JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Populaire autobestemmingen - Met de auto naar populaire bestemmingen - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Populaire autobestemmingen

Je wilt op autovakantie, maar je weet nog niet precies waarheen. Speciaal voor jou hebben we hier populaire bestemmingen voor een autovakantie samengesteld. Ga je voor de avontuurlijke, sneeuwrijke bergen of toch liever het Mediterrane klimaat van Zuid-Europa? Ontdek hier de populairste bestemmingen!

Bekijk alle autovakanties

Waarheen op autovakantie in Europa?

Wil je met de auto op vakantie? Dan heb je geluk in Europa te wonen! Het wegennet is hier namelijk uitstekend ontwikkeld: hierdoor ben je relatief snel bij de meest populaire bestemmingen voor een autovakantie. Wanneer je voor de Mediterrane zon kiest, denk je aan het zonnige Spanje of cultuurrijke Portugal: zeker al vanaf de lente hebben deze gebieden een zeer hoog aantal zonuren. Wanneer je vooral van de natuur houdt, kies je natuurlijk voor Midden-Europa: vooral Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zijn hiervoor de grote favorieten. Ruige bergmassieven wisselen zich hier af met idyllisch groene heuvels, verrijkt met schilderachtige dorpen en Middeleeuwse kastelen. Maar, je hebt ook autovakantiebestemmingen die een fijn compromis tussen beiden vormen. Wil je naar de zon, maar ook een gevarieerd landschap met bergen en historische steden? Stel je navigatie dan maar in op het romantische Italië of het Bourgondische Frankrijk! 

Spanje

Hola! Hoor je de castagnetten in het Andalusische Sevilla? Of, proef jij liever de lekkerste paella in Valencia? Kom tot rust op de stranden van de costa's of ga op culturele ontdekkingstocht in Barcelona. Zie jij de metalen Jérez-stier op de berg al?

AUTOVAKANTIE SPANJE

Portugal

Relaxen op de stranden van de Algarve, genieten van een Portwijntje in Porto of een stedentrip naar Lissabon? Met een autovakantie naar Portugal ontdek je de mooiste, culturele hotspots mét het zonnetje erbij. Hoeveel azelujo's tel jij deze reis?

AUTOVAKANTIE PORTUGAL

Wat nodig voor een autovakantie in Europa?

Ga je met de auto op vakantie, bijvoorbeeld naar Spanje of Kroatë? Hoewel ieder land andere en eigen regels heeft, zijn bepaalde verkeersregels bijna algemeen voor iedere bestemming te noemen. Om jou onbezorgd op reis te laten gaan, hebben we wat praktische informatie voor je op een rijtje gezet:

  • Op veel Europese wegen wordt tol geheven. Hiervoor worden veelal (elektronische) tolvignetten gebruikt. Bekijk vóór je vertrekt wat dit voor jouw reis betekent.
  • In behoorlijk veel Europese landen, met name in steden, heb je met milieuzones te maken. Ieder land geeft hier veelal een andere invulling aan, dus bekijk vóór je vertrekt wat voor impact een mogelijke milieuzone op jouw reis kan hebben.
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.
  • Niet ieder Europees land maakt gebruik van de euro: check vóór je op reis gaat met welke munteenheid je te maken krijgt, mocht je bijvoorbeeld contant moeten betalen.
  • Reis je ten tijde van de winter naar wintersportgebieden, zoals Oostenrijk of Duitsland? Bekijk dan van te voren of winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden verplicht zijn.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen met de auto voor een autovakantie, maar weet je nog niet precies wat voor reis je zoekt? Om je een handje te helpen, hebben we een selectie gemaakt van de meest populaire bestemmingen voor autovakanties, passend bij jouw situatie: van gezellige campings voor het hele gezin tot een heerlijke ontspanvakantie onder de Mediterrane zon. Of, maak gemakkelijk een afspraak voor persoonlijk advies en wandel binnen in een van onze reisbureaus.