Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Macedonie ×

Vakantie Macedonie

De historische regio Macedonië (niet te verwarren met het land Noord-Macedonië) ligt in het noordoosten van Griekenland en is het grootste district van het land. De regio heeft een oppervlakte dat net iets groter is dan België en hoort sinds 1913 bij Griekenland. De hoofdstad van Macedonië is Thessaloniki. De regio Macedonië heeft als vakantiebestemming erg veel te bieden. Van uitgestrekte stranden tot aan archeologische vondsten. En van de hoogste berg van Griekenland tot aan vele musea.  Kom je voor de mooie natuur of juist gezellige steden? Ook dan ben je in Macedonië aan het juiste adres. Bovendien is het er het hele jaar door goed weer! 

Wat is er te doen in Macedonië?

De regio Macedonië bestaat uit verschillende departementen, ieder met z’n eigen karakteristieken. In de hoofdstad Thessaloniki vind je naast een gezellig centrum en vele parken en pleinen verschillende kerken en Romeinse monumenten. Ten oosten van de hoofdstad vind je de departementen Serres, Drama en Kavala. Die alle drie veel te bieden hebben op het gebied van geschiedenis. Serres staat bekend om zijn Byzantijnse muren, vele kerken en de Akropolis van Serres, ook wel Koulas genoemd. In Drama kun je de omliggende tabaksvelden niet mislopen en in Kavala vind je naast een schilderachtige haven ook het Fort van Kavala, gebouwd rond 1425.

Niet alleen op geschiedenisgebied is er veel in de regio te doen. Ook voor natuurliefhebbers is er genoeg keuze. Naast uitgestrekte vlaktes zijn er ook bossen, meren, dichtbegroeide dalen en watervallen (tip:  Watervallen van Edessa) en mooie stranden. Men zegt dat je de mooiste stranden van Griekenland op het schiereiland Chalkidiki vindt. Geniet van het rustige leven in een van de vele vissersdorpjes aan de kust en vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan Mount Olympus met 2917 meter de hoogste berg van Griekenland. Vanuit Thessaloniki is het zo’n 1,5 uur rijden naar de berg.

Bezienswaardigheden en skiën in Macedonië

Hou je van boeken? Dan mag je de Openbare Bibliotheek van Kozani echt niet overslaan. In de bibliotheek van dit schilderachtige stadje op 710 meter hoogte zijn maar liefst 69.000 boeken. Iets ten zuiden van Kozani ligt Servia waar je een van de grootste bruggen van Griekenland kunt bewonderen. De Polyfytosbrug is maar liefst 1372 meter lang.

Veel mensen beschouwen de antieke stad Dion als een van de hoogtepunten van de regio. Net buiten Dion vind je de archeologische locatie met de resten van een ommuurde stad uit de 3 eeuw v.Chr. Buiten de muren zijn er ook nog twee amfitheaters, een stadion en verschillende tempels. Misschien niet het eerste waar je aan denk bij het zonnige Griekenland maar je kunt er erg goed skiën. Je vind skicentrums in onder andere: Grevena, Edessa, Kato Vermio en Pisoderi.

Weer en beste reistijd

Voor de meeste mensen is de beste reistijd van mei tot november. Tijdens deze periode valt er weinig tot geen neerslag en is het gemiddeld tussen de 25 en 32 graden. Ook het zeewater is gedurende deze periode lekker warm met een minimale temperatuur van 22 graden in mei.