JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Vakantiewijzer Bahama's | D-reizen

Bahama's


Een vakantie naar de paradijselijke Bahama's staat voor de deur en het is tijd voor de voorbereiding. Kun je bijvoorbeeld het kraanwater veilig drinken en kun je met euro's betalen? Om je op weg te helpen, hebben wij speciaal voor jou alle praktische informatie over deze tropische vakantiebestemming verzameld in onze D-reizen Vakantiewijzer. Zo ga je goed voorbereid op reis en kun je zorgeloos genieten van de voorpret!

Algemene informatie Bahama's

Officiële taal Engels & Creools Tijdsverschil

- 6 uur

Hoofdstad Nassau Vaccinatie N.v.t.
Oppervlakte 13.877 km²

Visum

Nee < 90 dagen

Ja > 90 dagen

Inwoners 412.623 Web - Code - Tel. .bs - BHS - +1242
Munteenheid Bahamaanse dollar (BSD) Vluchtduur Circa 12 tot 15 uur

Reisdocumenten & visum

 • Paspoort: je hebt een geldig paspoort nodig als je op vakantie gaat naar de Bahama's. Je paspoort dient na vertrek uit uit het vakantieland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Visum: het is niet nodig om een visum aan te vragen wanneer je minder dan 90 dagen naar de Bahama's gaat.
 • (Internationaal) rijbewijs: het Nederlandse rijbewijs is geldig. Dat is fijn!
 • Belangrijk om te regelen: gaat je vlucht via de Verenigde Staten of Canada?  Vraag dan altijd een ESTA of eTA aan. Dit kun je eenvoudig online regelen tot 72 uur voor vertrek.

Reisvoorbereiding

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor je vakantie naar de Bahama’s. Er zijn wel een aantal persoons- en reisgebonden vaccinaties. Laat je hiervoor adviseren door een deskundige bij de GGD.

Wil je een auto huren in dit tropische vakantieland? Dan is het goed om te weten dat je aan de linkerkant van de weg gaat rijden. Liever het rijden aan een ander overlaten? Kies voor het openbaar vervoer, taxi of gebruik een golfkar. Houd er rekening mee dat de taxi’s rijden zonder meter. Spreek van tevoren dus een prijs af met de chauffeur. We raden het je af om een scooter te huren op de Bahama’s. Helaas zijn scooters regelmatig betrokken bij ongelukken.

Valuta

Op deze tropische vakantiebestemming betaal je met de Bahamaanse dollar (BSD). Op veel plekken is het ook mogelijk om met de Amerikaanse dollar (USD) te betalen. Verder kun je vaak eenvoudig betalen met je pinpas of creditcard. Houd alleen rekening met eventuele bijkomende transactiekosten. Het is niet overal mogelijk om te pinnen. Daarom is het altijd handig om wat contant geld op zak te hebben.

Noodnummers

Uiteraard hopen wij dat je hier geen gebruik van hoeft te maken, maar soms kan het voorkomen dat je de lokale hulpdiensten nodig hebt. We hebben daarom de algemene alarmnummers alvast voor je uitgezocht:

 • Netnummer Barbados: +1242
 • Algemeen alarmnummer: 911 / 919

Cultuur & taal

Op de Bahama’s wordt Engels en Creools gesproken. Als vakantieganger kom je eenvoudig uit de voeten met de Engelse taal. Je merkt dat de lokale bevolking onderling Creools met elkaar spreekt. Op de eilanden is de lokale bevolking christelijk en vormen verhalen een belangrijk onderdeel van de cultuur. Verhalen worden gebruikt om een wijze les te leren en zitten vol met humor. De Bahamaanse locals zijn veelal direct in de omgang en hebben een positieve houding.

Wist je dat veel Bahamaanse feestdagen overeenkomen met de Nederlandse? Zelfs Koningsdag wordt uitbundig gevierd op de eilanden. Om je een indruk te geven van andere populaire feestdagen, hebben wij een handig overzicht voor je gemaakt:

  • Majority Rule Day - 10 januari
  • Commonwealth Day - 2e maandag in maart
  • Pan American Day - 14 april
  • Randol Fawkes Labour Day -  2 juni
  • Onafhankelijkheidsdag - 10 juli
  • Afschaffing slavernij  - 7 augustus
  • Dag van de Helden - 9 oktober
  • Boxing Day - 26 december

Stekkers & stopcontacten

Houd wat ruimte over in je koffer voor een reisstekker en spanningsomvormer. Het aantal volt is op deze vakantiebestemming heel wat minder in vergelijking met wat je gewend bent. Ook zijn de stopcontacten anders dan de Nederlandse stopcontacten.

Handige informatie

 • Kraanwater: we raden het je af om het water uit de kraan te drinken. Geen zorgen, je kunt overal flessen (mineraal)water kopen. Sla voor de zekerheid ook de ijsklontjes over, deze kunnen namelijk gemaakt zijn van kraanwater. Wees voorzichtig met groente en fruit dat is gewassen met kraanwater.
 • Vliegtijden: de Bahama’s zijn onderdeel van het Caribisch gebied. Er gaan geen rechtstreekse vluchten dus je zult vaak een of meerdere tussenstops hebben. Afhankelijk van het aantal stops, duurt je vlucht vaak gemiddeld tussen de 12 en 15 uur.

Nu al je praktische vragen zijn beantwoord, ben je klaar om je vakantie optimaal voor te bereiden. Nog op zoek naar een reis die perfect bij je past? Laat je inspireren door ons uitgebreide online aanbod aan zonvakanties naar Bahama's. Liever een bijzondere cruise maken door de Caribbean? Onze ervaren reisadviseurs in de D-reizen winkels staan voor je klaar om je te helpen bij het boeken van je droomvakantie. Maak hiervoor eerst online een afspraak.