Uren waterpret in het grootste zwemparadijs van Europa!

Pak je zwemspullen en spring in de auto want dít waterpark in Duitsland moét je gezien hebben!  

Denk jij dat je witte zandstranden, palmbomen, tropische eilanden en het geluid van kletterende watervallen alleen bij verre oorden kunt vinden? Dan heb je vast nog nooit gehoord van Tropical islands. Waan jezelf in de tropen ... en dat al op een uurtje rijden van Berlijn!

Aquapark Tropical Islands

Wat is Tropical Islands?

Tropical Islands is het grootste, overdekte tropische zwemparadijs van Europa. Niet zo wonderbaarlijk, als je je bedenkt dat het iedere dag zo’n 6000 bezoekers trekt! Op een oppervlakte van ca. 66.000 m2 kun je eindeloos ronddwalen (of verdwalen) in het tropische regenwoud met duizenden bomen en planten, een duik nemen in de tropische zee of heerlijk wegdromen in de lagune met grotten en watervallen. En dat allemaal in een voormalig luchtschip loods, waar ze in de oorlog zeppelins vandaan wilden laten vertrekken!

Of je nou in de zomer of in de winter gaat, op dit ‘Tropical Island’ is het altijd tropisch warm met temperaturen van rond de 27-28° C. De watertemperaturen liggen zelfs rond de 28-31° C! Dus waarom zo ver weg gaan, als het dus ook gewoon dichtbij kan ... ? 

Glijbanen in Tropical Islands Waterval in Tropical Islands Restaurant in Tropical Islands

Geen moment verveling

Het 200 meter lange zandstrand is dé ideale plek om jezelf in de Caribbean te wanen. Smeer je goed in, neem plaats op één van de vele ligbedden óf neem een heerlijke duik in de zee. Huh, je eigen insmeren bij een overdekt zwemparadijs? Jazeker, door de transparante dakpanelen kun je bij zonnige dagen toch nog een mooi kleurtje opdoen! 

Bij de 27 meter hoge glijbaan toren staan 4 verschillende glijbanen op je te wachten. Van turbo-glijbaan naar gezellige familie-glijbaan; een hoogtepunt voor alle leeftijden! Wil je écht een unieke ervaring? Zoek het dan eens hogerop en zweef mee met een luchtballon. 

Waar de lagune aan het regenwoud grenst maken de grotten en watervallen het doen lijken alsof je je in een echte jungle bevindt! Spot schildpadden, vissen, flamingo's, pauwen, fazanten en nog veel meer dieren in de mangrove. En heb je honger of dorst gekregen na al de vele indrukken? Geen probleem, in het gezellige tropendorp vind je diverse restaurants, bars en lounges!

Naast het feit dat Tropical Islands het grootste zwemparadijs van Europa is, is het - inclusief 10.000m2 saunaterrein - óók Europa’s grootste Tropische sauna- en spacomplex. Dat wordt volop ontspannen aan de rand van het regenwoud!

  • Wist je trouwens dat de zee van Tropical Islands net zo groot is als 3 Olympische zwembaden?!
Buitenpret in Tropical Islands

Hele jaar door buitenpret

Sinds mei 2016 is Tropical Islands uitgebreid met een prachtig verwarmd subtropisch buitenzwembad: Tropical Islands Amazonia. Deze is zowel ’s zomers als ’s winters geopend van 10 uur ’s ochtends tot 22 uur ‘s avonds. Maak een tochtje over de lazy river en als je het écht goed wil doen maak je gebruik van het whirlpool-systeem met massage! 
Waterpret kinderen

Voor de jonge bezoekers

Ook de jongste bezoekers zullen zich geen moment vervelen! Roetsjen van de glijbaan in het kindergedeelte van de zee, een zandkasteel bouwen op het zandstrand of toch liever experimenteren met lego blokjes bij de Tropino Club? Tropical Islands is óók een waar paradijs voor kinderen!
Waterpark Tropical Islands

Nice to know!

Bij Tropical Islands hoef je niet bang te zijn dat je voor gesloten deuren komt te staan. Dit tropische paradijs is namelijk 365 dagen per jaar geopend! Een reguliere ticket kost voor een volwassene €42,00 en kinderen tot 5 jaar kunnen gratis naar binnen. Wil je echt alles uit dit tropische paradijs halen? Boek dan een verblijf in het vakantiepark. 
Boek jouw verblijf in vakantiepark Tropical Islands