Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kenia ×

Spierwitte stranden, een azuurblauwe zee en in het binnenland prachtige natuur en wildparken met ‘the Big Five’. Tel daarbij op de hartelijke bevolking, het heerlijke eten en het warme klimaat en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie! Afrika moet je vol overgave beleven, voelen, ruiken en proeven en Kenia is daarvoor het perfecte land!

Lees meer

Op vakantie naar Kenia

In Kenia, Oost Afrika, vind je het allemaal: moderne steden, traditionele dorpjes, wilde natuur, bountystranden, verrukkelijke lokale gerechten en meer… Zet al je zintuigen open, je zult er bijna niet genoeg aan hebben. 

Je kunt in Kenia natuurlijk genieten van een ontspannen zonvakantie aan één van de paradijselijke witte stranden, maar het land heeft veel meer te bieden. Prachtige natuurparken met wilde dieren in hun natuurlijke omgeving lonken voor een onvergetelijke safari. Je zult versteld staan van de ruige natuur en ontroerd raken door het zien van de talloze dieren die hun eigen gang gaan.

Ook onder water is er genoeg te zien: bij de Keniaanse Kust kun je geweldig duiken, of snorkelen bij de prachtig gekleurde koraalriffen. 

Zin in een stedentripje? Bezoek dan Nairobi, de hoofdstad van het land. Hier kun je het Nationale Museum bezoeken en de skyline van het moderne zakencentrum bewonderen. Een groter contrast met het binnenland is bijna niet denkbaar. Of slenter door de straten van Mombasa, waar je in het oude centrum nog de restanten vindt van de verschillende periodes uit de Keniaanse geschiedenis. Ook een bezoek aan het eeuwenoude Portugese fort mag niet ontbreken.

En na een dag eropuit is het goed bijkomen aan een rijk gevulde tafel vol plaatselijke specialiteiten die verser dan vers zijn.

Eten en drinken in Kenia

Kenia heeft een uitstekende internationale en lokale keuken. In safari lodges krijg je meestal een uitgebreid buffet gepresenteerd. De kuststreek staat bekend vanwege het heerlijke tropische fruit en verse zeespecialiteiten. Veel restaurants zijn gespecialiseerd in Arabische en Indische gerechten, maar je kunt er ook westerse snacks en exotisch wildvlees (zebra en krokodil!) eten.

Ook als je geen zin hebt om uit eten te gaan kun je prima eten. In de winkels kun je alle ‘bekende’ producten vinden. Geïmporteerde producten zijn echter wel veel duurder dan de nationale.

In Kenia wordt veel verbouwd... Je kunt zich dus tegoed doen aan Keniaanse koffie, thee, bier, wijn, papaya’s, mango’s, tomaten en vingerbananen. En gevangen... De Indische Oceaan levert zeer veel verschillende soorten vis. Het nationale gerecht is ‘sukumu wiki’, een spinazie-achtige groente en ‘ugali’, een stevige maïsmeelpap met een beetje vlees en jus.

Ligging

Kenia ligt in Oost-Afrika. De evenaar loopt precies over het midden van het land, hierdoor zijn het hele jaar door de dagen ongeveer even lang als de nachten. In het noordoosten grenst Kenia aan Somalië, in het noorden aan Ethiopië, in het noordwesten aan Soedan en in het westen aan Oeganda. In het zuiden grenst het land aan Tanzania en in het zuidoosten aan de Indische Oceaan.

Het oppervlak van Kenia bedraagt ongeveer 580.367 km² (dit is ongeveer 14 keer zo groot als Nederland). Je vliegt in ongeveer 8 tot 10 uur naar Kenia.

Bezienswaardigheden Kenia

Kenia staat wereldwijd vooral bekend om zijn prachtige natuur en de indrukwekkende natuurparken. Voor de meeste bezoekers is een safari dan ook het hoogtepunt van de vakantie. Er worden talloze safari’s aangeboden, variërend in duur van één dag tot meerdere weken. Het grootste en bekendste natuurpark in het land is de Masaï Mara, in het zuidwesten van Kenia. Het gebied beslaat circa 1700 km² en is een onderdeel van de Serengetivlakte. Je vindt hier de zogenoemde ‘Big Five’: olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn. Ook wonen hier de Masaï, een traditionele stam die al eeuwenlang volgens hun eigen gebruiken leeft. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan een Masaïdorp.

De prachtige, brede en hagelwitte stranden moet je gezien hebben. Een zonnebril is geen overbodige luxe, zó wit is het zand. Je kijkt je ogen uit vanwege alle bedrijvigheid op en rond het strand. Zo kun je van alles kopen bij de vele verkopers die op het strand actief zijn, een ritje maken op een kameel of heerlijk surfen, zeilen of zwemmen. Je kunt zich ook vergapen aan de vele soorten en maten vaartuigen die de zee op gaan voor de vangst van de dag.

