Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Staten ×
    • New York ×

Sinatra zong het al: 'I want to be a part of it...' Neem ook een hap uit de Big Apple, de stad die nooit slaapt. New York is het mekka voor wie graag winkelt en uitgaat. Sla uw slag in Macy's en dans tot in de vroege uurtjes in een club! Liefhebbers van moderne architectuur en kunst mogen deze stad niet overslaan. Hebt u al tickets voor de musicals op Broadway? New York: the world's second home! 

Lees meer

Op vakantie naar New York

The Big Apple, zoals de bijnaam van New York luidt, is een stad met onbegrensde mogelijkheden. Het is dé modestad van de wereld en een winkelmekka voor iedere shopaholic. U vindt er leuke boetiekjes en veel winkels met bekende merkkleding naast megagrote warenhuizen, waar u uren kunt dwalen op zoek naar die ene jurk of dat fantastische paar Manolo Blahnik-schoenen!

New York leeft 24 uur per dag en dat is maar goed ook, want als u in New York bent, hebt u geen tijd om te slapen! Er is zoveel te ontdekken in deze boeiende stad. Overdag kunt u niet alleen winkelen, maar ook door de stad slenteren en u verbazen over de immense wolkenkrabbers die worden afgewisseld met historische gebouwen. Ga naar één van de vele parken, zoals Central Park, of naar één van de bekende pleinen, zoals Times Square, en doe wat de Amerikanen er doen: relaxen, sporten of spelen!

's Avonds gaat u natuurlijk een musical op Broadway bezoeken of stappen! Bezoek bijvoorbeeld de bekende jazzclub Blue Note of sluit aan in de rij van één van de goede clubs van de stad. Eenmaal hebt u gegarandeerd een onvergetelijke avond en nacht!

De stad heeft naast oneindig veel winkels en uitgaansgelegenheden talloze culturele bezienswaardigheden. Wat dacht u van musea als het Guggenheim en het MoMa (Museum of Modern Art)? In de stad staan ook historische gebouwen, zoals de schitterende St. Patrick's Cathedral, het Belvedere Castle en natuurlijk het Vrijheidsbeeld! Maar ook moderne gebouwen, zoals het Chrysler Building, Trump Tower en Empire State Building mag u niet overslaan!

New York is een echte wereldstad. Niet alleen is de stad enorm groot en dichtbevolkt, er wonen ook nog eens ontelbaar veel nationaliteiten in de stad en er worden meer dan 170 verschillende talen gesproken! U vindt het multiculturele karakter terug op de diverse plaatsen in de stad, waaronder Chinatown, Little Italy en Harlem. De stad ligt aan de oostkust van de Verenigde Staten en wacht om door u ontdekt te worden!

Ligging

New York City ligt in de staat New York aan de oostkust van de Verenigde Staten. De stad is één van de meest belangrijkste centra voor financiën en handel ter wereld. Dit komt mede door de ligging aan één van de grootste natuurlijke havens.

Wie het over New York heeft, heeft het meestal over het district Manhattan. De stad heeft echter nog vier districten: The Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. Via bruggen en tunnels zijn ze met het eiland Manhattan verbonden.

Behalve The Bronx liggen alle districten op eilanden in de New York Bay. De eilanden worden door de rivieren Hudson en East River van elkaar gescheiden. Het meest toeristische deel is Manhattan.

Manhattan is circa 21 km lang en maximaal 4 km breed en is verdeeld in drie zones; Downtown, Midtown en Uptown. In Manhattan lopen de lange Avenues van zuid naar noord en de Streets van oost naar west.

Bezienswaardigheden New York

New York is één van dé modesteden van de wereld, dus wat kunt u hier beter doen dan heerlijk winkelen? Van beroemde ontwerpers tot aan opkomende sterren, worden creaties getoond en verkocht in de mooie winkels en grote warenhuizen. Een goed startpunt is Fifth Avenue, waar u bekende merkwinkels vindt van kleding, sieraden en parfumerieartikelen. Alleen het etalage kijken is al de moeite waard!

Of ga naar Macy's, het grootste warenhuis ter wereld. Hier kunt u heel wat uurtjes doorbrengen, zonder u te vervelen. Sluit uw winkeldag af met een avondje theater op Broadway. Als u naar een ticketbox op Times Square of Bryant Park gaat, vindt u vast nog wel een voordelig kaartje voor uw favoriete voorstelling! Bij D-reizen kunt u bij het boeken van uw reis entreekaarten bestellen, zodat u er zeker van bent dat u één van de musicals kunt bezoeken.

