Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Sauerland ×
    • Winterberg ×

Vakantie Winterberg

Het kleine plaatsje Winterberg is een populaire bestemming onder Nederlanders, omdat je er prachtig kunt skiën en snowboarden én omdat het goed bereikbaar is met de auto. Ontdek de 34 skipistes, de Sint Jacobuskerk en ga in de zomermaanden rodelen, zwemmen of fietsen. Er is genoeg te doen in en om Winterberg, het prachtige Sauerlandse dorpje.

Lees meer

Op vakantie naar Winterberg

Winterberg is het hele jaar door aangenaam. Vooral in de wintermaanden valt er veel sneeuw en is het er gemiddeld -2 tot 0 graden. Wat hoger op de bergen is het een stuk kouder en komt ook mist vaak voor. ‘s Zomers stijgen de temperaturen naar zo’n 20 graden en is er, net zoals in de winter, grote kans op een bui. Toch is het dorp in de zomer door de overweldigende groene natuur een prachtig dorpje om te bezoeken! 

Ligging

In het westen van Duitsland, in Sauerland, en ten oosten van grote steden als Düsseldorf en Keulen, ligt Winterberg. De omgeving bestaat uit prachtige bergen, heuvels en dalen en uiteraard een hoop skigebieden. Rondom Winterberg liggen leuke dorpjes om te bezoeken, waaronder Willingen en Brilon, beide op zo’n 40 tot 50 minuten rijden. 

Bezienswaardigheden Winterberg

Het skigebied van Winterberg bestaat uit bijna 28 kilometer aan pistes en heeft 34 pistes verdeeld over 7 bergen. Dit skigebied wordt ook wel de ‘Skiliftkarussell Winterberg’ en is het grootste van heel Sauerland. Daarnaast zijn alle pistes met elkaar verbonden. Beginnende en licht gevorderde wintersporters kunnen er goed terecht, omdat er een hoop blauwe en rode pistes te vinden zijn. Zelfs na zonsondergang kun je in Winterberg skiën. Uniek, want je skiet dan over één van de 14 skipistes die verlicht zijn wat extra sfeer meegeeft.

Wat je niet bij een wintersportdorpje zou verwachten zijn beauty- en wellnessfaciliteiten. In Winterberg vind je er enorm veel en zeker in het centrum kom je veel advertenties tegen. In en rondom Winterberg zijn grote centra, met een oppervlakte van soms wel 3000 vierkante meter, en wat kleinere centra. Na een dag in de buitenlucht is er niets lekkerder dan ontspannen in een warme sauna of fijn zwembad.

In de zomer kun je in Winterberg schitterende wandel- en fietstochten maken. Dat maakt het dorpje niet alleen een ideale wintersportbestemming, maar ook zeker een prachtige bestemming voor in de zomer. Zelfs voor een weekendje weg is Winterberg geschikt. Maak bijvoorbeeld de korte, maar bijzonder mooie wandeling door het Sauerland. De 4 kilometer lange tocht begint op slechts 5 minuten lopen van het centrum van Winterberg. Een meer uitdagende wandelroute gaat langs de berg De Kahler Asten en is 14 kilometer lang.

 

Praktische Tips voor je vakantie naar Winterberg

Wat is het tijdverschil met Nederland van Winterberg?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Winterberg.

Wat is de route van Nederland naar Winterberg

Winterberg ligt op slechts twee uur rijden van de Nederlandse grens. Het is daarom het makkelijkste om met de auto ernaartoe te gaan. Afhankelijk van jouw vertrekpunt ben je gemiddeld tussen de 3 en de 5 uur onderweg. Je rijdt dwars door het Ruhrgebied, waar het erg druk kan zijn. Wanneer je de spits bij Essen, Duisburg en Dortmund kunt mijden scheelt dat een hoop reistijd.  

Hoe is het openbaar vervoer in Winterberg?

Omdat Winterberg niet heel groot is, kun je het dorpje gemakkelijk te voet verkennen. Vanuit Winterberg rijden treinen en bussen naar omliggende dorpen en bezienswaardigheden. De Dortmund-Sauerland-Express RE 57 rijdt vanaf het Centraal Station in Dortmund langs Meschede, Bestwig en Olsberg van maandag tot en met vrijdag elke twee uur, en in het weekend zelfs elk uur, rechtstreeks naar Winterberg.