Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Staten ×
    • Chicago ×
    • Chicago ×

Stedentrip Chicago

De ‘windy city’ Chicago is de stad van (gospel)muziek, waar gerenommeerde artiesten waaronder Mahalia Jackson en Richard Strauss het geluid van de stad bepaald hebben. Enkele markante gebouwen en musea die je beslist moet bezoeken zijn het Art Institute of Chicago, het John Hancock Centre - met een prachtig uitzicht over de stad - en Monadnock Building.

Lees meer

Hoogtepunten Chicago

Impressionistische en Amerikaanse kunstwerken bewonder je in het Art Institute of Chicago. Werk van onder andere Renoir, Cézanne, Toulouse l’Autrec en Van Gogh is te zien, evenals moderne werken van Picasso, Matisse en Magritte.

Eén van de meest herkenbare bezienswaardigheden is Buckingham Fountain. Deze is gemaakt naar voorbeeld van de Latonafontein in Versailles, maar je kent deze waarschijnlijk meer van de televisieserie Married with Children. Iedere 20 minuten spuit de fontein haar water omhoog en ’s avonds wordt dit ook verlicht!

Voor een prachtig uitzicht over de stad breng een bezoek aan de Sears Tower. Dit is het hoogste gebouw van Noord-Amerika en was van 1973 tot 1998 ook het hoogste gebouw ter wereld. Deze titel werd overgenomen door de Petronas Towers in Kuala Lumpur. Het uitkijkplatform op de 103e verdieping is dé plek om een mooie glimp van de stad op te vangen!

Op vakantie naar Chicago

Blues, gospel, jazz, een mooie skyline, lekker eten (hotdogs!): Chicago is ten onrechte nog niet zo bekend als bestemming voor een stedenreis. Waarschijnlijk niet zo vaak bezocht als New York of Los Angeles, terwijl het je heel veel te bieden heeft. De stad ligt in de staat Illinois, aan de zuidwestelijke oever van Lake Michigan. Het is de grootste stad van de staat en van de Midwest, de staten die centraal in het noorden van de Verenigde Staten liggen. De Chicago River en de Calumet River stromen door de stad. 

Eén van de populairste wolkenkrabbers ter wereld, met het hoogste zwembad in de wereld, is het John Hancock Center. Dit is een voorbeeld van het structureel expressionisme, voor liefhebbers van architectuur dus een must. Maar ook als je een bijzonder uitzicht wilt over de stad moet je een bezoek brengen aan deze toren!

Langs Lake Michigan ligt Lincoln Park, het grootste stadspark van de Verenigde Staten. Je vindt hier talloze recreatiemogelijkheden, standbeelden, een kleine dierentuin en openbare stranden. Je kunt hier heerlijke wandelingen maken of een dagje doorbrengen op het strand: aan jou de keus!

Zoals in vele andere steden met een grote Ierse gemeenschap, staat ook Chicago uitgebreid stil bij de viering van St. Patrick’s Day. In maart trekt een grote parade door de stad en kleurt zelfs de Chicago River groen. Uniek om mee te maken!

Specialiteiten van de stad ken je ongetwijfeld: de Chicago hotdog en de deepdish pizza. Maar je bent niet beperkt tot fastfood: de stad heeft ook verschillende toprestaurants in huis die je een heerlijke maaltijd bieden. Mexicaans, Aziatisch, Italiaans, Grieks en Pools: je vindt het allemaal in Chicago!

Ligging Chicago

De stad ligt in de staat Illinois, aan de zuidwestelijke oever van Lake Michigan. Het is de grootste stad van de stad én de grootste stad van de Midwest. Dit zijn de staten die centraal in het noorden van de Verenigde Staten liggen.

Er stromen twee rivieren door de stad: de Chicago River door het centrum en de Calumet River. De laatste stroomt door de South Side.