Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Duitsland ×
  • Nordrhein Westfalen ×

Vakantie Nordrhein Westfalen

Veel mensen kennen Nordrhein-Westfalen alleen als industriegebied, maar dat is onterecht! Het grootste deel van deze Duitse deelstaat is groen en bosrijk. Het is de thuisbasis van de mooie middeleeuwse steden Keulen en Aken, heeft prachtige natuurgebieden en in het Münsterland zijn er kastelen en burchten te over. Winkelliefhebbers halen er hun hart op! Maak kennis met deze veelzijdige streek.

Lees meer

Op vakantie naar Nordrhein-Westfalen

De streek Nordrhein-Westfalen ligt in het westen van Duitsland tegen de Nederlandse grens. Op nog geen 192 km van Utrecht vind je het winkelparadijs Düsseldorf en in ruim 2 uur staat u in het historische Keulen.

Nordrhein-Westfalen heeft veel interessants te bieden. Natuurliefhebbers zullen nog lastig kunnen kiezen naar welk prachtig gebied ze zullen gaan. In de streek vind je de groene Eifel, de bosrijke bergketen van het Teutoburger Wald of het pittoreske Sauerland. Of je de gebieden nu per auto, te voet of op de fiets verkent, het is altijd genieten!

Cultuurzoekers hoeven niet lang te zoeken. In Nordrhein-Westfalen vind je prachtige steden met gotische gebouwen en historische kerken, zoals de befaamde Kölner Dom. Door het landschap staan verspreid vele voorname kastelen en burchten.

Maar vergeet ook het Ruhrgebied niet. Bezoek in Essen de Zollverein-mijn en zie met eigen ogen hoe de wereld van de mijnwerkers er tot kort geleden uitzag. Staar ademloos naar de grote vrachtschepen die in de haven Duisburg worden gelost en ontdek dat een industriegebied ook erg interessant kan zijn!

Cultuur Nordrhein-Westfalen

Nordrhein-Westfalen herbergt veel cultuur, waaronder:

 • De mijn Zollverein was de laatste nog in werking zijnde steenkolenmijn in Essen. In 1986 is de mijn gesloten. Nu staat het industriemonument op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt rondleidingen krijgen in de mijn en zo een realistisch beeld krijgen van het leven onder de grond.
 • Xanten is een stad aan de zuidoever van de Niederrhein. Het is een oude Romeinse stad met een archeologisch park. Verder vind je hier een herbouwde stadsmuur, een gedeeltelijk herbouwd amfitheater en een Romeinse herberg. Xanten heeft ook een middeleeuws stadscentrum, de Klevertor, met enkele historische gebouwen.
 • Kasteel Augustusburg staat in de stad Brühl. Ook dit kasteel prijkt op de werelderfgoedlijst. De Keulse aartsbisschop Clemens August I gaf in 1725 opdracht het kasteel te bouwen. Het barokke bouwwerk heeft schitterende tuinen, die open zijn voor het publiek. In Brühl vind je ook het kleinere jachtslot Falkenlust uit dezelfde periode.
 • Verspreid over de streek kom je nog veel meer jachtsloten, kastelen en burchten tegen, voornamelijk in het Münsterland.

Natuur

In Nordrhein-Westfalen kun je genieten van een gevarieerde natuur. Een greep uit de vele natuurgebieden:

 • Het Natuurpark Bergisches Land is het grootste natuurgebied van Nordrhein-Westfalen. Het is een typisch middelgebergte met als hoogste top de Unnenberg van ongeveer 536 m. Je kunt er mooie wandelingen maken langs mooie bergbeekjes. In het natuurpark staan enkele fraaie kastelen.
 • Het Nationale Park Eifel was het eerste natuurpark in Nordrhein-Westfalen. In het gebied van ongeveer 110 km² zie je grote loof- en naaldbossen, meren, beekjes en grote open vlakten. Het is het leefgebied van ongeveer 80 beschermde plantensoorten en van bijzondere dieren, zoals de wilde kat.
 • Natuurpark Hohes Venn is een uitloper van de Eifel en wordt ook wel Natuurpark Nordeifel genoemd. Het is een heidelandschap waar je kunt wandelen, fietsen en van de bonte variatie aan dieren en planten kunt genieten.
 • Het Teutoburger Wald is een bergrug met als hoogste punt de berg Velmerstot. In dit gebergte vond in het jaar 9 de Varusslag plaats. Het Hermannsdenkmal in het gebergte herdenkt deze veldslag. In het gebergte zie je onder andere de imposante rotsformatie Dörenther Klippen met de rots het Hockendes Weib (de 'Hurkende Vrouw').
 • Het Sauerland is een middelgebergte, dat vooral populair is onder wintersporters en mountainbikers. Het gebied heeft echter ook veel beschermde natuurgebieden met een grote variatie aan beplanting en diersoorten.