Het symbool van New York is natuurlijk het Vrijheidsbeeld. Het Statue of Liberty staat op Liberty Island. U kunt deze imposante dame bereiken met de boot. Vanaf de boot hebt u een fantastisch uitzicht over de skyline van Manhattan. Eenmaal aangekomen bij het Vrijheidsbeeld kunt u naar het uitkijkplatform in de kroon. Geniet van het fascinerende uitzicht! Vergeet niet om op de terugweg te stoppen bij Ellis Island. Hier kunt u in het Immigration Museum alles te weten komen over de immigranten die vanuit Europa hun geluk kwamen beproeven in Amerika.

Als u nog meer spectaculaire uitzichten wilt, dan bezoekt u de 86ste of 102e verdieping van het circa 450 m hoge Empire State Building. Vooral bij zonsondergang is het Empire State Building een spektakel. Vanaf ontzaglijke hoogte geniet u van de ondergaande zon over de stad. Er kan ter plaatse ook een helikoptervlucht gemaakt worden. Dan hebt u pas echt een spectaculair uitzicht!

Verrassende Highlights in New York

Wie moe is van al het wandelen en winkelen, gaat naar Central Park, het grootste stadspark van New York. Hier is altijd iets te beleven. U ziet er mensen die, net als u, relaxen, maar ook joggers, skaters en fietsers. Koop eens een broodje bij een winkeltje of streetcorner en eet deze lekker op in Central Park, terwijl u heerlijk mensen kijkt! Of koop, net als veel Amerikanen, zo’n grote beker koffie bij Starbucks. Central Park speelt ook een rol in veel films en televisieprogramma’s. Zo lag het favoriete café in Friends, Central Perk, aan Central Park.

Als u in New York bent, mag u het Guggenheim Museum niet missen. Niet alleen de prachtige collectie hedendaagse kunst, met onder meer werken van Pissarro, Manet en Paul Klee is de moeite waard. Ook het spiraalvormige gebouw op zich is al een bezoek waard. Het heeft een glazen koepel die zorgt voor een natuurlijke verlichting van de tentoongestelde werken.

Dames opgelet! Beleef de avonturen van Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte met de Sex and the City Tour. Tijdens een circa 2,5 uur durende wandel- en bustocht betreedt u het leven van de vier dames en komt u langs alle belangrijke plaatsen uit de serie. De tour wordt begeleid met videobeelden uit de serie. U drinkt onder andere een drankje in O’Neals en rijdt langs de schoenenwinkels van Jimmy Choo en Manolo Blahnik. U eet net als Carrie en de anderen een heerlijke cupcake bij Magnolia Bakery en u krijgt natuurlijk het recept van de favoriete cocktail van de dames, de Cosmopolitan!

Praktische Tips voor je vakantie naar New York

Hoelang is het vliegen naar New York?

New York is meestal tussen de 7 en 7,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van New York?

Het tijdverschil van New York is in de wintertijd -5 en in de zomertijd -6 uur.

Wat is de route van Nederland naar New York

De vliegtijd naar New York bedraagt circa 7 uur. Vanuit Nederland landt u meestal op New York John F. Kennedy Airport of Newark International Airport. Binnenlandse vluchten vliegen vaak op New York La Guardia Airport.

Newark ligt in New Jersey, op circa 26 km ten westen van New York, John F. Kennedy vindt u op Long Island, ongeveer 24 km ten oosten van New York en La Guardia ligt in Queens op circa 15 km ten noordoosten van de stad.

Een boottocht is een lange en dure reis, maar wel een originele manier om naar New York te reizen. De Queen Elizabeth steekt circa 25 keer per jaar de Atlantische Oceaan over vanuit Southhampton in Engeland. De overtocht duurt circa 6 dagen.

Hoe is het openbaar vervoer in New York?

De Grand Central Terminal en Pennsylvania Station hebben een verbinding met de buitenwijken en de rest van Amerika. De Acela Express is een hogesnelheidstrein die met een snelheid van circa 240 km per uur op het traject Boston - New York - Washington rijdt.

