Top 7 Leuke Spaanse steden

Als je aan Spanje denkt, denk je aan de Spaanse Costa’s, berggebieden en adembenemende meren maar Spanje heeft nog zoveel meer te bieden! Met zijn prachtige steden vol sfeer, cultuur en natuurlijk lekker eten heeft Spanje de perfecte ingrediënten voor een geslaagde stedentrip. Kan je niet kiezen welke van die mooie Spaanse steden je wilt bezoeken? Wij helpen je graag met deze top 7. Viva España!
Malaga Malaga Spanje

7. Malaga

In de jaren 60 kwam het toerisme in Zuid-Spanje in opkomst. Mede door de aanleg van de luchthaven is Malaga uitgegroeid tot een bruisende stad vol toerisme. Makkelijk te verkennen met openbaar vervoer, fiets of te voet!

Tegenwoordig staat de stad mede bekend als de geboorteplaats van Pablo Picasso, waardoor het veel cultuurtoerisme aantrekt. Het hierbij behorende Picasso Museum is ook zeker een bezoekje waard! Vanaf het museum kun je zo door lopen naar het volgende culturele monument, namelijk het Alcazaba, een Middeleeuws Moors paleis mét zeezicht!

Vergeet natuurlijk niet het natuurpark Montes de Malaga. Ga per fiets of te voet het park verkennen en geniet tegelijkertijd van de uitgestrekte bossen en het prachtige uitzicht op de stad Malaga zelf. Misschien kom je zelfs eekhoorns tegen en als je écht geluk hebt, spot je hier en daar nog een kameleon!
Vind je stedentrip naar Malaga
Granada Spaanse tapas

6. Granada

Eén van de meest exotische steden van Spanje en de op vier na grootste stad van Andalusië is Granada. Als je deze stad gaat bezoeken, kan een uitstapje naar het Alhambra niet vergeten worden. Een ontzettend groot en historisch paleis vol met overblijfselen van de Moorse en katholieke cultuur. Duik helemaal in de geschiedenis van de stad en bezoek ook de historische wijk Albaicín. Alles is hier nog erg authentiek, omdat het nog niet echt bekend is onder de toeristen. Sshht, niet doorvertellen!

Naast de geschiedenis en de cultuur is Granada ook een bekende studentenstad. Denk bijvoorbeeld aan Universidad de Granada, een ontzettend bekende universiteit. En wat kun je niet missen in zo'n studenstad? Het nachtleven natuurlijk! Na een lange dag cultuur snuiven, kun je genieten van een drankje en een dansje in één van de clubs.

Vind je stedentrip naar Granada
Bilbao

5. Bilbao

Met één van de drie Guggenheim-musea over de hele wereld tot beschikking, is Bilbao een stad die ook zeker benoemd mag worden! Het museum is gelegen in het district Abando, dat over het grootste deel van het stadscentrum beschikt.

Vanaf het museum loop je zo door naar Casilda Iturrizar Parkea, oftewel het stadspark. Rust hier even uit en geniet van de rust en de natuur. Via dit park kom je terecht bij Museo de Bellas Artes, een echte aanrader voor de kunstliefhebbers onder ons!

Breng ook eens een bezoekje aan dé versmarkt van de stad, Mercado de la Ribera. Alleen al het gebouw maakt ontzettend veel indruk, maar binnen kijk je ook je ogen uit! Neem plaats op een terrasje om te genieten van de zon onder het genot van de lokale lekkernijen van Bilbao. 

Vind je stedentrip naar Bilbao

4. Madrid

De hoofdstad en tevens grootste stad van Spanje is Madrid en dat al sinds 1561. De historie van de stad kun je doorlopen in Museo de Historia de Madrid. Dit museum behandeld allerlei onderwerpen van politiek tot kunst, echt heel interessant!

De stad heeft ook veel bekendheid te danken aan de populaire voetbalclub: Real Madrid. Een voetbalclub die niet alleen beschikt over een heel goed team, maar ook over een bezienswaardig stadion (voor de voetballiefhebbers onder ons). Je kunt natuurlijk een wedstrijd bijwonen als je geluk hebt, maar je kunt ook voor een rondleiding door het stadion kiezen. Dan leer je ook nog eens over de geschiedenis en krijg je toegang tot exclusieve zones.

Onmisbaar voor Madrid is Plaza Mayor, een plein gelegen in het historische hartje van de stad. Aan vermaak is hier geen gebrek. Straatentertainment, terrasjes, winkels en restaurants, hier vind je het allemaal. De vele standbeelden op het plein zijn ook zeker een uitgebreid kijkje waard!

Vind je stedentrip naar Madrid
Sevilla De Noord-Afrikaanse invloeden in Sevilla zie je o.a. terug in de kleurrijke 'azulejos', de tegeltjes met geometrische vormen.

3. Sevilla

Sevilla, de hoofdstad van de regio Andalusië, de warmste - en misschien wel dé Flamenco-stad van Spanje. Maak is een wandelingetje door Parque Maria Luisa, het bekendste openbare park van de stad, om eens even lekker van de natuur te genieten. In het park vind je aansluitend het bekendste plein van Sevilla, namelijk Plaza de España. Kenmerkend voor dit plein zijn de maar liefst 52(!) bankjes met Andalusische tegeltjes die alle Spaanse provincies uitbeelden.

Vergeet vooral niet de Catedral de Santa María de la Sede, dit is namelijk één van de grootste kathedralen ter wereld! Binnen kun je onder andere het graf van Columbus en een schatkamer bewonderen. Als je de Giralda-toren beklimt, word je beloond met een prachtig uitzicht over Sevilla.

Vind je stedentrip naar Sevilla

2. Valencia

De op twee na grootste stad van Spanje en de stad die op het moment misschien wel het meest in opkomst is, is Valencia. De stad barst van de kunst en met zijn historische centrum kijk je je ogen uit!  Als je een kunstliefhebber bent, breng je een bezoekje aan de Miguelete toren. Met zijn vestiging naast de kathedraal van Valencia, een onmisbaar stukje kunst in de stad.

Van cultuur naar natuur en van ontdekken tot ontspannen, in Valencia vind je alles. Al met al, een ontzettend veelzijdige stad aan de Middellandse Zee! 

Vind je stedentrip naar Valencia
Gaudi gebouw in Barcelona

1. Barcelona

Wie kent Barcelona nou niet? Maar wat ga je bezoeken? Een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets! Je kunt met een georganiseerde fietstour op pad gaan, waarbij je langs alle hoogtepunten van de stad zal gaan. Voordeel: zo hoef je zelf niet uit te stippelen wat je gaat bezoeken én de weg te zoeken! Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een fiets huren. Op deze manier kan je zelf je route uitstippelen en kan je overal zo lang blijven als je wilt of gewoon even lekker uitrusten op het strand.

Wat je natuurlijk echt niet mag missen is een bezoekje aan de Ramblas en natuurlijk het meesterwerk van Gaudi: La Sagrada Familia. Het is ècht de moeite waard om er naar binnen te gaan. Door de verschillende kleuren van het glas-in-lood van de kerk is het binnen in de kerk echt een kleurenspektakel.
Vind je stedentrip naar Barcelona

Zin gekregen in een Spaanse stedentrip?

Boek vandaag nog jouw stedentrip naar één van deze zonnige steden!
Bekijk onze stedentrips