Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Naxos ×
    • Naxos-Stad ×

Vakantie Naxos-Stad

Het groenste en vruchtbaarste stukje van de Cycladen is een populaire bestemming om te gaan eilandhoppen met daarbij ook historische tintjes. Naxos-stad staat bekend om haar schitterende stranden, steile, smalle straatjes en tal van bezienswaardigheden. Het kasteel in het hart van Naxos-Stad met emblemen uit de 14e en de 15e eeuw, is de ideale plek voor een prachtig uitzicht op de typische, hagelwitte huisjes. De hoofdstad van Naxos bezit alle facetten voor een heerlijke zonvakantie.

Lees meer

Op vakantie naar Naxos-Stad

Naast dat Naxos-Stad de naam draagt van mooiste zandstranden van de Griekse eilandenarchipel, is Naxos-Stad ook zeer geliefd om het groene landschap. Het is het meest vruchtbare eiland van de Cycladen. Tijdens je vakantie ben je omringd door groene dalen en vele valleien waar je schitterende kiekjes kan schieten. Daarnaast is Naxos het grootste, maar ook het goedkoopste eiland van de Cycladen, wat het ook zeer interessant maakt voor vakantiegangers met een beperkt budget. Wat tijdens je vakantie in Griekenland niet kan ontbreken, zijn natuurlijk de traditionele Griekse gerechten. In ieder hotel is dit wel te vinden. Een aanrader is het 4-sterrenhotel: Hotel Naxos Resort. Het ligt vrijwel aan het strand en dichtbij het centrum; ideaal voor een schitterende tijd in het pittoreske Naxos-Stad. Niet alleen in Naxos-Stad zelf is veel te beleven, maar ook rondom de hoofdstad van het eiland is veel historisch en cultureels te ontdekken. Een auto huren is dan ook zeker aan te bevelen om de rest van het eiland in het oog te krijgen.

Bezienswaardigheden en excursies in Naxos-Stad

Naxos-Stad staat natuurlijk bekend om de lange stranden en de groene omgeving, maar buiten deze hoogtepunten om, zijn er ook andere plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er een oude stad waar het vol staat met de Ottomaanse geschiedenis. Je kunt er heerlijk slenteren tussen de smalle straatjes met boven op de stad; een mooi terras met een prachtig uitzicht. Naast de oude stad, zijn er ook overblijfselen uit de 7e eeuw te bezoeken, zoals het standbeeld van Kouros. Voor echte natuurliefhebbers kan het natuurlijk nooit genoeg zijn. Om er nog een schepje bovenop te doen, zijn er ook prachtige tuinen om doorheen te wandelen.

Onze tips voor Naxos-Stad

Wanneer je in de oude badplaats bent, is de Temple of Apollo een must om te bezoeken. Het zijn meerdere tempels, waarvan de oudste dateert uit de twintigste eeuw. Nog een gebouw met een rijke geschiedenis, is Kastro. Binnen de Venetiaanse constructie verbergt zich een prachtig museum, galerijen, kerken en diverse winkeltjes. Kortom, een breed scala aan historische attracties en activiteiten. Bovenaan het kasteel kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Stranden in Naxos-Stad

Naxos-Stad is gebouwd op een groene berghelling en is rijk aan de vele bergen, valleien en duinen. Het kristalheldere water van de lange, uitgerekte stranden vormt een prachtig contrast met de bergketen Zas. Naast dat Naxos het groenste eiland is, is het ook het vruchtbaarste eiland. Dit komt doordat de valleien vol staan met druiven, olijfbomen en citrusvruchten. Dit is met name in Naxos-Stad zichtbaar.

Ligging Naxos-Stad

Midden in de Cycladen archipel, in de Egeïsche zee ligt het gunstig gelegen Naxos-Stad. Het is een zonnige badplaats met aan de kust een mooie boulevard met restaurants, bars en hotels. Als je verder landinwaarts gaat, vind je daar vele bezienswaardigheden en een groene omgeving met prachtige natuur. Omdat Naxos zelf niet enorm groot is, ligt veel in de buurt. Denk aan andere badplaatsen, zoals: Agios Prokopios en Agia Anna, maar bijvoorbeeld ook het bergdorpje Apiranthos.

Praktische tips voor je vakantie naar Naxos-Stad

Hoelang is het vliegen naar Naxos-Stad?

Het is circa 4 uur vliegen naar de luchthaven Naxos Airport Apollon.

Wat is het tijdsverschil met Nederland van Naxos-Stad?

Het tijdsverschil tussen Nederland en Naxos-Stad is +1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Naxos-Stad?

De vliegtijd naar Naxos Airport Apollon is ongeveer 4 uur. Het vliegveld ligt op circa 3 kilometer van Naxos-Stad en de daarbij behorende transfertijd bedraagt ongeveer 5 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Naxos-Stad?

Vanuit Naxos-Stad rijden behoorlijk wat bussen naar andere plekken van het eiland, maar dat gebeurt niet al te vaak. Om het eiland te verkennen is het makkelijker om een auto te huren. Natuurlijk heb je ook altijd de mogelijkheid om een taxi te pakken.