JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Oostkust Amerika in 3 Weken - D-reizen

Bijzondere route langs de oostkust

Combi met 'The Deep South' en Florida

Muziek, natuur & wereldsteden

Ja, ik wil een afspraak

Rondreis Oostkust Amerika in 3 weken

Heb je 3 weken de tijd voor een rondreis langs de oostkust van Amerika? Dan is dit echt een route om van te dromen! Je start je reis in de wereldstad New York om uiteindelijk via de hoofdstad Washington D.C. en de zuidelijke (en muzikale) steden Nashville, Memphis en New Orleans te eindigen in het zonovergoten Florida. Vrijwel de hele oostkant van Amerika heb je dan kunnen zien. Wanneer wil jij deze fantastische route in het echt beleven? Maak hiervoor een afspraak in één van onze reisbureaus, ook als je de route ietsje anders wilt. Wij maken namelijk een rondreis op maat voor jou!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Oost Amerika voor 3 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 3-weekse rondreis naar Oost Amerika. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

New York

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Je begint jouw rondreis aan de oostkust meteen met een klapper van de stad: New York. Je hebt de tijd om belangrijke hotspots te zien zoals het Vrijheidsbeeld, Times Square en Ground Zero. Je kunt er ook allerlei activiteiten beleven zoals een fietstocht door Central Park of ga naar het observatiedek van het Empire State Building voor een magisch uitzicht op de skyline van de ‘Big Apple’. Wellicht ’s avonds nog een leuke show of musical op Broadway?

Philadelphia

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Met je huurauto rijd je naar de eerste stop van je rondreis naar Oost Amerika. Dit is de oude hoofdstad Philadelphia. Hier werd de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring getekend, een belangrijk moment in de geschiedenis van het land. Bezienswaardigheden zoals de Liberty Bell en de Independence Hall herinneren je aan deze historische gebeurtenis.

Washington

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Van de oude hoofdstad reis je naar de hoofdstad van nu: Washington D.C. Vandaag kun je al de belangrijkste bezienswaardigheden van Washington bekijken zoals het Witte Huis, het Capitool en de nationale begraafplaats Arlington. Wat een leuke manier is om veel te zien in korte tijd is een fietstocht bij onder andere de National Mall. Dit is een groot stadspark met aangrenzend veel monumenten met als middelpunt het Washington Monument. Hop met de fiets van monument naar monument!

Shenandoah National Park

Verblijf 1 dag aanbevolen

Nadat je de eerste dagen van je rondreis mooie steden hebt gezien is het nu tijd voor de Amerikaanse natuur. Die komt prachtig tot haar recht in Shenandoah National Park, gelegen in de Blue Ridge Mountains. De beste manier om dit bosrijke en bergachtige gebied te doorkruisen is met de Skyline Drive. Onderweg kom je de mooiste uitzichtpunten tegen en kun je ‘trails’ bewandelen. Wellicht kom je onderweg wilde beren tegen!

Asheville

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Terug naar het ‘stadse leven’ in Asheville. Van oudsher is dit een rijke stad met vermogende inwoners. Een mooi voorbeeld daarvan is het Biltmore Estate, een landgoed van de bekende familie Vanderbilt. Bij deze villa, die meer weg heeft van een kasteel, kun je een rondleiding volgen.

Great Smoky Mountains

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Een volgend natuurpark staat alweer op je te wachten met het Great Smoky Mountains National Park. Dichtbegroeide bossen, valleien, kabbelende beekjes… je komt het allemaal tegen tijdens een wandeltocht. Erg populair is om een deel van de bekende Appalachian Trail te lopen. Liever met de auto de natuur verkennen? Met de Newfound Gap Road kom je langs de mooiste plekken van de Great Smoky Mountains. Met een beetje geluk kom je een zwarte beer tegen!

Nashville

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je reist steeds zuidelijker waardoor je vandaag aankomt in Nashville. Dit is de bakermat van de countymuziek. Dit merk je met liveoptredens bij de vele kroegen bij Music Row óf breng een bezoek aan het Country Music Hall of Fame and Museum waar je alles over de countryscene leert. Bij een ander museum, het Johnny Cash Museum, kun je een uniek kijkje nemen in het leven van deze grote zanger.

