JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Persbericht - Reistrends 2024

PERSBERICHT
‘s-Hertogenbosch, 13 mei 2024

Trend alert: deze vakantiebestemmingen zijn (weer) in opkomst!

De wereld van reizen is constant in beweging. Van de opkomst van nieuwe favoriete bestemmingen tot de herontdekking van klassiekers – een ‘vergeten’ bestemming dus. Welke verschuivingen en trends zien we tot nu toe in 2024?


Zouden we een prijs weggeven aan de bestemming met de meeste groei in populariteit, dan komt Kaapverdië als grote winnaar uit de bus. Ten opzichte van januari 2023 werd er in januari 2024 ongeveer 2 keer zo vaak gegoogeld naar deze zonnige eilandengroep. Deze groeiende interesse ziet ook D-reizen terug: de pagina over Kaapverdië trok in het eerste kwartaal 86% meer bezoekers dan vorig jaar in dezelfde periode. Mensen die daadwerkelijk op één van de eilanden vakantie gaan vieren, doen dit met name op Ilha Do Sal en Boa Vista.


Andere verre zonbestemmingen die al geliefd waren, maar nu nóg geliefder zijn, zijn de ABC-eilanden. Nederlanders zochten vaker naar vakanties op Curaçao en Aruba, maar verrassend genoeg nam vooral de interesse in het ongerepte Bonaire toe.

Ook binnen Europa is er een verrassende nieuwe speler op de markt: Albanië. Dit vakantieland liet in 2022 plotseling een lichte groei zien, maar werd een jaar later pas écht populair. In 2024 zet de trend door en zijn er steeds meer mensen die deze nieuwe zon- en natuurbestemming willen ontdekken: via D-reizen gaan er in 2024 zo’n 11x meer vakantiegangers naartoe dan in het jaar ervoor. Geen zorgen voor de rustzoekers: echt massatoerisme heeft het land nog niet, Albanië wordt nog steeds als een relatief onontdekte parel beschouwd.

Dat we ook voor korte vakanties steeds vaker te porren zijn, blijkt uit het zoekvolume: met name naar stedentrips in Spanje wordt vaak gezocht. Barcelona was altijd al populair, maar in januari 2024 werd de stad van de troon gestoten door Sevilla. Toen werd er namelijk voor het eerst vaker naar ‘Sevilla stedentrip’  gezocht dan naar ‘Barcelona stedentrip’. Bij D-reizen was juist Valencia de grootste stijger, met in het eerste kwartaal 7x zoveel impressies ten opzichte van vorig jaar.

Terug van weggeweest

Naast opkomende bestemmingen, zijn er ook een aantal vakantieoorden ‘terug van weggeweest’. Plekken die we als Nederlanders een tijdje uit het oog waren verloren, maar in 2024 weer in opkomst zijn. Bijvoorbeeld het zonnige Benalmadena aan de Costa Del Sol, het sfeervolle Vassilikos op Zakynthos en het veelzijdige Tulum in Mexico. Trendsetters moeten hier zijn!

Vakanties naar alle oude én nieuwe favoriete bestemmingen zijn terug te vinden in het online aanbod van D-reizen of te boeken via één van de reisbureaus.


E I N D E  P E R S B E R I C H T