JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Babymoon - Zwanger op vakantie - D-reizen.nl

Babymoon: nog even lekker weg met zijn tweeën?  

Babymoon: op vakantie tijdens je zwangerschap en dus nog een laatste keer samen weg zonder kleintje. Naast hip, ook nog ontzettend fijn om even samen te genieten voordat de baby er is. Een baby is natuurlijk werelds, maar nog even lekker weg met zijn tweeën is ook niet verkeerd. Kies een mooi adults only hotel uit. Wat zullen jullie uitgerust beginnen aan het ouderschap! 

Bestemmingen voor een babymoon

Een babymoon is mogelijk op een groot aantal bestemmingen. De keuze voor een babymoonbestemming hangt vooral af van jouw persoonlijke wensen. Wel kunnen wij een aantal bestemmingen met je delen waarvan wij weten dat veel aankomende ouders hier vakantie vieren voordat de kleine er is. Voor een zonvakantie binnen Europa zijn de Canarische Eilanden, Sicilië, Cyprus, Malta, Ibiza en de Portugese Algarve geliefd. Als je nog één keer op stedentrip wilt zonder baby dan zie bestemmingen zoals Dubai, New York en Sevilla veel voorbijkomen. De keuze is aan jou! 

Zwanger op vakantie

Een goed idee: op babymoon! Maar wanneer is de beste tijd om op babymoon te gaan? Zo is het tweede trimester een uitgelezen kans om op vakantie te gaan. Je voelt je wat energieker dan het eerste trimester en mobieler dan het derde. Nog een aantal handige tips zijn:

  1. Beperk de reistijd of controleer tot hoe veel weken je mag vliegen bij een betreffende reismaatschappij.
  2. Let op de zon. Onder invloed van de zon kun je een zwangerschapsmasker ontwikkelen. Smeer je dus goed in en ga geen uren zonnebaden. 
  3. Noteer (just in case) de contactgegevens van een ziekenhuis/arts in de buurt. 
  4. Ga voor comfort en kies dit jaar voor iets meer luxe zolang je zwanger bent. 

Zwanger en vliegen

Vliegen tijdens je zwangerschap is mogelijk! Tot je 36e week is het verantwoord om in het vliegtuig te stappen voor een babymoon. Omdat vliegtuigmaatschappijen niet willen dat je in het vliegtuig bevalt, kan het aantal weken waarin je mag vliegen per maatschappij verschillen. Check dit vooral even, voordat je een vakantie of ticket boekt! Altijd handig is een zwangerschapsverklaring. Deze is ondertekend door de verloskundige en hiermee kun je aantonen hoe veel weken je zwanger bent. De eerste vijf maanden van je zwangerschap kun je over het algemeen zonder problemen vliegen. Boek die vliegtickets! Hello babymoon, here you come!

Toch nog vragen? Dan staan onze reisadviseurs uiteraard voor je klaar! Vind jouw beste deal op onze site of maak een afspraak in één van onze reisbureaus