Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Eifel ×

Een historisch centrum, minerale bronnen en het natuurpark de Hoge Venen ten zuidwesten: Aken heeft je heel veel te bieden! De vele relieken maken van de stad een belangrijk bedevaartsoord. De Aacher Dom en het Rathaus zijn slechts twee voorbeelden van de culturele hoogtepunten die je kunt bewonderen. Even ontspannen kan in de thermale baden die warm mineraalwater bevatten.

Lees meer

Op vakantie naar Aken

Dichtbij de Nederlandse en Belgische grens en vlak bij Vaals (Limburg) en Kelmis (Luik) ligt Aken, aan het drielandenpunt van Nederland, België en Duitsland. Het ligt in de Duitse deelstaat Noord Rijnland Westfalen of Nordrhein Westfalen. De stad staat wereldwijd bekend om de zeer imposante Dom, door de UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. De historische binnenstad, Aken Centrum, heeft je erg veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. 

De Dom van Aken is onderdeel van de palts - de koninklijke verblijfplaats - van Karel de Grote. Hier vind je relieken die hij vanuit Jeruzalem over liet brengen waaronder het kleed van de Maagd Maria en de windselen van het kind Jezus. In de Domschatzkammer kun je een Lotharings gouden kruis, een marmeren sarcofaag en een buste van de Karel de Grote bekijken. 

Voor kunstliefhebbers is het Suermondtmuseum een absolute must. Werken van de Vlaamse en Hollandse school uit de 17e eeuw, beeldhouwwerken en een belangrijke collectie religieuze kun je hier bewonderen. Ook het Couvenmuseum is een bezoek waard: dit woonhuis uit de 18e eeuw was in gebruik als apotheek. Je kunt de apotheek van toen bekijken evenals meubels uit de 18e en 19e eeuw.

Rond de Kerstdagen is de stad zeker een bezoek waard! Lebkuchen, spitzkuchen en een glaasje Glühwein: ingrediënten voor een geweldig bezoek aan de kerstmarkt van de stad. In de omgeving van het stadhuis kun je door de smalle straatjes en over de mooie pleinen dwalen en genieten van de gezellige sfeer

Ligging

Aan het drielandenpunt, vlak bij de Belgische en Nederlandse grens, ligt Aken. In de buurt liggen Kelmis (Luik, België) en Vaals (Limburg). De stad ligt in de Duitse deelstaat Noord Rijnland Westfalen of Nordrhein Westfalen.

In de stad ontspringt het riviertje de Worms, die in noordelijke richting stroomt door de gemeentes Würselen, Herzogenrath, Übach-Palenberg, Geielnkirchen en Heinsberg. Het riviertje mondt uit in de Roer.

Bezienswaardigheden Aken

De historische binnenstad, dé plaats van Karel de Grote, heeft naast de imposante Dom nog meer plekken die je gezien moet hebben. Het gotische raadhuis en de Elisenbronnen, één van de vele prachtige fonteinen van de stad, zijn er maar een paar.

Behalve de lekkernijen die je op de kerstmarkt kunt proeven, zijn andere Aachener specialiteiten geknipt voor lekkerbekken. Wat dacht je van de Aachener printen? Een soort honingkoek, die doet denken aan een mix van zoete taai taai en speculaas, compleet met een laagje suikerglazuur en chocolade: heerlijk!

Warenhuizen, speciaalzaken en boetieks: de binnenstad van Aken is de perfecte plek om een middagje te shoppen. Als je voldoende kunstwerken hebt bekeken dan kun je in de straatjes en aan het plein van Aken een heerlijke middag winkelend doorbrengen.

Verrassende Highlights in Aken

Jazzliefhebbers kunnen in mei een dag lang genieten van diverse optredens door de hele stad heen. Tijdens het Open Air Jazzfestival spelen bands in de binnenstad van ’s middags tot ’s avonds en je kunt diverse Marching Bands in actie zien.

Konden de soldaten van Karel de Grote circa 2000 jaar geleden tot rust komen in de vele thermale bronnen (Aquis-Granum) van de stad, nu zijn deze bij uitstek geschikt voor jou! In de binnenstad en in de omgeving liggen circa 25 bronnen op je te wachten. Eén van de bekendste kuuroorden is Carolus Thermen, deze vind je vlakbij het centrum.

Natuurliefhebbers kunnen in natuurpark de Hoge Venen, op slechts 30 km afstand, heerlijk genieten van de prachtige omgeving. Dit circa 67.000 ha grote natuurgebied ligt in de Ardennen en de Eifel en bied je uiteenlopende flora- en faunasoorten. Het hele jaar door kun je de mooiste wandelingen maken en wie weet kom je reeën, everzwijnen of korhanen tegen!

Praktische Tips voor je vakantie naar Aken

Wat is het tijdverschil met Nederland van Aken?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Aken.