschilderde deuren en van de vele schilderijen van hindoevertellingen.

Stranden van Mombasa Noord

In uw hotel kun je waarschijnlijk uitstekend eten, maar als je toch eens ergens anders wilt dineren, kunt verspreid over de kuststrook terecht bij diverse restaurants. Hieronder zijn ook enkele Italiaanse en Chinese restaurants, een visrestaurant en een Indiaas restaurant.

Het uitgaansleven in Mombasa Noord is niet heel uitgebreid. In de buurt van de hotels aan de stranden zijn eenvoudige bars. Verder zijn er nog drie discotheken, die langs de hoofdweg bij de hotels liggen. Vaak wordt er wel van alles georganiseerd in de hotels zelf, denk aan traditionele dansvoorstellingen, lokale muziek en dansavonden. In Mombasa Noord is ook een bioscoop.

Praktische Tips voor je vakantie naar Mombasa Noord

Hoelang is het vliegen naar Mombasa Noord?

Mombasa Noord is meestal tussen de 10 en 10,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Mombasa Noord?

Het tijdverschil van Mombasa Noord is in de wintertijd 1 en in de zomertijd 2 uur.

Wat is de route van Nederland naar Mombasa Noord

De vliegtijd van Nederland naar de luchthaven van Mombasa is circa 10 uur. Afhankelijk van uw bestemming komt daar nog reistijd bij naar uw accommodatie.

Hoe is het openbaar vervoer in Mombasa Noord?

Tussen de grote steden in Kenia rijden tal van bussen. Vanuit Mombasa Noord is er een busverbinding met Malindi en Mombasa. De kleinere afstanden worden verzorgd door matatu’s (mini-bussen). Deze rijden vooral over de hoofdwegen en stoppen als je jouw hand opsteekt.

Er zijn spoorverbindingen tussen de grotere steden. De belangrijkste spoorverbinding loopt tussen Mombasa-Nairobi-Nakuru-Kisumu.

Vanuit Mombasa Noord kun je per taxi naar Mombasa, Malini, Shimba Hills en de luchthaven van Mombasa.Tip: Hoewel het heel avontuurlijk is om met een matatu te reizen, kleven hier wel enige risico’s aan. De busjes zijn vaak stampvol en zijn relatief vaak betrokken bij ongelukken.