Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen

Bom día ao Brasil! Ontdek het land van de oneindige stranden, tropische regenwouden, overweldigende steden en vooral: het land van de samba en het carnaval! Brazilië is het land waar de mensen swingen en je graag laten zien hoe mooi het land is! Je zult genieten van de ongedwongen sfeer en de indrukwekkende cultuur, onder de aangename temperaturen. Brazilië zal je betoveren!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Brazilie

Wat je ook wilt zien tijdens je vakantie, Brazilië heeft het! Maak kennis met fascinerende steden als Rio de Janeiro en Fortaleza of de onaangeraakte natuurgebieden in de Amazone en de Pantanal. En wat dacht je van de stranden aan de noordoostkust waar maar geen eind aan lijkt te komen! Voeg daaraan toe de culturele bezienswaardigheden in koloniale stadjes als Ouro Preto, het heerlijke klimaat en de gastvrije mensen en je hebt de ideale vakantie! 

Combineer een strandvakantie met meerdaagse natuurexcursies in het binnenland. Bezoek de fascinerende metropolen met hun verschillende wijken. Dans met de Brazilianen de samba en geniet van de tropische sferen die dit land je te bieden heeft. 

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en ligt in het noordoosten van het continent. Gemiddeld zul je tussen de 9 en 14 uur vliegen vanaf Nederland om jouw bestemming te bereiken.

Eten en drinken in Brazilie

De Braziliaanse keuken bestaat uit een mengeling van Portugese, Afrikaanse en Indiaanse invloeden. Brazilianen eten veel stoofschotels van vis, garnalen en vlees. Bij de meeste gerechten krijg je bonen en rijst geserveerd. De nationale schotel is ‘feijoada’, een bonengerecht met verschillende soorten gebakken, gestoofd en gekookt vlees en geserveerd met rijst. Ben je in het Amazonegebied dan moet je de ‘pato no tucupi’ proberen. Dit gerecht bestaat uit eendenvlees en maniokblad. In het noordoosten van Brazilië wordt ook veel ‘carne de sol’ (gedroogd rundvlees) gegeten.

De nationale drank van Brazilië is ‘caipirinha’, een frisse cocktail met chachacha (rum), limoen en suiker. Maar ook een chope (bier van de tap) is lekker verkoelend in de tropische temperaturen. Populair in Brazilië zijn ook de verse fruitsappen, die je meteen aan jouw dagelijkse dosis vitamines helpen! Probeer naast een vers ananas- of sinasappelsap ook zeker een açai-sapje, dat rijk is aan anti-oxidanten!

De Brazilianen houden van grote porties. Je kunt dus met 2 personen gemakkelijk 1 gerecht bestellen. Mocht dat toch niet genoeg zijn, dan kun je altijd een gerecht bijbestellen.

Ligging

Brazilië ligt in het noordoosten van Zuid-Amerika. Het land heeft een oppervlakte van circa 8.547.404 km². Dat is ongeveer 205 keer zo groot als Nederland. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en heeft een lengte van maximaal circa 6000 km en een breedte van ongeveer 1424 km.

Brazilië grenst in het noorden aan Frans Guyana, Suriname, Guyana en Venezuela, in het westen aan Colombia en Peru, in het zuidwesten aan Bolivia, Paraguay en Argentinië en in het zuiden aan Uruguay. De oostkust ligt aan de Atlantische Oceaan.

De grootste rivieren van Brazilië zijn de Rio São Francisco en de Rio Amazones. De Rio São Francisco ontspringt in centraal Brazilië en mondt uit in de Atlantische Oceaan. De Rio Amazones in het Amazone-riviergebied stroomt vanuit Peru naar de Atlantische Oceaan. Brazilië heeft ongeveer 7000 km aan subtropisch palmenstrand. Ook zijn er moerassen, oerwouden, mangrovebossen, steppen, canyons, grotten, spectaculaire watervallen en skigebieden.

Brazilië heeft dertig nationale parken waar de exotische en kleurrijke flora en fauna extra bescherming krijgen. Het wereldberoemde Amazonegebied is het grootste regenwoud ter wereld. Hier bevinden zich ongeveer de helft van het aantal planten en dieren op de wereld. De rivier Rio Amazones, die door het Amazonegebied stroomt, kan in de regentijd 36 km breed worden.

Brazilië is een federale republiek, naar het voorbeeld van de Verenigde Staten. Het land heeft 26 deelstaten en 1 federaal district (Brasília). Brazilië heeft een aantal zeer grote steden. Grootste stad in Brazilië is São Paulo. Hier wonen circa 17 miljoen mensen. De stad is 3x zo groot als Parijs.

