JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Alles over de Dunas de Maspalomas op Gran Canaria | D-reizen

Betoverend: Dunas de Maspalomas op Gran Canaria

Heb je een vakantie gepland – of wil je een vakantie plannen – naar Gran Canaria? Op het eiland is van alles te beleven, maar één bezienswaardigheid steekt er met kop en schouders bovenuit: de Dunas de Maspalomas!

Wat zijn de Dunas de Maspalomas?

Altijd al naar de Sahara gewild, maar blijf je liever wat dichter bij huis? De Dunas de Maspalomas zijn een uitstekend, makkelijk bereikbaar én betaalbaar alternatief. Dit gebied bestaat uit indrukwekkende goudkleurige zandduinen, waarvan sommige heuvels wel 10 meter hoog zijn. Aan de ene zijde grenzen de Dunas aan zee, dus tijdens een wandeling kun je het geruis van de golven al horen. Wat een heerlijke serene rust!

In het gebied ligt ook een oase waar je allerlei vogels kunt tegenkomen. De Dunas de Maspalomas, inclusief de oase, is een beschermd natuurgebied. Houd er dus rekening mee dat je de planten en dieren met rust laat en blijf – wanneer dit aangegeven staat – op de paden. Zo hou je dit prachtige en unieke stuk natuur op z’n best!

Waar liggen de Dunas de Maspalomas?

Deze zandduinen liggen op het Canarische Eiland Gran Canaria, in de populaire badplaats Maspalomas en aan het kustgebied Playa de lnglès. Een super gunstige ligging dus, waardoor je dit prachtige uitje tijdens je vakantie zó gemaakt hebt.

Dat het gebied aan de kust ligt, betekent ook: strand en zee! Na een wandeling door het duingebied kun je bij Playa El Veril lekker het water in plonsen voor wat verkoeling.

Wat kun je doen bij de Dunas de Maspalomas?

De Dunas de Maspalomas bedekken een oppervlakte van zo’n 400 hectare, dus dat is een behoorlijk gebied. Je kunt hier prachtig wandelen. Over het zand – al is het stiekem best zwaar om op zulk los zand de heuvels op te lopen! – of over één van de wandelpaden. Volg bijvoorbeeld het pad naar het strand, of naar de lagune of oase van La Charca. Deze oase midden in het woestijngebied, is de woonplaats van talloze vogelsoorten. Bijvoorbeeld blauwe reigers, zilverreigers, snippen en meerkoeten. Je kijkt je ogen uit! Vlak bij de lagune kun je ook nog een fotogenieke vuurtoren bewonderen.

Verder vind je in de Dunas de Maspalomas een bezoekerscentrum waar je meer leert over de oorsprong van het gebied, en zijn er een aantal uitzichtpunten. Overdag, maar vooral rond zonsondergang maak je vanaf hier de mooiste vakantiefoto’s!

Golfliefhebber? Direct ten noorden van de Dunas de Maspalomas ligt een golfbaan. Wát een prachtige omgeving om een balletje te slaan!

Wanneer kun je de Dunas de Maspalomas het beste bezoeken?

De Dunas de Maspalomas zijn het hele jaar geopend. Wil je echt uitgebreid gaan wandelen, dan zijn de wintermaanden een goed plan. Op Gran Canaria is het klimaat dan nog erg aangenaam – zelfs in de koudste maand van het jaar kan het nog zo’n 21 °C zijn. Een heerlijke wandel-temperatuur dus. Ga je wel in de zomer, dat kan natuurlijk ook! Midden op de dag kan het behoorlijk warm worden, maar gelukkig grenst het gebied aan zee. Na je wandeling kun je dus gerust een verfrissende duik maken. Wil je toch de ergste hitte ontlopen, dan kun je de Dunas het beste vroeg op de ochtend of aan het begin van de avond bezoeken. ’s Ochtends is het bovendien meestal nog lekker rustig, dus dat is mooi meegenomen!

Hotels in de buurt van de Dunas de Maspalomas

De Dunas de Maspalomas aan de rand van een toeristisch gebied, dus hotels en resorts zijn er in overvloed. Kies een accommodatie in Maspalomas of in Playa de Inglès, dan liggen de Dunas binnen handbereik. En kun je écht geen genoeg krijgen van dit prachtige stukje natuurschoon?

Het adults only hotel RIU Palace Maspalomas ligt midden in het duinlandschap en vanaf sommige kamers heb je er zelfs een prachtig uitzicht op.  En ook het geliefde Seaside Palm Beach ligt op een toplocatie: dit hotel grenst namelijk direct aan de lagune. Scroll voor nog meer hoteltips in de regio gerust door ons aanbod of laat je vrijblijvend adviseren bij het reisbureau.

Ook leuk om te lezen:

Heb je al zin gekregen om de Dunas de Maspalomas met eigen ogen te bewonderen? Regel jouw vakantie naar Gran Canaria vandaag nog en verheug je alvast op dit onvergetelijke uitje!