Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Egypte ×
  • Rode Zee ×
  • Sharks Bay ×

Vakantie Sharks Bay

Duik met ons mee naar de magisch mooie onderwaterwereld van Sharks Bay in Egypte. Deze badplaats is onderdeel van Sharm el Seikh en heeft niet voor niets zo’n spannende naam. In het nabijgelegen Ras Mohamed Nationaal Park is namelijk élke vissoort van de Rode Zee te zien. Een echt duikersparadijs dus! Wissel de kleurrijke koraalriffen af met een tocht door de woestijn of geniet gewoon volop van de zon. Het is hier namelijk altijd lekker weer!

Lees meer

Op vakantie naar Sharks Bay

Met de Sinaïwoestijn in je achtertuin, de Rode Zee in je voortuin en het wereldberoemde Ras Mohammed Nationaal Park in de buurt, staat een vakantie in Sharks Bay garant voor veel avontuur! Maar daarnaast is het ook gewoon een fijne badplaats voor een ontspannen zon-, zee- en strandvakantie. ’s Zomers kan het wel 35 graden worden, maar door het verfrissende zeebriesje voelt het nooit te warm. De zachte winters, met temperaturen tussen de 21 en 28 graden, maken Sharks Bay ook een uitstekende winterzonbestemming.

Net als in de bekendere badplaatsen Hurghada en Marsa Alam, staan er in Sharks Bay voornamelijk luxe resorts. Deze zijn meestal all inclusive, beschikken over een prachtig zwembad, veel faciliteiten en hebben vaak een (privé)strand. Hier kun je dus in alle rust bijkomen van jouw onvergetelijke excursies.

Bezienswaardigheden in Sharks Bay

De belangrijkste bezienswaardigheid van Sharks Bay? Dat is natuurlijk het uitgestrekte zandstrand met zijn kristalheldere zee! Plof neer op een ligbedje onder een rieten parasol en geniet volop van de rust en ontspanning. Of verruil je zonnebril voor een duikbril en bekijk wat er onder water allemaal te beleven is. Er ligt een koraalrif vlakbij de kust, dus een duikfles is niet nodig: met een simpele snorkelset kun je al het moois gewoon zien!

Blijf je liever aan land? Sharks Bay ligt op het schiereiland Sinaï, aan de voet van de Sinaïwoestijn. Je kunt het schitterende woestijnlandschap verkennen per jeep, quad of – helemaal in stijl – per kameel. Bezoek ook gelijk de Sinaïberg. Dit zou de plek zijn waar Mozes de tien geboden kreeg van God. Bijzonder! Maar ook het Katharinaklooster aan de voet van de berg én het schitterende landschap zijn een bezoek dubbel en dwars waard.

Een vakantie naar Sharks Bay is niet compleet zonder dat je Ras Mohammed Nationaal Park hebt gezien, het beroemdste natuurgebied van Egypte. Het gebied is wel 500 vierkante kilometer groot, bestaat uit zowel land als zee en wordt bewoond door een grote verscheidenheid aan dieren. Van talloze vogelsoorten tot woestijnvossen en gazelles. Maar het hoogtepunt vind je toch echt ónder water…

Duiken bij Sharks Bay

…tijd voor een duik dus! De Rode Zee is één van de mooiste duikbestemmingen ter  wereld. Zo ook Ras Mohammed Nationaal Park, met wel 200 koraalriffen en waar meer dan 1000 vissoorten rondzwemmen. Ja, echt waar: élke vissoort die in de Rode Zee voorkomt kun je hier tegenkomen! Clownvissen, tonijnen, schildpadden, mantaroggen en het meest kleurrijke koraal dat je ooit hebt gezien: je kijkt je ogen uit! Duikers die over wat meer ervaring – en stalen zenuwen – beschikken, kunnen bij Shark Reef zelfs gezellig rondzwemmen tussen rifhaaien en hamerhaaien. Een ander leuk avontuur voor gevorderden is wrakduiken. Er liggen namelijk meerdere prachtige scheepswrakken op de zeebodem. Eén daarvan is wel 128 meter lang!

Dat klinkt allemaal heel spannend, maar gelukkig is Ras Mohammed Nationaal Park ook heel toegankelijk voor onervaren duikers. Sommige koraalriffen liggen op slechts 50 tot 100 centimeter diep. Prima te doen als je kennis wilt maken met de duiksport – en als alternatief kun je de riffen ook gewoon met een snorkel bekijken!

Veel excursies die naar Ras Mohammed Nationaal Park gaan, maken ook een stop bij White Island. Dit onbewoonde eiland bestaat, zoals de naam al verklapt, uit een parelwit zandstrand. Dé perfecte plek om na je onderwater-avonturen even uit te rusten.

Onze tips voor Sharks Bay

 • Een origineel souvenir mee naar huis nemen na je vakantie in Egypte? Sharks Bay heeft meerdere duikscholen, dus grijp je kans en haal je duikbrevet. Want zeg nu zelf, een mooiere plek om te oefenen is er haast niet!
 • Sharks Bay is een kalme badplaats, maar heeft wel een heel gezellig centrum. Eet iets lekkers bij de bars of restaurants, of bezoek één van de winkeltjes.
 • Wil je even wat meer drukte om je heen? Da dan naar het nabijgelegen Na’ama Bay. Deze bruisende plaats heeft een levendige boulevard, een spetterend waterpark en een leuk uitgaansleven!

Kun jij niet wachten om de luxe resorts, levendige onderwaterwereld of adembenemende natuur te ontdekken? Klik snel verder, kies jouw favoriete accommodatie en vlieg met ons mee naar Sharks Bay! 

Toch nog benieuwd naar de andere Egyptische badplaatsen? Bekijk meer dan 200 accommodaties in Egypte.