Bezienswaardigheden Brazilie

Een bezoek aan Brazilië is niet compleet als je niet in Rio de Janeiro bent geweest! Deze stad van de samba en het wereldberoemde carnaval heeft vele bezienswaardigheden. Een voorbeeld hiervan is het beeld van Christus de Verlosser, dat op circa 710 m hoogte over de stad waakt. Vergeet niet een wandeling te maken over het fameuze Copacabana-strand of maak een rit in de kabelbaan naar de Suikerbroodberg.

Tijdens een meerdaagse eco-tour door de ondoorgrondelijke Amazonerivier ervaar je de overweldigende natuur van dit gebied. Tijdens een boottocht zie je apen, vogels, tropische vissen en schitterende bomen en planten.

Aan de prachtige stranden langs de kust lijkt geen eind te komen! Van Natal tot Fortaleza zijn de stranden overweldigend en is het water zeer uitnodigend! Tijdens een avontuurlijke buggytocht (een open auto voor 2 personen) stuif je tussen de duinen van deze prachtige omgeving!

Op zoek naar goud? Bezoek dan het koloniale stadje Ouro Preto in de staat Minas Gerias. De prachtige barokke kerken waren voor UNESCO reden Ouro Preto op werelderfgoedlijst te zetten. Vlakbij Ouro Preto kun je de goudmijnen bezoeken en ervaren hoe de goudkoorts het gebied in zijn greep had.

Verrassende Highlights in Brazilie

Een meerdaagse excursie naar de stad Recife en het daar vlakbij gelegen sfeervolle Olinda is zeker een aanrader. In de straten en op het strand van Recife dansen de Brazilianen de samba! In het charmante Olinda zie je pastelkleurige 17e eeuwse huizen en kun je een fraai Franciscanenklooster bezoeken.

In het zuiden van Brazilië, op de grens met Argentinië en Paraguay, zijn de overweldigende watervallen van Foz d’Iguaçu. Bezoek de breedste watervallen ter wereld aan de Argentijnse en aan Braziliaanse kant en laat je overdonderen door de Garganta do Diablo (Duivelskeel), die zich over meer dan 70 m naar beneden stort! Tijdens jouw tocht langs de watervallen zul je het zeker niet drooghouden!

Bezoek het natuurgebied Pantanal, in het zuidwesten van Brazilië. Hier zie je een uitgestrekt moerasgebied met kaaimannen, ibissen, capibara’s en met een beetje geluk een jaguar!

Praktische Tips voor je vakantie naar Brazilie

Hoelang is het vliegen naar Brazilie?

Brazilie is meestal tussen de 9 en 14 uur vliegen.

Wat is de route van Nederland naar Brazilie

Afhankelijk van jouw bestemming in Brazilië varieert de vliegtijd vanuit Nederland tussen 9 en 14 uur.

De verbinding vanuit Nederland naar Natal en Fortaleza is veelal rechtstreeks. De vliegtijd van Schiphol naar Natal en Fortaleza is ongeveer 9 uur.

De luchthaven van Recife bereik je na een rechtstreekse vlucht van circa 10 uur vliegen vanuit Nederland.

De vliegtijd vanuit Nederland naar Porto Seguro is circa 11 uur.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Brazilie?

Het tijdverschil van Brazilie is in de wintertijd -3 en in de zomertijd -6 uur.

Met welke munteenheid betalen ze in Brazilie?

class="MsoNormal">
Het is handig om de volgende (geld)zaken te weten voor je naar Brazilië vertrekt:


 • De munteenheid in Brazilië is de real (BRL). Je kunt in de toeristische gebieden soms ook terecht met Amerikaanse dollars.

 • Neem naast jouw pinpas en/of creditcards euro’s, Amerikaanse dollars of Travellers Cheques mee op reis. Deze kun je  wisselen in een wisselkantoor. Houdt wel rekening met ongunstige wisselkoersen.

 • In de streek Pernambuco (Olinda, Recife en Porto de Galinhas) worden travellers cheques niet geaccepteerd en kun je deze dus niet verzilveren.

 • Diverse creditcards, zoals Amex, Diners Club, Euro-/Mastercard en Visa, worden algemeen geaccepteerd in hotels, winkels, restaurants en bij excursies. Visa is het meest geaccepteerd.

 • Er zijn veel geldautomaten. Vaak zijn deze alleen geschikt voor Braziliaanse bankpassen en soms voor Visa. In vrijwel alle plaatsen zijn een of enkele banken met een geldautomaat voor Europas. Ook bij supermarkten zijn vaak geldautomaten.

