Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Zuid-Afrika ×
    • West-Kaap ×
    • Kaapstad ×

Stedentrip Kaapstad

Moederstad! Deze trotse bijnaam kenmerkt Kaapstad, de prachtige plaats aan de westkust. Met een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan vanaf de imposante Tafelberg, is dit een zeer populaire bestemming. Ook de stranden zijn wereldberoemd!

Lees meer

Op vakantie naar Kaapstad

Aan de zuidkust van Zuid-Afrika ligt Kaapstad aan de Tafelbaai van de Atlantische Oceaan. Deze hoofdstad van de Westelijke Kaapprovincie en het wetgevend centrum van het land heb je zeer veel te bieden. Kaapstad ligt tussen de Tafelberg en de Tafelbaai.

Als je op zoek bent naar de geschiedenis van dit kleurrijke land, dan heeft de stad veel te bieden. Breng een bezoek aan het South African Museum, het oudste museum van het land waar je een mooie kijk op de schitterende cultuur en natuur van Zuid-Afrika hebt. Ook geïnteresseerd in kunst? Dan is de South African National Gallery geschikt voor u. Een indrukwekkende collectie Afrikaanse en internationale kunst zie je hier.

Naast de culturele hoogtepunten heeft Kaapstad ook volop natuurlijke toplocaties. De stranden van de stad zijn wereldberoemd, en het prachtige Kirstenbosch op enkele kilometers afstand is een paradijs!

Breng een bezoek aan de Moederstad van Zuid-Afrika!

Ligging

Kaapstad ligt op het zuidelijkste punt van Zuid-Afrika aan de Tafelbaai van de Atlantische Oceaan. Dit is de hoofdstad van de Westelijke Kaapprovincie, en maakt deel uit van de gemeente Kaapstad. Kaapstad één van de drie hoofdsteden van Zuid-Afrika. Pretoria en Bloemfontein zijn de andere twee. Alle drie de steden hebben een eigen functie: bestuurlijk, wetgevend en administratief.

De stad ligt schitterend tussen de Tafelberg en de Tafelbaai, Door de ligging aan de kust heeft Kaapstad prachtige stranden zowel in het oosten als het westen van de stad.

Kaapstad wordt wel gezien als de enige stad die aan twee oceanen ligt. Dit is helemaal juist: de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan ontmoeten elkaar ongeveer 200 km ten oosten van de stad.

Bezienswaardigheden Kaapstad

De stranden van Kaapstad zijn een must! Boulders Beach staat vooral bekend om de zwartvoetpinguïns die zich al jaren hier vestigen. De zandstranden liggen in prachtig afgeschermde baaien, dit door de achterliggende bergen en de vorm van de kaap. Op de stranden zijn volop sportmogelijkheden en je kunt natuurlijk een duik nemen in de heldere zee. Het water bij de stranden van de Valse Baai is altijd een paar graden warmer dan bij de andere stranden.

De Tafelberg is natuurlijk een plek die je moet bezoeken als je in Kaapstad bent. De meest opvallende architectuur vind je in de wijk Disa Park. De drie torens Blinkwater, Platteklip en Silverstroom zijn gebouwd in de vorm van cilinders, en gedeeltelijk gebouwd op de Tafelberg. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad. De Kabelbaan naar deze berg is een topattractie! In een cabine zweeft je in circa 10 minuten naar de top van de berg. De ronddraaiende vloer biedt je de beste uitzichten over de stad.

Jan van Riebeeck, stichter van Zuid-Afrika, wordt geëerd met een standbeeld. Deze kun je zien op het plein tussen de Herengracht en Adderley Street. Het beeld is door de Nederlandse regering geschonken in 1952. Tegenover het beeld van Van Riebeeck zie je een beeld van Maria.

Verrassende Highlights in Kaapstad

Een kenmerk van de Zuid-Afrikaanse cultuur is de huiswijn. Rondom Kaapstad zie je uitgestrekte wijnvelden waar al eeuwenlang de heerlijkste wijnen worden geproduceerd.

In Kaapstad kun je een prachtig aquarium bezoeken, de Two Oceans Aqaurium. De naam refereert aan het samenkomen van twee oceanen: de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan. De Oceans of Contrast, het eerste deel wat je ziet, toont een bassin met het leven uit de Atlantische Oceaan. De ander toont het leven uit de Indische Oceaan. Sta versteld van de contrasten! Dit aquarium ligt aan de Victoria and Alfred Waterfront.

Vanaf de Victoria and Alfred Waterfront vertrekken excursies naar die wereldberoemde en beruchte plek in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis: Robbeneiland. De gevangenis waar oud-president Mandela jarenlang opgesloten heeft gezeten. Je kunt de gevangenis bekijken, en een tour maken over het eiland. Oud-gevangenen vertellen over hoe het leven op Robbeneiland was. Sta stil bij het contrast met de prachtige natuur op het eiland!

Praktische Tips voor je vakantie naar Kaapstad

Hoelang is het vliegen naar Kaapstad?

Kaapstad is meestal tussen de 13 en 13,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Kaapstad?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Kaapstad.