Waag je ook eens op het water en ga op zoek naar dolfijnen in het wild! Een onvergelijkbare ervaring. Soms komen ze zo dicht bij je bootje dat je ze (bijna) aan kunt raken. Neem je snorkel mee, zodat je ook een kijkje kunt nemen bij de adembenemende koraalriffen voor de kust.

Verrassende Highlights in Kenia

Op ongeveer een kilometer van het Nairobi National Park vind je de Bomas of Kenya. Hier kun je kennismaken met de diversiteit aan culturen die Kenia rijk is. Tijdens een bezoek aan dit park ontdek je de gebruiken van de grootste etnische groepen van het land. Daarnaast krijg je een beeld van de traditionele architectuur van deze groepen. De culturen worden aan je voorgesteld via ambachtelijke producten, maar vooral via muziek- en dansvoorstellingen.

Praktische Tips voor je vakantie naar Kenia

Hoelang is het vliegen naar Kenia?

Kenia is meestal tussen de 8 en 10 uur vliegen.

Wat is de route van Nederland naar Kenia

De vliegduur vanuit Nederland naar de hoofdstad Nairobi is ruim 8 uur. Naar Mombasa, de tweede grootste stad in het land, vlieg je in circa 10 uur.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Kenia?

Het tijdverschil van Kenia is in de wintertijd 1 en in de zomertijd 2 uur.

Met welke munteenheid betalen ze in Kenia?

Geldzaken zijn Kenia als volgt geregeld:

  • De munteenheid in Kenia is de Kenia Shilling (KES).
  • Over het algemeen worden in hotels, restaurants en winkels creditcards geaccepteerd.
  • Er zijn weinig geldautomaten. Bij de geldautomaten die er zijn, kun je terecht met Euro/Mastercard, Visa, Europas en Giropas.
  • Aangeraden wordt om gebruik te maken van Travellers Cheques. Soms wordt ook Amex geaccepteerd.
  • Euro's en dollars zijn vrijwel overal inwisselbaar.
  • Banken en postkantoren zijn doordeweeks veelal tussen 09:00 uur en 15:00 uur geopend en op zaterdag van 09:00 uur tot 11:00 uur.

Wat is het voltage in Kenia?

De netspanning is over het algemeen 220 tot 240 volt. De stopcontacten zijn geschikt voor driepolige (Engelse) stekkers, dus een verloopstekker is nodig.

Is het water drinkbaar in Kenia?

Het leidingwater in Kenia is niet betrouwbaar. In veel hotels worden ook thermoskannen gekookt water in de kamers gezet, om bijvoorbeeld je mond mee te spoelen na het tandenpoetsen.

Reisdocumenten

Voor deze bestemming is een visum vereist. Voor meer informatie en het snel en eenvoudig aanvragen van je visum verwijzen we je naar onze partner Visa4travel.

Welke taal spreken ze in Kenia?

Kenia is een meertalig land. De officiële talen zijn het Engels (geïntroduceerd tijdens de Britse koloniale overheersing tussen 1890 en 1964) en het Swahili. In totaal worden er in Kenia circa 61 talen gesproken, die vrijwel allemaal hun oorsprong hebben op het Afrikaanse continent.

Hoe is het openbaar vervoer in Kenia?

Tussen de grote steden in Kenia rijden tal van bussen. De kleinere afstanden worden verzorgd door matatu’s (mini-bussen).

Er zijn spoorverbindingen tussen de grotere steden. De belangrijkste spoorverbinding loopt tussen Mombasa-Nairobi-Nakuru-Kisumu. In het noordelijke deel van Kenia rijden geen treinen.Tip: Hoewel het heel avontuurlijk is om met een matatu te reizen, kleven hier wel enige risico’s aan. De busjes zijn vaak stampvol en zijn relatief vaak betrokken bij ongelukken.

Wat is de geschiedenis van Kenia?

De moderne geschiedenis van Kenia begint in de 8ste eeuw, wanneer Arabieren zich aan de oostkust vestigen. In 1497 bereikt de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama Kenia, waarna zich in de 16e eeuw Portugese handelaren aan de kust vestigen. Zij worden in 1720 weer door de Arabieren verdreven.

In 1885 vestigen de Duitsers een protectoraat, tot in 1888 de British East Africa Company arriveert. De Duitsers zagen af van de strijd om het gebied en droegen hun bezittingen in 1890 over aan de Britten.

Van oktober 1952 tot december 1959 was de noodtoestand van kracht, vanwege een opstand tegen het Britse bewind. Deze Mau Mau opstand richtte zich op blanke kolonisten, waarvan een groot aantal het land verliet. De schrijver Robert Ruark heeft deze periode in romanvorm beschreven, in de boeken ‘Iets van waarde’ en ‘Uhuru’.

Op 12 december 1963 werd Kenia onafhankelijk van Groot Brittannië. Sindsdien zijn er geregeld stammenconflicten en ook de verkiezingen verlopen niet altijd even vlekkeloos. Oud secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van de huidige coalitieregering onder leiding van president Kibaki.