Memphis

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Waar het in Nashville draait om country, draait het in Memphis vooral om de blues, soul en rock-‘n-roll. Je kunt het oude woonhuis van Elvis Presley bezoeken bij Graceland. Elvis en andere wereldberoemde artiesten namen nummers op bij de Sun Studio, waar je een rondleiding kunt krijgen. Memphis is naast Elvis Presley ook de stad van Martin Luther King, bekend van zijn uitspraak ‘I Have a Dream’. Bezoek het Martin Luther King Museum. ’s Avonds is Beale Street dé straat van Memphis met veel bars waar nieuw muziektalent te horen is.

Natchez

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Vandaag ruil je Memphis in voor Natchez. Deze stad heeft een prachtige ligging aan de lange rivier Mississippi. Maak hier zeker een tocht met de traditionele stoomboot! Verder kun je in Natchez een kijkje nemen bij de plantagehuizen. Ten tijde van de Burgeroorlog hadden veel rijke families slaven die op de plantages werkten. De rijke families woonde ik grote herenhuizen bij de plantages. Enkele van deze herenhuizen kun je bezoeken, zoals Rosalie Mansion en Magnolia Hall.

New Orleans

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

New Orleans is na Nashville en Memphis de derde echte muziekstad die je op je route tegenkomt. Hier staat de jazzmuziek centraal. Bij gezellige straten zoals Bourbon Street en Frenchmen Street is er altijd iets te beleven op het gebied van livemuziek! Ontdek bijzondere wijken zoals het French Quarter. Deze wijk kent nog veel invloeden uit de koloniale tijd. Het hart van French Quarter is Jackson Square met de grote kathedraal St. Louis.  

Pensacola Beach

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je ben inmiddels zo ver naar het zuiden gereden dat je vandaag de staat Florida binnenrijdt. Bij de badplaats Pensacola Beach kun je na al het rondreizen even lekker aan het strand vertoeven. De stranden zijn er hagelwit en de zee enorm blauw. Dat wordt een fijne stranddag! 

Tallahassee

Verblijf: 1 dag aanbevolen

De hoofdstad van Florida is Tallahassee en die ga je vandaag bezoeken. In deze gemoedelijke en gastvrije stad vind je schitterende bezienswaardigheden zoals het Florida State Capitol en de Florida State University. Maak er een mooie rondwandeling!

Orlando

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Mocht je het nog niet weten: Orlando is de stad met de meeste pretparken ter wereld. Je kunt er dus ongekend veel plezier beleven! Het aller-populairst zijn de Disney-parken. Met een meerdaagse toegangspas kun je naar verschillende Disney-parken, waaronder Disney’s Magic Kingdom, Disney’s Epcot, Disney’s Hollywood Studios en Disney’s Animal Kingdom. In Orlando vind je nog veel andere themaparken, zoals SeaWorld, Legoland en Universal Studios. Niet alleen kinderen maar ook alle volwassenen die zich weer even kind willen voelen zullen Orlando te gek vinden!

Miami

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Op je route naar Miami kun je een stop maken bij Cape Canaveral. Je kunt deelnemen aan een rondleiding door Kennedy Space Center, het hoofdkwartier van de NASA. In Miami kun je nog even lekker aan het strand liggen bij Miami Beach of South Beach. Liever nog de stad in? Dan is het Art Deco District een interessante wijk, evenals Little Havana waar je het gevoel hebt alsof je in Cuba bent. In het Art Deco District kun je naar de Ocean Drive dat veel bekijks trekt met luxe auto’s die de af en aan rijden. 

Terugvlucht

Aan al het moois komt een einde. Zo ook aan deze rondreis waarbij je van New York helemaal naar Miami bent gereisd. Je levert je huurauto in en vertrekt naar de luchthaven van Miami voor je terugvlucht naar Nederland. Op Nederlandse bodem kun je terugkijken op een geweldige rondreis langs de oostkust van Amerika.

Routekaart voor deze 3-weekse rondreis door Oost Amerika

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Ieder mens is uniek, met specifieke reiswensen. Daar hoort een unieke rondreis bij die geheel aan jouw verwachtingen voldoet. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak maak je een verre rondreis naar Oost Amerika? Dan wil je toch een reis die op jouw lijf geschreven is? Wij geloven erin dat wij je een op maat gemaakte rondreis kunnen bezorgen met een persoonlijke benadering. Deze rondreis is dan ook een voorbeeld om je een idee te geven, want in onze reisbureaus vertellen wij je graag over alle mogelijkheden. Onze deskundige reisadviseurs  kunnen niet wachten om jouw wensen te horen, advies te geven en de beste tips te delen. Hieruit ontstaat een rondreis op maat die een herinnering voor het leven is!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak