Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Groot-Brittannie ×
    • Noord Ierland ×
    • Belfast ×

Stedentrip Belfast

Met de vele trendy pubs, het gevarieerde aanbod goede restaurants en leuke winkels is Belfast een unieke bestemming voor een stedenreis. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Albert Clock Tower en Belfast Castle. Voor City Hall kun je een groot standbeeld van Queen Victoria bewonderen. Ook de nabijgelegen Linen Hall bibliotheek uit 1788 en de St. Anne's Cathedral zijn zeker de moeite waard!

Lees meer

Op vakantie naar Belfast

In het oosten van Noord-Ierland, het enige deel van het Verenigd Koninkrijk dat niet op het eiland Groot-Brittannië, ligt Belfast. Via de zeearm Belfast Lough staat de stad in verbinding met de Ierse Zee.

De stad is jarenlang het toneel geweest van The Troubles, de strijd tussen de katholieke en protestantse bevolking. Gelukkig is er sinds de wapenstilstand van 1997 uitzicht op vrede, de sfeer is in ieder geval een stuk rustiger. Belfast is ook op de weg terug, wat je ziet aan de grote winkels in het centrum, het sportstadion en het theater.

Als je van historische gebouwen houdt, dan breng je zeker een bezoek aan Queen’s University (1849) en City Hall (1903). Queen Victoria richtte de universiteit op, het hoofdgebouw zal je sterk doen denken aan de Universiteit van Oxford. In City Hall kun je de schitterende lichtpartijen bewonderen die worden veroorzaakt door de vele glasramen.

Na een dag de stad ontdekken ben je zeker toe aan een smakelijk maal of lekker drankje. Een Ierse stamppot en een lekker glas whiskey gaan er vast in! De meeste gelegenheden vind je in het hartje van de stad!

Ligging

De stad ligt in het oosten van Noord-Ierland, in de provincie Ulster. Het ligt aan de monding van de rivier de Lagan, aan de zeearm Belfast Lough. Via de zeearm is de stad verbonden met de Ierse Zee.

Bezienswaardigheden Belfast

De imposante hal, de prachtige blauwe koepel en de mooie buitengevel (gemaakt van Portlandsteen) maken van City Hall een absoluut cultureel hoogtepunt. Breng een bezoek aan dit bijzondere gebouw gebouwd in 1906, en bewonder de klassieke renaissancestijl.

Een absolute aanrader is Stormont Castle. Dit kasteel werd gebouwd tussen 1928 en 1932, je kunt dit prachtige neoclassicistische bouwwerk van dichtbij bewonderen!

Als je de toren van Pisa mooi vindt, dan zal Albert Memorial Clock Tower je zeker ook bevallen! Net als de beroemde Italiaanse toren staat de Clock Tower enigszins scheef, dit door de moerassige ondergrond in de stad. De toren werd in 1861 gebouwd naar aanleiding van het overlijden van Prins Albert en is hét symbool van de Noord-Ierse stad.

Verrassende Highlights in Belfast

Liefhebbers van een goed glas bier zullen een bezoek aan Hilden Brewery zeker niet over willen slaan! Tijdens een rondleiding in deze oudste brouwerij van Noord-Ierland leer je de verschillende brouwtechnieken, hoe de verschillende smaakvolle bieren gemaakt worden en: je mag natuurlijk een heerlijk glas proberen!

Clarendon Dock, Queen’s Quay, Donegall Square en Lagan Quay zijn locaties die voor scheepvaartliefhebbers zeer geschikt zijn. Tijdens het Maritime Festival meren grote, internationale schepen aan, deze kun je bezichtigen. Niks is mooier dan een tocht maken met deze indrukwekkende zeilschepen!

Naast de kastelen, monumenten en andere culturele hoogtepunten kun je een dag ook winkelend doorbrengen! De stad heeft niet alleen moderne winkelcentra waar je de bekende merken kunt vinden maar ook kleine winkeltjes en galerieën. Ook de markten zijn zeker een bezoek waard.

Praktische Tips voor je vakantie naar Belfast

Hoelang is het vliegen naar Belfast?

Belfast is meestal tussen de 1,5 en 1,75 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Belfast?

Het tijdverschil tussen Nederland en Belfast is -1 uur.