JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Onbekende Europese eilanden - écht iets anders

4 onbekende eilanden in Zuid-Europa

Heb je Ibiza, Mallorca en Kreta al gezien en wil je wel op vakantie naar naar een nieuw, zonovergoten eiland in Zuid-Europa? Wij hebben een 4 tips voor je!

1. Formentera, Spanje

De 3 grootste eilanden van de Balearen ken je waarschijnlijk wel: Mallorca, Menorca en Ibiza. Veel minder bekend maar minstens zo mooi is het kleinere Formentera. Dit 19 kilometer lange eilandje heeft 10.000 inwoners en ligt op een half uurtje varen van Ibiza. Je vindt er o.a. rustige, parelwitte zandstranden (tip: Caló des Mort en S’Arenal), het natuurpark Ses Salines (o.a. flamingo’s en slangen) en het gezellige hoofdstadje San Francesc.

Omdat Formentera rustige wegen heeft en redelijk vlak is, kun je er heerlijk fietsen. Kijk nu naar alle mogelijkheden voor een vakantie Formentera.

Dichtstbijzijnde luchthaven: Ibiza. Vanaf Ibiza de boot naar Formentera.2. Elba, Italië

Elba is het op 3 na grootste eiland van Italië en ligt ongeveer 10 kilometer ten westen van de plaats Piombino. Elba is veel kleiner dan Sicilië en Sardinië, maar biedt genoeg moois voor een heerlijke vakantie: relaxen op prachtige zandstranden, diepzeeduiken tussen grotten, scheepswrakken en koraalriffen, wandelen of mountainbiken in het ruige binnenland en een terrasje pakken in Marina di Campo of Porto Azurro.


Veel bezocht zijn ook de verschillende monumenten voor Elba’s beroemdste bewoner, keizer Napoléon, die 200 jaar geleden - gedwongen - een jaar op Elba verbleef. Boek een vakantie naar Elba en ervaar het zelf!


Dichtstbijzijnde luchthaven
: Pisa (110 km) of Florence (160) km. Elba heeft zelf ook een klein vliegveld, maar vluchten vanaf Nederland zijn er nauwelijks.3. Kroatië

Hvar heeft de meeste zonuren van heel Kroatië en is één van de mooiste eilanden van Zuid-Europa. De hoofdstad, Hvar-stad, is een vrij chique badplaats met mooie boulevards, luxe clubs en goede restaurants. De overige dorpjes zijn klein en vaak nog verrassend authentiek. Kenmerkend voor dit eiland zijn de enorme lavendelvelden en beschutte baaien met geweldige stranden.

Bekijk snel ons aanbod vakantie Hvar.

Dichtstbijzijnde luchthavens
: Split (15 km). Vanaf Split neem je de boot naar Hvar.4. Ile d’Oléron, Frankrijk

Oléron ligt op een kleine 1000 kilometer van Utrecht en is via een 3 kilometer lange brug verbonden met de Franse westkust. Het is na Corsica het grootste Franse eiland en heeft ongeveer 20.000 inwoners. Oléron staat bekend om zijn brede zandstranden en duinen, het zeer hoge aantal zonuren en de meer dan 100 kilometer bewegwijzerde fietspaden.

Culinaire tip: de oesters die op dit eiland gekweekt worden, behoren tot de beste ter wereld! Genoeg reden voor een vakantie in Ile d'Oléron

Dichtstbijzijnde vliegveld: La Rochelle (60 km).

Meer vakanties