JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Vakantiewijzer Verenigde Staten | D-reizen

Verenigde Staten


Bij D-reizen begrijpen wij dat je voor je vakantie niet voor verrassingen wil komen te staan. Heb je bijvoorbeeld een paspoort nodig of een identiteitskaart? En heb je een wereldstekker nodig voor de Amerikaanse stopcontacten? Allemaal vragen die wij zorgvuldig voor jou hebben beantwoord in onze Vakantiewijzer. Zo ga jij goed voorbereid op reis en kun je onbezorgd genieten van de voorpret!

Algemene informatie Verenigde Staten

Officiële taal Engels Tijdsverschil

Afhankelijk van zone: - 6 tot - 11 uur

Hoofdstad Washington D.C. Vaccinatie n.v.t.
Oppervlakte 9.826.675 km²

Visum

Nee < 90 dagen

Ja > 90 dagen

Inwoners 335.136.000 Web - Code - Tel. .us. - USA - +1
Munteenheid Amerikaanse dollar (USD) Vluchtduur Circa  8 tot 15 uur

Reisdocumenten & visum

 • Paspoort: als je naar de Verenigde Staten gaat, heb je bij aanvang en tijdens de vakantie een geldig paspoort nodig.
 • Visum: je hoeft geen visum aan te vragen als je minder dan 90 dagen op vakantie gaat naar Amerika. Meer tijd nodig om de verschillende Staten te bezoeken? Dan moet je een visum aanvragen.
 • (Internationaal) rijbewijs: wil je een auto huren voor een roadtrip? Dan is je Nederlandse rijbewijs gewoon geldig, maar toch vragen veel lokale verhuurbedrijven om een internationaal rijbewijs.
 • Belangrijk om te regelen: ondanks dat je geen visum hoeft aan te vragen, dien je wel een ESTA (elektronische reistoestemming) aan te vragen. Dit kun je eenvoudig online regelen tot 72 uur voor vertrek. Gaat je vlucht naar de Verenigde Staten via Canada? Vraag dan ook altijd een eTA aan voor de overstap in Canada.

Reisvoorbereiding

Er zijn geen aanbevolen of verplichte vaccinaties als je naar Amerika gaat. Dat is fijn!


Heeft het maken van de ultieme American roadtrip ook een plekje gevonden op jouw bucketlist? Dan is het goed om te weten dat de wegen in goede staat zijn en gebruikmaken van duidelijke bewegwijzering. De Verenigde Staten is een ontzettend divers land met afwisselende landschappen waar je niet op uitgekeken raakt. Rijd langs de highlights door de verschillende staten en laat je verwonderen. 

Liever het rijden aan een ander overlaten? Kies voor een van de bekende busmaatschappijen zoals de Greyhound en Coach U.S.A. om de langere afstanden te overbruggen. In de grote steden kun je ook gemakkelijk gebruikmaken van het openbaar vervoer. De metro is een echte aanrader en verder rijden er voldoende taxi's, de yellow cabs. Brandt het lampje op de gele taxi? Dan is de taxi vrij en kun je de taxichauffeur aanhouden door je hand op te steken. 

Valuta

In de Verenigde Staten betaal je met de Amerikaanse dollar. Op veel plekken kun je eenvoudig betalen met je Nederlandse bankpas, maar met een creditcard heb je gegarandeerd succes. Het is daarom altijd handig om een creditcard mee te nemen naar dit vakantieland. Vergeet je niet je bankpas te activeren voor gebruik buiten Europa?

Noodnummers

Uiteraard hopen wij dat je hier geen gebruik van hoeft te maken, maar soms kan het voorkomen dat je de lokale hulpdiensten nodig hebt. We hebben daarom de algemene alarmnummers alvast voor je uitgezocht:

 • Netnummer Verenigde Staten: +1
 • Algemeen alarmnummer (ambulance, brandweer en politie): 911

Cultuur & taal

In Amerika spreekt de lokale bevolking (Amerikaans) Engels. De Verenigde Staten staat bekend om haar mix aan allerlei culturen wat zijn impact heeft gehad op de keuken, architectuur maar ook de gewoontes en gebruiken. Het is belangrijk om te weten dat het geven van fooi een essentieel onderdeel vormt van de cultuur. Horecapersoneel is echt afhankelijk van de fooien, dus we raden je sterk aan altijd een tip te geven. Het is gebruikelijk om 15% fooi te geven, maar je hebt zeker speling tussen de 10 % en 20 %. 

De Verenigde Staten kent een aantal nationale feestdagen en tijdens deze dagen zijn de meeste winkels en restaurants gesloten, maar rijdt ook het openbaar vervoer een aangepaste dienstregeling. Om je een indruk te geven van populaire Amerikaanse feestdagen, hebben wij een handig overzicht voor je gemaakt:

  • New Year's Day - 1 januari
  • Martin Luther King jr. Day - 3e maandag in januari
  • Memorial Day - laatste dag in mei
  • Independence Day (the 4th of July) - 4 juli
  • Halloween - 31 oktober
  • Thanksgiving - 4e donderdag in oktober
  • Christmas Day -25 december

Stekkers & stopcontacten

De stopcontacten en de lokale voltage zijn anders dan je in Nederland gewend bent. Vergeet daarom niet je wereldstekker en spanningsomvormer in te pakken voor je vakantie naar Amerika. De netspanning van de elektriciteit is 110 volt en de frequentie 60 hertz.

Handige informatie

 • Kraanwater: je kunt gewoon het water uit de kraan drinken, alleen kan de smaak van het kraanwater anders zijn dan je wellicht gewend bent. Toch liever flessen (mineraal)water? Die kun je gewoon kopen bij de lokale supermarkt.
 • Vliegtijden: ga je naar de oostkust van Amerika? Dan vlieg in gemiddeld 8 uur naar de bestemming. Ga je naar West-Amerika? Dan duurt je vlucht gemiddeld 14 à 15 uur, afhankelijk van je eindbestemming. Houd er rekening mee dat vluchten naar de westkust vaak een tussenstop hebben.


Nu al je praktische vragen zijn beantwoord, ben je klaar om je vakantie optimaal voor te bereiden. Nog op zoek naar een reis die perfect bij je past? Laat je inspireren door ons uitgebreide online aanbod variërend van last minutes naar Californië of New York tot vliegtickets naar de Verenigde Staten. Of sta jij te popelen om je roadtrip door de Amerikaanse staten helemaal op maat te maken? Onze ervaren reisadviseurs in de D-reizen winkels helpen je graag bij het samenstellen van je droomreis. Maak hiervoor eerst online een afspraak.