Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Lesbos ×
    • Petra ×

Petra is een kleine badplaats op het befaamde eiland Lesbos. Je kunt er heerlijk ontspannen op de lange stranden of flaneren door de smalle straatjes in het authentieke centrum. Maak eens een klim naar het schitterende kerkje hoog op de rots en geniet van de prachtige baai van Petra. Wil je meer van Lesbos zien? In de omgeving van Petra zijn interessante bezienswaardigheden zoals kerken te vinden.

Lees meer

Op vakantie naar Petra

Petra is een leuke badplaats in het noordwesten van het eiland Lesbos, op circa 63 km rijden vanaf de luchthaven van Mytillini. Voor de badplaats liggen twee mooie stranden aan helderblauw zeewater.

Ondanks het toenemende toerisme heeft Petra zijn eigen karakter weten te behouden. Het authentieke centrum heeft een gezellig pleintje met leuke terrassen en gemoedelijke taverna's. Dwaal door de pittoreske straatjes en sla je slag in de kleine winkeltjes.

Voor het maken van excursies is Petra een uitstekende locatie. In de directe omgeving vind je interessante kerkjes en de levendige badplaats Molyvos ligt op ongeveer 5,5 km.

Petra is geschikt voor een breed publiek, maar door het beperkte aantal uitgaansgelegenheden is het minder geschikt voor jongeren.

Ligging

Petra ligt aan een baai in een rotsachtige omgeving. Om de plaats vind je olijfboomgaarden, akkers en verspreide bebouwing. Het achterland bestaat uit begroeide heuvels. Op de grens met Anaxos, op circa 2,5 km afstand, vind je het gebied Avlaki. Dit gebied ligt in een schaars begroeide, heuvelachtige omgeving.

Petra ligt in het noordwesten van Lesbos, aan een vrij grillige kust. Voor de kust liggen twee eilandjes die tot beschermd gebied zijn verklaard.

Stranden van Petra

De badplaats heeft twee stranden die uit kiezels, zand, zeewier en fijn grind bestaan. De zeebodem loopt vrij snel af en is voornamelijk met keien bedekt. In het hoogseizoen kun je op het strand ligbedden en parasols huren. Het zeer lange Petra-strand (circa 2,5 km) ligt aan een baai en wordt door rotsen onderbroken. Er zijn douches, toiletten en kleedcabines en er is een EHBO-post. Ook kun je kiezen voor een heerlijke massage. Voor de kinderen zijn er enkele speeltoestellen. Ten zuiden van het Avlaki-strand is een kleine vissershaven. Er zijn douches, toiletten en diverse horecafaciliteiten. Voor de allerkleinsten is er een kleine peuterspeeltuin.

Bezienswaardigheden Petra

Het opvallende Panagia Glykofilousa-kerkje vind je boven op de rots, die pal achter de dorpskern staat. Het kerkje heeft een prachtig interieur. Dit 18e eeuwse kerkje bereik je door het beklimmen van een 114 treden tellende trap. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht over de baai van Petra en de mooie natuurlijke omgeving.

Het Nicolaas-kerkje is ook het bezoeken waard. Het kerkje stamt uit de laat-Byzantijnse tijd. Je kunt hier verschillende waardevolle fresco’s bewonderen.

Het Vareltzidainas-huis is een voorbeeld van een 'archondiko'; een herenhuis uit de 18e eeuw. Het huis is tegenwoordig een museum, zodat je kunt bekijken hoe het gezinsleven er in die tijd aan toeging.

Verrassende Highlights in Petra

Over het kerkje bovenop de rots van Petra gaat het verhaal dat je een wens mag doen, als je tijdens de beklimming van de 114 treden tellende trap jouw mond dicht houdt. Ga deze uitdaging eens aan en geniet boven van het adembenemende uitzicht.

De badplaats Anaxos, dat op circa 2,5 km afstand ligt, heeft een zeer mooi wit zandstrand, waar je kunt genieten van een prachtige zonsondergang.

Stranden van Petra

In Petra kun je uit eten in diverse Griekse taverna's en visrestaurants. Hier kun je genieten van vele lokale specialiteiten. De meeste gelegenheden vind je langs de kustweg en in en om het centrum. Vrijwel alle gelegenheden hebben een terras.

In Petra zijn verder verschillende bars en discobars, deze liggen voornamelijk in het centrum.

Restaurant- en caféhouders proberen je graag over te halen om bij hen te komen eten en drinken. Laat je hierdoor niet overrompelen, kijk rustig rond.

Praktische Tips voor je vakantie naar Petra

Hoelang is het vliegen naar Petra?

Petra is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Petra?

Het tijdverschil tussen Nederland en Petra is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Petra

De vliegtijd vanaf schiphol bedraagt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Petra ligt circa 63 km van de luchthaven Mytillini en de transfertijd bedraagt ongeveer 90 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Petra?

In het hoogseizoen is er een vrij regelmatige busverbinding tussen Petra en Eftalou via de badplaats Molyvos. Er rijdt vrij regelmatig een bus naar Anaxos. Soms rijdt er een bus via Kalloni naar Mytilini.

Je kunt vanuit Petra ook gebruik maken van een taxi. Deze brengt je onder andere naar Skala Kallonis, Mytilini en de luchthaven Mytilini.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.