Vanwege gepland onderhoud aan de website kunnen sommige pagina's tijdelijk niet beschikbaar zijn. We waarderen je geduld en begrip.

Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Verenigde Staten ×
  • Colorado ×

Vele kilometers aan pistes, lange loipes én leuke wintersportplaatsen: alles wat je zoekt in je wintersportbestemming vind je in Colorado! Aspen en Vail zijn enkele geweldige plaatsen waar je geniet van de zeer gezellige après ski. Met de nationale parken The Rocky Mountains en Mesa Verde, prairiegebied The Great Plains en de levendige stad Denver is het ook ’s zomers een bijzondere bestemming!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Colorado

Colorado in de winter

Prachtige skipistes, langlaufloipes waar je heerlijke tochten kunt maken en een zeer levendige sfeer zijn allemaal elementen die Colorado je te bieden heeft. Aspen en Vail zijn natuurlijk bekend bij wintersporters, maar de gebieden Winter Park, Arapahoe Basin en Copper Mountain mogen ook zeker niet ontbreken. Ruim 80 km aan geruimde loipe ligt op je te wachten: de Owl Creek Trail verbindt de plaatsen Aspen en Snowmass met elkaar.

Ga je liever voor een extremere sport? Laat je beste trucs dan zien in de funparks en snowparks van Vail en Breckenridge. 

Deze staat ligt centraal in de Verenigde Staten en grenst aan de staten Wyoming, Nebraska, Kansas, Oklahoma, New Mexico, Arizona en Utah. Het oostelijke deel hoort bij The Great Plains, een groot prairiegebied. The Rocky Mountains liggen in het westen, hier vind je de bronnen van rivieren zoals de Colorado en de Rio Grande.

Mooie skigebieden in deze streek zijn:
Aspen Snowmass (met Aspen Mountain, Aspen Highlands en Buttermilk Mountain)
Beaver Creek
Breckenridge
Keystone
Telluride
Vail

Plaatsen waar je een heerlijke wintersportvakantie kunt beleven zijn:
Aspen
Snowmass Village
Beaver Creek Village
Breckenridge
Keystone
Telluride
Vail


Colorado in de zomer


Natuurliefhebbers zijn hier absoluut op de goede plek! The Rocky Mountains spreken natuurlijk tot de verbeelding. Dit hooggebergte heeft een totale lengte van ongeveer 4800 km, het loopt van New Mexico in de Verenigde Staten en Canada door naar Alaska. Het hoogste punt is de Mount Elbert (circa 4402 m hoog) in Colorado. 

Nationaal Park The Rocky Mountains ligt in deze streek, in de Colorado Rockies. Met nationale parken in de omgeving zoals Roosevelt National Forest, Rout National Forest en Arapaho National Forest ben je verzekerd van heel veel natuurlijk moois! Je vindt hier niet alleen spectaculaire uitzichten en gevarieerde landschappen, maar ook uiteenlopende diersoorten zoals poema’s, zwarte beren, haviken en arenden!

Naast de Rockies heeft Colorado nóg een geweldig natuurpark: Nationaal Park Mesa Verde! Het park staat sinds 1978 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Je kunt een aantal oude nederzettingen van de indianen uit de 13e eeuw bekijken en in het museum diverse kunstwerken bewonderen.

The Mile High City, Denver, is de hoofdstad van de streek en staat bekend om de Denver Botanical Gardens. Deze botanische tuin laten je de verschillende ecosystemen van de streek zien. In de Helen Fowler Library kun je werkelijk alles vinden wat je wilt weten over de diverse faunasoorten. Kathryn Kalmbach Herbarium heeft ongeveer 45.000 gedroogde exemplaren van plantensoorten van Colorado en de zuidelijke Rocky Mountains.

Ten westen van de stad, in Morrison, vind je het bekende Red Rocks Amfitheater. Dit theater bestaat uit 2 monolieten van ongeveer 100 m hoog, waar het podium en de tribunes tussen liggen. Deze Ship Rock en Creation Rock zorgen voor een geweldige akoestiek, wat je zelf kunt meemaken tijdens één van de concerten of films!

Colorado rocks!

Cultuur Colorado

Ontdek de verschillende culturele kanten van deze staat:

 • Behalve natuurlijke fenomenen biedt Mesa Verde National Park ook een kijkje in het leven en de cultuur van de Anasazi-indianen. Vanaf de 5e eeuw hebben zij circa 7000 jaar in dit gebied gewoond en je kunt onder begeleiding van een ranger een tocht maken langs de oudste woningen (de kliva’s).
 • Culturele plekken van nu zijn natuurlijk de verschillende sportstadions. Denver heeft diverse sportteams die je de mooiste wedstrijden laten zien. In Invesco Field at Mile High Stadium kun je de Denver Broncos een American Footballwedstrijd zien spelen. Coors Field is een geweldige plek om een all American honkbalwedstrijd te zien.
 • In Denver kun je behalve een bezoek aan de botanische tuin ook het Denver Museum of Nature and Science binnenstappen. Hier vind je vele collecties over natuur en wetenschap.

Natuur

Imposant, indrukwekkend en geweldig: dat zijn de natuurgebieden van Colorado!

 • The Rocky Mountains kent iedereen wel van die schitterende bergwanden en de rivieren die kilometers ver stromen. Wandel door dit Nationale Park en ontdek de diverse diersoorten, waaronder zwarte beren en elanden, en de uiteenlopende landschappen. De vijf informatiecentra bieden je volop informatie voor een geslaagd bezoek.
 • Wil je in de voetsporen van dinosaurussen stappen? Dan is een bezoek aan Dinosaur Ridge, ten westen van Denver, absoluut een aanrader. Hier kun je de sporen volgen over de Dinosaur Freeway en de Dinosaur Trackway.

Ligging

Deze staat ligt centraal in de Verenigde Staten en grenst aan de staten Wyoming, Nebraska, Kansas, Oklahoma, New Mexico, Arizona en Utah. Het oostelijke deel hoort bij The Great Plains, een groot prairiegebied. The Rocky Mountains liggen in het westen, hier vind je de bronnen van rivieren zoals de Colorado en de Rio Grande.

Het oppervlak van deze staat bedraagt ongeveer 269.837km² en is hiermee ongeveer even groot als Nieuw-Zeeland.

Praktische Tips voor je vakantie naar Colorado

Hoelang is het vliegen naar Colorado?

Colorado is meestal tussen de 13 en 13,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Colorado?

Het tijdverschil van Colorado is in de wintertijd -7 en in de zomertijd -8 uur.

Wat is de route van Nederland naar Colorado

Vanuit Nederland vlieg je in circa 13 uur naar Colorado, de aanvlieghaven is Denver. Denver International Airport ligt op circa 38 km van het centrum van Denver. Er liggen kleinere vliegvelden in Aspen, Eagle en Steamboat Springs. Hiervandaan zijn regelmatige verbindingen met Denver, Los Angeles, San Francisco, Chicago en Dallas.

Het wegennet is van goede kwaliteit. Het oostelijke deel van de ringweg om Denver, de E-470, is een tolweg.

Hoe is het openbaar vervoer in Colorado?

Minibussen rijden, op aanvraag, vanuit bijna alle populaire wintersportbestemmingen naar de luchthaven van Denver. In deze plaatsen zijn shuttleservices tussen de skiliften en de accommodaties. De Vail Resorts Express verzorgt verbindingen tussen de verschillende skicentra (tegen betaling).