Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Atlantische Kust ×
    • Bordeaux ×

Stedentrip Bordeaux

Bordeaux staat bekend als de stad van de wijnen, maar deze levendige stad biedt meer! Maak een keuze uit de vele musea, waaronder het Museum van de Schone Kunsten en het CAPC (moderne kunst), Casa de Goya en Vinorama. Of bezoek één van de vele evenementen zoals Chahuts, waar je geniet van de verschillende verhalenvertellers. Het gastronomische festival Épicurales is een feest voor lekkerbekken!

Lees meer

Hoogtepunten Bordeaux

Een indrukwekkende locatie en een net zo indrukwekkende collectie: dat is CAPC Musée d’Art Contemporain! In een 19e eeuws fabriekspand kun je de collectie van circa 700 kunstwerken bekijken, waaronder werken van Richard Long. Ook jonge kunstenaars krijgen hier de kans om hun werk te laten zien.

Eén van de oudste gebouwen van de stad is La Basilique Saint-Seurin, een door de UNESCO beschermd monument. Je ziet hier schitterende sarcofagen uit de 3e en 4e eeuw, opgravingen, amforen en Romaanse kapitelen uit de 11e eeuw. Ook de panelen met schilderingen die het leven van de Heilige Maagd voorstellen, zijn zeer de moeite waard.

Met 17 bogen en een lengte van circa 468 m is de Pont de Pierre waarschijnlijk één van de mooiste bruggen van Frankrijk. Deze overspant de rivier de Garonne en is gebouwd tussen 1812 en 1822 in opdracht van Napoleon.

Op vakantie naar Bordeaux

Na Parijs vind je, volgens velen, in Bordeaux de mooiste stad van Frankrijk. Deze compacte, Zuid-Franse havenstad staat natuurlijk bekend om de wijnen, waarvan je zeker een glas geproefd moet hebben. Het ligt aan de rivier de Garonne, in het departement Gironde (regio Aquitanië).

Voor cultuurliefhebbers heeft de stad veel te bieden: een wandeling door het centrum breng je langs uiteenlopende galerieën en musea, waar de mooiste collecties te bewonderen zijn. Behalve kunst zijn er ook vele musea die aan de wijnproductie gewijd zijn.

De mooie kathedralen, kerken, monumenten, poorten en torens maken een stadswandeling specialer! De Basilique Saint-Seurin is de oudste kerk van de stad (uit de 6e eeuw). Relikwieën uit de 6e en 7e eeuw kun je hier bewonderen.

Mocht je even voldoende culturele hoogtepunten gezien hebben, dan is een middagje winkelen een uitstekend alternatief. De stad heeft de Rue Sainte Cathérine, één van de langste én autovrije winkelstraten van Frankrijk. Grote ketens en kleine boetiekjes wisselen elkaar hier af. 

Lekker eten aan het eind van de dag is geen punt: aan de oevers van de Garonne vind je talloze gezellige restaurants en bistro’s. Ook wijken als Saint Rémi bieden volop keuze!

Ligging Bordeaux

De stad ligt in het zuidwesten van Frankrijk, in de buurt van de Atlantische Oceaan. Het is de hoofdstad van het departement Gironde en van de regio Aquitanië. Ook is het de historische hoofdstad van de regio Gascogne.

Het ligt aan de rivier de Garonne, deze stroomt even verderop samen met de Dordogne. Beide rivieren vormen dan de Gironde. Het grootste deel van de stad ligt op de linkeroever van de Garonne. De zand- en grindvlaktes van deze oever gaan over in de vlaktes van de Landes (dichtbebost en moerasachtig) en zijn zeer geschikt voor de wijnbouw.

Aan de andere oever ligt een kalksteen plateau, dat veel hoger ligt dan de vlaktes. Hier liggen ook enkele wijnstreken, waaronder de Pomérol en de Saint-Emilion.