New York is een drukke stad, en dat zorgt ervoor dat de bussen vaak stil staan, u moet dus geen haast hebben. Er rijden wel veel bussen, ze zijn erg comfortabel en een goede manier om de stad op uw gemakje te bekijken!

De bussen zijn wit met blauw en hebben een routenummer en een digitaal bestemmingsbord. U betaalt de bus met een token (muntje), een MetroCard of met gepast geld. Met een MetroCard kunt u overstappen op een andere bus of metro.

De Gray Line New York is een Hop-on-Hop-off bus. Deze bussen rijden door heel Manhattan en Brooklyn en u kunt in- en uitstappen waar u maar wilt. Er is altijd een gids aan boord die u van alles over de omgeving waar u langs rijdt vertelt. U kunt kiezen uit de noordelijke of de zuidelijke route. Een absolute aanrader voor de reizigers die voor het eerst New York bezoeken.

Als u wilt autorijden in Manhattan moet u alert zijn en weten waar u heen moet. De verkeerssituatie op de New Yorkse wegen is bijzonder hectisch.

Eén van de snelste en meest comfortabele manieren om in New York te reizen is per metro. New York heeft een zeer uitgebreid metronetwerk. De New York Subway is met 468 stations en 24 verschillende routes het grootste netwerk ter wereld. De metro’s rijden 24 uur per dag. U kunt een kaartje kopen voor een enkele reis, maar ook voor een hele dag of week.

De routes worden aangegeven met letters en nummers. Deze lijnen rijden door Manhattan, the Bronx, Brooklyn en Queens. Als u naar Staten Island wilt neemt u de Staten Island Railway (SIR). De subway heeft naast treinen die op elk station stoppen, de zogenaamde local trains, ook express trains, die alleen op de belangrijke stations stoppen.

De New York Subway was vroeger in handen van drie verschillende privémaatschappijen. Daarom is het overstappen van de ene lijn op de andere niet altijd eenvoudig.

De New Yorkers zijn fanatieke taxigebruikers. Als u een taxi, Yellow Cab, nodig hebt, steekt u gewoon uw arm omhoog. Er is altijd wel een vrije taxi in de buurt. U herkent de vrije taxi’s aan het verlichte bordje op het dak.

De taxi’s zijn goedkoper dan in Nederland. Bij het afrekenen verwacht de taxichauffeur echter naast de meterprijs ook de eventuele tolkosten en 15% fooi.Tip: Als u van plan bent om veel gebruik te maken van de metro of de bus, dan raden we u aan een MetroCard te kopen. U koopt de Metro Card bij stalletjes, MetroCard automaten en in enkele winkels en hotels.

Er zijn verschillende soorten MetroCards. U kunt van tevoren een aantal ritten kopen. Hiervoor koopt u een Pay-Per-Ride MetroCard. U kunt deze kaart vergelijken met onze strippenkaart. Wilt u 7, 14 of 30 dagen onbeperkt reizen met de metro of stadsbus, dan koopt u de Unlimited-Ride MetroCard. Wilt u één dag onbeperkt reizen, dan koopt u een 1-Day Fun Pass.

Als u de skyline van Manhattan echt goed wilt bewonderen, dan maakt u een boottocht met een cruiseboot of veerboot. Of bekijk Manhattan vanuit de lucht met een helikoptervlucht!

Doordeweeks is fietsen in New York een gevaarlijke bezigheid, maar in het weekeinde is het een avontuurlijke manier om meer van de stad te zien. Als u rustig wilt beginnen, gaat u naar Central Park. Tijdens de zomerweekeindes wordt dit immense park speciaal voor fietsers, joggers en skaters autovrij gemaakt. U kunt zelf fietsen huren of deelnemen aan een fietstour.

Maak kennis met de highlights van New York met een Hop-on-Hop-off stadstour in een dubbeldekker. Een kaartje is twee dagen geldig tussen 09:00 uur en 17:00 uur. U kunt in- en uitstappen bij maar liefst 60 stops! De bus rijdt langs alle belangrijke bezienswaardigheden in onder andere Manhattan, Brooklyn en Downtown.

Waan u in het ‘oude’ New York met de New York Heritage Tour, een historische tour per trolleybus langs onder andere Central Park, Greenwich Village, Lincoln Center, Soho en the Empire State Building.