 • Banken zijn over het algemeen open van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 16:00 uur. Sommige banken zijn in de grote steden ook op zaterdagochtend open.
 • Brazilië is het duurste land van Zuid-Amerika. Toch is het gemiddelde prijsniveau lager in vergelijking met Nederland. In toeristische gebieden en in steden zijn de prijzen hoger. Ook in het weekend kunnen de prijzen stijgen. Tijdens het hoogseizoen, dat loopt van december tot februari en tijdens de carnavalsperiode verhogen de meeste accommodaties vaak hun prijzen.

 • Een fooi van ongeveer 10% is gebruikelijk in horecagelegenheden. Meestal is al een servicetoeslag van 10% in de rekening opgenomen. Het is soms ook netjes om bij een lokale sappenbar, (koffie)bars of aan een parkeerwacht een fooi te geven.

 • Eten en drinken in Brazilië is vrij goedkoop. Afdingen kun je op markten, bij verkopers op het strand en bij souvenirverkopers. Ook als er in een taxi geen meter aanstaat, kun je over de prijs onderhandelen.

Wat is het voltage in Brazilie?

De netspanning is over het algemeen 220-240 Volt. In de streek Bahia is de netspanning over het algemeen 110 Volt. Je hebt een verloopstekker nodig.

Is het water drinkbaar in Brazilie?

Het kraanwater in Brazilië is niet drinkbaar. Wij raden je aan om mineraalwater uit flessen te drinken.

Welke taal spreken ze in Brazilie?

De Brazilianen spreken Portugees. In de toeristische gebieden kun je beperkt terecht met Engels. Personeel van (luxere) hotels spreekt soms ook beperkt Engels.

Spreek je een woordje Spaans? Hiermee kun je het namelijk ook proberen, als de Brazilianen jouw Engels of Portugees niet begrijpen.

Hoe is het openbaar vervoer in Brazilie?

In Brazilië kun je het beste met de bus reizen. De lokale bussen rijden, vooral in de grote steden, regelmatig. Kaartjes koop je in de bus bij een kaartjesverkoper die vlakbij de chauffeur zit.

Voor lange afstanden rijden er speciale langeafstandsbussen. Dit zijn touringcars, vaak voorzien van airco. Deze bussen rijden ook regelmatig. Kaartjes koop je op het busstation (rodoviária) bij de balie van de busmaatschappij. Het kan voorkomen dat je bij het kopen van een kaartje het nummer van jouw paspoort (legitimatiebewijs) moet opgeven. Dit geldt als extra controle bij het instappen naderhand.

In Brazilië kun je met de trein, maar de Brazilianen maken hier weinig gebruik van. Toch zijn er enkele prachtige treintrajecten, waaronder de Great Brazil Express. Deze luxe trein rijdt tussen Curitiba en Foz d'Iguaçu.

In het Amazonegebied is het heel gebruikelijk om met de boot te reizen. Ook in de Pantanal geldt de boot als gangbaar vervoermiddel.Tip: In een land dat zo groot is als Brazilië, is het ook heel gewoon om met een binnenlandse vlucht te reizen naar een andere bestemming. Met een zogenaamde ‘airpass’ kun je meerdere vluchten maken voor een voordeliger tarief.

Wat is de geschiedenis van Brazilie?

Brazilië werd in 1500 ontdekt door de Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Alvares Cabral. In Brazilië woonden toen vooral Indianenstammen in het Amazonegebied en aan de kust. Volgens het Verdrag van Tordesillas (1494), waarin de wereld tussen Spanje en Portugal werd verdeeld, werd Brazilië toegewezen aan Portugal.

De kolonisatie van Brazilië begon in de 16e eeuw. De Indianen werden weggejaagd of aan het werk gezet op de suikerplantages. Omdat Portugal de Indianen geen goede arbeidskrachten vond, werden slaven uit Afrika gehaald.

In 1624 viel de Nederlandse VOC de Braziliaanse stad Salvador aan. Nederland had de stad een jaar lang in handen, maar werd daarna verdreven. In 1630 waagde Nederland nog een poging, maar zonder succes. In 1661 stond de Republiek haar Braziliaanse bezittingen definitief af, in ruil voor 63 ton goud.

Naast suiker werd in de 17e eeuw in het gebied rond Minas Gerais grote voorraden goud ontdekt. Hierdoor ontstond een ware goudkoorts in dit gebied. Deze periode van bloei duurde tot in de 18e eeuw, toen de goudmijnen leeg raakten. In de 19e eeuw werd Brazilië een belangrijk koffie-exporteur. In 1929, tijdens de beurkracht, stortte ook de economie van Brazilië in.

In 1930 werd Brazilië een dictatuur onder leiding van president Vargas. Dit duurde tot 1980. Vanaf 1980 is Brazilië langzaam een democratie geworden. Sinds 2002 wordt Brazilië geleid door de linkse president Luís Inácio Lula Da Silva.