Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Frankrijk ×
  • Vendee ×

Wie aan de Vendée denkt, denkt aan een ontspannende strandvakantie. Je vindt hier prachtige zandstranden en ruige rotspartijen. De streek biedt mondaine badplaatsen zoals St. Jean de Monts en Les Sables d’Olonne, maar ook stille vissershaventjes en een prachtig groen achterland. Watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Een zeer geliefde bestemming van gezinnen met kinderen!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Vendée

Vendée is een streek aan de westkust van Frankrijk en kenmerkt zich door een zeer divers landschap en prachtige zandstranden. De kust van de Vendée wordt ook wel de Côte de Lumière (lichtkust) genoemd vanwege het heldere licht. De lange stranden nodigen je uit tot ontspanning, zwemplezier en zonnebaden. Voor de kust van Vendée liggen schilderachtige eilandjes, waaronder Île d’Yeu: ‘het eiland met het eeuwigdurende voorjaar’.

Natuurliefhebber? Trek erop uit en maak prachtige wandelingen en fietstochten in de natuur. Of breng een bezoek aan één van de karakteristieke vissersdorpjes aan de kust.

Ook voor kinderen zijn er talrijke mogelijkheden om zich te vermaken: niet voor niets is deze streek een zeer populaire vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen!

Cultuur Vendée

De streek Vendée heeft een roerige geschiedenis. De vrijheidslievende en eigenzinnige streek was tijdens de godsdienstoorlogen en de Franse Revolutie een belangrijke verzetshaard tegen het centrale Franse gezag. Vandaag de dag is de Vendée nog altijd een bijzonder stukje Frankrijk met een diepgewortelde (visserij)cultuur.

 • De volkskunsten en -tradities zijn nog zeer aanwezig en duren voort in de vele musea. Breng een bezoek aan de Historial in Les Lucs sur Boulogne. In dit museum komen - op een terrein van ongeveer 3500  m ² - de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van de Vendée vanaf de prehistorie tot de moderne tijd aan je voorbij.
 • Ook zeer de moeite waard is een bezoekje aan het Kasteel van Blauwbaard in Tiffauges. Je krijgt voorstellingen en manifestaties te zien in het hart van de belangrijkste middeleeuwse plaats in deze streek.
 • Voor nog meer lokale cultuur ga je naar de abdij Saint Vincent de Nieul sur l’Autise in Poitevin of de abdij Saint Pierre de Maillezais.

Breng een bezoek aan museum Vendée Miniature in Brétignolles sur Mer. Hier kun je zien hoe de Vendée er in vroegere tijden uit zag. Ook zeer geschikt voor kinderen!

Natuur

De natuur van de Vendée streek is zeer divers.

 • Een boottocht in het Moeras van Poitou (Marais Poitevin) is zeer de moeite waard. Dit gebied wordt ook wel het Groene Venetië genoemd; een magisch oord waar bomen en waterwegen op harmonieuze wijze de boventoon voeren. Al in de vroege Middeleeuwen hebben Benedictijner monniken kanalen gegraven en duizenden kilometers aan dijken gebouwd. Hier ontmoeten zout en zoet water elkaar, waardoor de flora en fauna in dit gebied erg bijzonder is. Het natte deel van het moeras heeft de reputatie van het Moeras van Poiteau gevestigd vanwege de fabelachtige doolhof van greppels en geulen die je in een bootje kunt bevaren.
 • Wandelliefhebber? Maak een wandeling door het hoog- of laagland. Talrijke wandelroutes doorkruisen het natuurschoon en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. In het noordoosten van de streek ligt een glooiend landschap van bebouwde velden en weiden, onderbroken door gekleurde hagen die de boerderijtjes en gehuchten scheiden. Van het hoogland naar het laagland loopt de bedding van de Sèvre Nantaise langs kastelen, middeleeuwse forten, molens en natuurparken.

 

 

Leuke plaatsen in Vendée

In Challans brengen circa 1800 gekostumeerde vrijwilligers vier donderdagen lang (in juli en augustus) de zeden en gewoonten van deze streek uit het begin van de vorige eeuw weer tot leven.

Ligging

De Vendée is een streek in het westen van Frankrijk, in het zuiden van de regio Pays de la Loire. De kust van deze streek ligt aan de Atlantische Oceaan en is circa 100 km lang. Het zuidoostelijke deel van de Vendée grenst aan Poitou-Charentes en het noordelijke deel aan Bretagne. Ten oosten van de streek ligt Centraal Frankrijk.

Vendée heeft een oppervlakte van circa 6720 km² (circa 2,5 keer zo groot als Luxemburg). De streek is circa 100 km lang en ongeveer 70 km breed.

Bezienswaardigheden Vendée

Maak je gereed voor een reis terug in de tijd en bezoek het Grand Parc in Puy du Fou. Midden in het prachtige woud kom je in elk dorp in een ander tijdperk terecht. Laat je meevoeren op een adembenemende wervelwind van spektakels en voorstellingen: de spelen in het Romeinse circus, de aanvallen van de Noormannen, riddertoernooien, gevechten tussen musketiers en ga zo maar door. Je maakt 2000 jaar Franse geschiedenis mee. Een belevenis voor jong en oud!

Op het eiland Noirmoutier ligt het spannende sensationele waterpark Oceanile. Dit park heeft alles! In het golfslagbad met glijbanen, bergstroom, langzame rivier en waterval leven jouw kinderen zich helemaal uit!

Voor echte natuurliefhebbers mag een bezoek aan Parc Natural Interrégional Du Marais Poitevin - ook wel ‘Groen Venetië genoemd - niet ontbreken. Dit prachtige natuurpark heeft een omvang van circa 200.000 ha en je ziet er van alles: van grote moerasvlaktes aan zee met droogvallende en opensplijtende modderbanken tot adembenemende valleien.

Verrassende Highlights in Vendée

Wil je een kasteel vol met spelletjes en raadsels bezoeken? Ga dan naar kasteel La Guignardière in Avrille. Hier ga je op ontdekkingstocht naar de mysteries van het Oude Egypte, de Maya’s en het Chinese Keizerrijk. Dit kasteel staat op de monumentenlijst en ligt in een park van ongeveer 86 ha met oude bomen, menhirs en dieren.

Praktische Tips voor je vakantie naar Vendée

Wat is het tijdverschil met Nederland van Vendée?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Vendée.

Wat is de route van Nederland naar Vendée

Vanuit Utrecht bedraagt de afstand tot de Vendeé circa 935 km.

Hoe is het openbaar vervoer in Vendée?

In de grotere steden van de Vendée is een redelijke tot goede bus- en treinverbinding.

Met regelmaat gaan er passagiersboten naar de toeristische eilanden Île d’Yeu en Île de Noirmoutier.Tip: De weekenden van de zomermaanden juli en augustus staan ook bekend als de zwarte zaterdagen van Frankrijk. Tijdens deze dagen is het extreem druk op de Franse wegen. Het is aan te raden om op vrijdag te rijden en van tevoren een overnachtinghotel te boeken.