JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Cuba - zon, zee en cultuur! Tips & vakantie inspiratie

Cuba

Cuba staat bekend om zijn prachtige stranden, de oldtimers, rum en koloniale bouwwerken. Het is een heerlijk eiland waar je zon, zee en strand elke dag met cultuur kunt afwisselen.

Hieronder een aantal tips van onze klanten Peter en Linda, twee echte Cubafans. Zo wordt jouw vakantie Cuba nog leuker! 

Tip 1: relaxen op de Varkensbaai

Houd je van schitterende stranden en lekker relaxen? Dan moet je zeker naar de Varkensbaai gaan. Dit is het mooiste stukje oceaan op Cuba met helder, schoon en warm water. Bovendien kijk je je ogen uit in de adembenemende onderwaterwereld tijdens het snorkelen of duiken.

Tip 2: genieten op Plaza de Catedral

Plaza de Catedral is hét plein van Cuba's hoofdstad Havana. Bewonder de bekende oldtimers, grappige cocotaxi’s, koloniale gebouwen onder het genot van een echte, dikke Cubaanse sigaar en een Cubaanse rum. Plaza de Catedral is de perfecte plek om van een drankje te genieten.

Tip 3: dagexcursie naar Crucero del Sol

Een uitstapje met het gezin maken? Boek dan een dagtrip vanuit de populaire badplaats Varadero naar Crucero del Sol. Je gaat per reuzecatamaran naar de koraalzandeilanden, waarbij je onderweg kunt snorkelen en misschien wel een wilde dolfijn spot. 

Tip 4: de Cubaanse keuken proeven

Een gerecht dat je zeker geprobeerd moet hebben op Cuba, is ‘ropa vieja’ (‘oude kleren’). Dit is rundvlees in een tomatensausje, erg lekker! Als je dit bij een tentje op straat koopt, let dan wel goed op of het vlees gaar is. Dit kun je ook in een restaurant eten. Bestel ook eens de overheerlijke (en goedkope!) garnalen in de restaurants. Deze hebben een zeer goede smaak, heel anders dan onze Noordzeegarnalen.

Tip 5: Cubaanse valuta

Zorg dat je genoeg contante CUC’s (Cubaanse toeristenpeso) bij je hebt, want in Cuba is het haast niet mogelijk om geld te pinnen. Deze CUC’s kun je het beste voordat je op vakantie gaat bij je bank aanvragen. Bij de meeste hotels kun je wel euro’s inwisselen voor CUC’s, maar soms hebben deze hotels niet genoeg cash geld of werkt de creditcardlezer niet optimaal.

Onze zonvakanties naar Cuba