Ligging

Nordrhein-Westfalen ligt in het oosten van Duitsland. Het grenst aan de provincies Luik en Limburg in België, aan de provincies Limburg, Gelderland en Overijssel in Nederland en aan de Duitse deelstaten Niedersachsen, Hessen en Rheinland-Pfalz.

Nordrhein-Westfalen heeft een oppervlakte van ongeveer 34.085 km² (dit is net iets groter dan België). Qua oppervlakte is het de vierde staat van de 16 Duitse deelstaten.

Bezienswaardigheden Nordrhein-Westfalen

Nordrhein-Westfalen heeft de reiziger veel te bieden, dus het is lastig een keuze te maken uit alle bezienswaardigheden. Een bezoek aan Keulen mag in ieder geval niet ontbreken. Bezoek de beroemde Kölner Dom die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ga naar de rechter Rijnoever en geniet van het spectaculaire uitzicht op de Dom en de historische stadskern. Of bezoek een interessant museum, zoals Insel Hombroich, het befaamde museum voor moderne kunst in 11 prachtige paviljoens.

Houd je van winkelen? Dan moet je naar Düsseldorf of Dortmund. Deze steden zijn echte winkelsteden. Je vindt hier mooie warenhuizen, prachtige winkelstraten en knusse boetiekjes, waar altijd wel iets van jouw gading is te vinden. Zeker rond Kerstmis! 

Duik de schitterende natuur in en bezoek één van de vele mooie natuurgebieden. Ga bijvoorbeeld naar het Bergisches Land en beklim de top van de Unnenberg. Onderweg kom je langs vredig kabbelende beekjes en door mooie bossen. Op de top is een uitzichtpunt, waar je panoramische vergezichten hebt.

Verrassende Highlights in Nordrhein-Westfalen

Nordrhein-Westfalen is een echt fietsgebied. Er zijn talloze fietsroutes aangelegd met goed begaanbare fietspaden. Ontdek de streek eens op een heel andere manier. Dé fietshoofdstad is Münster. Hier parkeer je jouw fiets in de fietsparkeergarage als je even wilt bijkomen op een gezellig terras met een verfrissend glas Duits bier.

In het Münsterland struikel je praktisch over de kastelen en burchten. Er zijn er te veel om op te noemen. Eén ding hebben ze gemeen, ze zijn allemaal even fotogeniek!

In Nordrhein-Westfalen liggen diverse leuke pretparken, waar je met de kinderen een heerlijk dagje uit kunt gaan. Wat dacht je van het filmthemapark Movie Park Germany bij Bottrop of Fantasialand in Brühl?

Praktische Tips voor je vakantie naar Nordrhein-Westfalen

Hoelang is het vliegen naar Nordrhein-Westfalen?

Nordrhein-Westfalen is meestal tussen de 0,75 en 1 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Nordrhein-Westfalen?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Nordrhein-Westfalen.

Wat is de route van Nederland naar Nordrhein-Westfalen

Er zijn directe vluchten vanuit Nederland naar Düsseldorf. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt ongeveer 55 minuten.

Vanuit Utrecht is het ongeveer 192 km rijden naar Düsseldorf.

Hoe is het openbaar vervoer in Nordrhein-Westfalen?

Er zijn goede busverbindingen tussen de diverse plaatsen.

De belangrijkste treinstations in de streek zijn Köln Hauptbahnhof, Dortmund, Düsseldorf en Essen. Van hieruit zijn er regelmatige treinverbindingen door de hele streek en naar de grote steden in Duitsland en omliggende landen.

Kleinere stations zijn Bielefeld, Bochum, Bonn, Duisburg, Düsseldorf Flughafen, Hagen, Hamm, Köln-Deutz, Köln Flughafen, München, Oberhausen, Siegburg/Bonn, Solingen en Wuppertal.

Vrijwel in elke plaats rijden taxi's.