JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Kenia in 2 Weken - D-reizen

Veel safari's

Route langs de mooiste wildparken

Tijd voor het strand

Ja, ik wil een afspraak

Rondreis Kenia in 2 weken

Met een rondreis naar Kenia van 2 weken lijkt het wel alsof je zo het sprookje van de Lion King binnenstapt. Kenia barst van de indrukwekkende wildparken, waarbij je tijdens een safari de unieke mogelijkheid hebt om de beroemde Big Five te spotten. Dit maakt dit Afrikaanse land een ultieme safaribestemming. Wat je doet aan het einde van een 2-weekse rondreis door Kenia? Lekker aan de oostkust met haar hagelwitte stranden relaxen! Zo kom je ook nog eens uitgerust terug na een avontuurlijke reis. Laat je inspireren door deze voorbeeldroute en deel jouw reisplannen in één van onze reisbureaus tijdens een persoonlijke afspraak. Hakuna Matata!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Kenia voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Kenia. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Nairobi

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Yes! Jouw 2-weekse rondreis naar Kenia gaat van start! Je komt aan op de luchthaven van Nairobi. In de hoofdstad van Kenia haal je een huurauto op waarmee je de komende dagen de mooiste plekken van het land zult bezoeken. Je rijdt naar je eerste hotel voor de overnachting.

Masai Mara National Reserve

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Begin je rondreis goed met een safari in het Masai Mara natuurreservaat. Dit is één van de mooiste natuurparken waar veel dieren dicht bij elkaar leven, waaronder de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn). Met een beetje geluk zie je tijdens een game-drive de migratie. Vanuit de Serengeti in Tanzania steken talloze wildebeesten de Mara River over waar krokodillen liggen te loeren op hun kans. In dit gebied kun je ook een kijkje nemen bij de traditionele dorpen waar de Masaï-bevolking leeft in hutten van hout en klei.

Lake Nakuru National Park

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Midden in de Great Rift Valley ligt het grote meer van Lake Nakuru National Park. Deze waterrijke regio trekt veel dorstige dieren aan. Daarom kun je tijdens een safari veel ‘wildlife’ op de oevers verwachten. Vaak gespotte dieren bij Lake Nakuru zijn giraffen, witte en zwarte neushoorns, luipaarden, buffels, nijlpaarden en allerlei vogelsoorten zoals pelikanen. Daarnaast kom je op safari veel verschillende type landschappen tegen met moerassen, grasvlaktes, bossen en savannes. 

Aboseli National Park

Verblijf 1 dag aanbevolen

Turend over de savannes met acaciabomen op zoek naar wilde dieren. Bij Amboseli National Park word je safaridroom werkelijkheid! Dit natuurpark ligt dicht bij de grens met Tanzania. Hierdoor heb je zicht op de Kilimanjaro met een eeuwig besneeuwde top. Tijdens een safari kun je bijzondere landschappen vastleggen op camera met het dierenrijk op de voorgrond en Afrika’s hoogste berg op de achtergrond. Je komt in Amboseli verschillende dieren tegen waaronder een grote populatie olifanten, zebra’s, gnoes, buffels en giraffen. Probeer eens een wandelsafari óf een luchtballonsafari!

Tsavo West National Park

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Tsavo National Park is zo’n groot natuurpark dat ze dit hebben opgedeeld in een oostelijk en westelijk deel. Eerst bezoek je het westen. De ondergrond van dit deel is vulkanisch en je kunt er veel lavastromen zien. Door de vruchtbare bodem is er veel begroeiing. Hiertussen houden zich allerlei dieren schuil, van antilopen, buffels en giraffen tot roodgekleurde olifanten, leeuwen, cheeta’s en hyena’s. Een populaire spot in Tsavo West is de Mzima Springs waar nijlpaarden een bad nemen.  

Tsavo East National Park

Verblijf: 1 dag aanbevolen

In tegenstelling tot Tsavo West kenmerkt Tsavo East zich door de vlakke en open gebieden. Hierdoor kun je wilde dieren makkelijker spotten. In het ongerepte oostelijke deel kun je oog in oog staan met bavianen, krokodillen, zebra’s en weer veel olifanten die zich met rood zand bepoederen. Wist je trouwens dat je ook hier de Big Five kunt spotten? Populaire spots met veel ‘wildlife’ in Tsavo East zijn Mudanda Rock, Aruba Dam en de Lugard Falls.

Mombassa

Verblijf: 7 dagen aanbevolen

Na deze dagen in de wildernis kun je heerlijk een week aan het strand vertoeven bij Mombasa Beach. Deze kuststrook kent prachtige stranden vol wapperende palmbomen. Combineer deze relaxdagen met leuke uitjes zoals naar het historisch centrum met veel koloniale en Arabische invloeden met bezienswaardigheden zoals Fort Jesus. Met het Arabische zeilschip ‘dhow’ kun je een mooie boottocht maken. Onderneem allerlei leuke watersporten zoals duiken en snorkelen bij het eiland Wasini of het Marine National Park. Mogelijk zie je zeesterren, schildpadden, walvissen en dolfijnen!

Terugvlucht

Er is helaas een einde gekomen aan deze schitterende rondreis van 2 weken door Kenia. Pak je koffers in en vertrek naar de luchthaven van Mombassa. In het vliegtuig kun je nagenieten van alle bijzondere momenten die je in Kenia hebt beleefd!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Kenia

Dit is een voorbeeldreis. Je kunt jouw rondreis helemaal op maat laten samenstellen!

Ieder mens is uniek, met specifieke reiswensen. Daar hoort een unieke rondreis bij die geheel aan jouw verwachtingen voldoet. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak maak je een verre rondreis naar Kenia? Dan wil je toch een reis die op jouw lijf geschreven is? Wij geloven erin dat wij je een op maat gemaakte rondreis kunnen bezorgen met een persoonlijke benadering. Deze rondreis is dan ook een voorbeeld om je een idee te geven, want in onze reisbureaus vertellen wij je graag over alle mogelijkheden. Onze deskundige reisadviseurs kunnen niet wachten om jouw wensen te horen, advies te geven en de beste tips te delen. Hieruit ontstaat een rondreis op maat die een herinnering voor het leven is!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak