Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Lesbos ×
    • Anaxos ×

Voor een zorgeloze vakantie ga je naar Anaxos op Lesbos. De rustige plaats heeft een parelwit strand, waar je de dagen ontspannen doorbrengt. Kun je jezelf los maken van het fraaie strand en de Griekse zon, dan kun je aangename uitstapjes maken. Wandel eens door de olijfboomgaarden naar het nabijgelegen dorpje Petra, waar je gezellig kunt winkelen of interessante bezienswaardigheden kunt bewonderen.

Lees meer

Op vakantie naar Anaxos

Anaxos is een zeer rustige badplaats in het noordwesten van Lesbos, op circa 66 km van de luchthaven Mytilini. De plaats ligt aan een romantische baai en heeft een uitgestrekt strand. Langs de kustweg en de weg naar Petra en Molyvos vind je leuke winkeltjes en gezellige restaurants. 

Anaxos is een heerlijke bestemming voor een rustige, ontspannen zonvakantie. Op het parelwitte strand geniet je overdag van de zon en 's avonds van de prachtige zonsondergangen. Wil je eens wat meer vertier, ga dan naar de levendige badplaats Petra, op circa 2,5 km afstand. 

De prachtige omgeving biedt talloze mogelijkheden voor het maken van excursies, zoals naar de authentieke badplaats Molyvos, op circa 8 km afstand of het indrukwekkende Versteende Woud, in het westen van het eiland.

Anaxos is een paradijs voor mensen die op zoek zijn naar een rustige zonvakantie.

Ligging

Anaxos ligt in een landelijke omgeving met zilvergroene olijfboomgaarden, dichtbegroeide veldjes en moestuintjes. Het dorp ligt tussen groene heuvels, die tot aan zee reiken. Landinwaarts is het landschap heuvelachtiger.

Anaxos ligt aan een baai in het noordwesten van Lesbos. De badplaats heeft een voornamelijk vlakke kust met een langgerekt strand. Voor de kust liggen twee eilandjes.

Stranden van Anaxos

Anaxos heeft één lang strand: Het Anaxos-strand is een lang strand (circa 950 m) dat vooral uit zeer fijn grind bestaat. De zeebodem loopt snel af en is bedekt met rotsen en rotsplateaus. Op één plaats wordt het strand onderbroken door een beekje. In het hoogseizoen zijn er ligbedden en parasols te huur. Er zijn douches, toiletten en kleedcabines. Voor de kinderen zijn er enkele speeltoestellen.

Bezienswaardigheden Anaxos

In Petra, op circa 2,5 km afstand vind je het opvallende Agia Marina/Panagia Glykofilousa-kerkje boven op de rots, die pal achter de dorpskern staat. Dit 18e eeuwse kerkje bereik je door een 114 treden tellende trap te beklimmen. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht over de baai van Petra en de mooie natuurlijke omgeving.

In Molyvos, op circa 8 km afstand, torent de middeleeuwse burcht Kastro hoog boven de plaats uit. Deze burcht is het best bewaarde fort van Lesbos. In de laat-Byzantijnse tijd gebouwd, veroverd en herbouwd in de middeleeuwen. Tegenwoordig is de burcht in gebruik als theater en concertzaal. Vanaf de burcht heb je een adembenemend uitzicht over de kust.

Verrassende Highlights in Anaxos

De imposante natuur rond Anaxos, met groene heuvels en zilvergroene olijfboomgaarden, is zeer geschikt voor wandeltochten. Maak ook eens een wandeling naar de badplaats Petra, dat op slechts 2,5 km ligt.

Het Vareltzidainas-huis in Petra, op circa 2,5 km, is een voorbeeld van een 'archondiko'; een herenhuis uit de 18e eeuw. Het huis is tegenwoordig een museum, zodat je kunt bekijken hoe het gezinsleven er in die tijd aan toeging.

Aan de westkust van Lesbos bij Sigri vind je het bijzondere Versteende Woud. Het park is ontstaan doordat de tropische en subtropische oerbossen circa 15 miljoen jaar geleden versteenden als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Een bijzonder uitstapje met de auto!

Stranden van Anaxos

Anaxos heeft diverse eetgelegenheden die je vooral langs de kustweg en de weg van Petra naar Skoutaros vindt. Er zijn diverse soorten restaurants. Je vindt er zowel Griekse taverna's als Italiaanse, grill-, en fastfoodrestaurants. Zo kun je niet alleen van de Griekse keuken genieten, maar ook een avondje internationaal uit eten.

In Anaxos zijn diverse bars en cocktailbars, allemaal met een terras.

Meer eet- en uitgaansgelegenheden vind je de badplaats Petra op ongeveer 2,5 km.

Praktische Tips voor je vakantie naar Anaxos

Hoelang is het vliegen naar Anaxos?

Anaxos is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Anaxos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Anaxos is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Anaxos

De vliegtijd vanaf schiphol bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Anaxos ligt ongeveer 66 km van de luchthaven Mytilini en de transfertijd bedraagt circa 70 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Anaxos?

Vanuit Anaxos is er een busverbinding naar de luchthaven en de nabijgelegen badplaats Petra.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af te spreken.