Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Lycische Kust ×
    • Turunc ×

In het uiterste noordwesten van de Zuid-Egeïsche kust vind je het pittoreske Turunç. In dit rustige badplaatsje geniet je van een zonovergoten ontspannen vakantie. Geniet van de prachtige omgeving, rijke cultuur en lange zandstranden van Turunç of bezoek met de auto de levendige hoofdstad Marmaris. Door de indrukwekkende sfeer en natuur krijg je een vakantiegevoel dat je nooit zult vergeten!

Lees meer

Hoogtepunten Turunc

Breng een bezoek aan de bruisende hoofdstad Marmaris, op circa 21 km van Turunç. In het oude stadsgedeelte vind je een historisch kruisridderslot dat stamt uit 1522. Ga op koopjesjacht in de schitterende, overdekte bazaar en slenter door de authentieke Turkse smalle straatjes van Marmaris.

Duikliefhebbers beleven veel plezier in Turunç. De badplaats heeft heel duikscholen en langs de hele kustlijn zijn er mogelijkheden om de onderwaterwereld van de Lycische Kust (zo wordt de Zuid-Egeïsche Kust ook wel genoemd) te ontdekken. Ga op zoek naar de overblijfselen van schepen en eeuwenoude steden op de zeebodem of verbaas jezelf over de meest gevarieerde flora en fauna van de Turkse kust. De ultieme duikervaring beleef je in Turunç!

De oude stad Amos ligt vlakbij Turunç. Je vindt hier de echte Turkse cultuur. Een oude tempel, stadsmuren en enkele standbeelden geven de stad een typisch Turks karakter.

Op vakantie naar Turunc

In een prachtig landschap vind je de kleine badplaats Turunç op ongeveer 113 km van de luchthaven Dalaman in het noordwesten van de Zuid-Egeïsche Kust. Het plaatsje heeft een fantastische ligging tussen een fraai strand en beboste heuvels. De vele prachtige baaien en inhammen en de kristalheldere zee maken het vakantieplaatje compleet!

Het charmante centrum van de plaats heeft een aantal leuke winkeltjes en gemoedelijke restaurants en terrasjes. Feesten kan je in de lokale discotheek of in één van de discobars. Je kunt hier niet alleen mooie wandelingen en boottochten maken, maar ook heerlijk ontspannen op de twee stranden van Turunç. Daarna drink je een drankje aan de promenade van de sfeervolle badplaats.

Ligging Turunc

Turunç ligt aan een mooie baai in een groen dal en wordt omringd door groene rotsachtige heuvels. De plaats ligt op een groen bergachtig schiereiland met een grillige kustlijn.

De kust van Turunc

Turunç ligt in het uiterste noordwesten van de Zuid-Egeïsche Kust. De kleine badplaats ligt aan een mooie door bergen omgeven baai. De kustlijn is erg grillig met veel kleine inhammen en baaien. Voor de kust ligt het Griekse eiland Rhodos.

Stranden Turunc

Turunç heeft twee stranden die voor de plaats liggen: Het lange Turunç-strand (circa 400 m) bestaat uit fijngrind, kiezels en zand en ligt voor een groot deel voor de badplaats. Het strand heeft een snel aflopende zeebodem die bedekt is met keien. Het strand wordt aan één kant onderbroken door de monding van een riviertje en is te bereiken via treden. Op het strand kun je ligbedden, matrassen en parasols huren. Er zijn douches, kleedcabines en enkele horecafaciliteiten aanwezig. Het strand heeft een blauwe milieuvlag gekregen en heeft dus extra schoon water en zand. Ter hoogte van het hotel Turunç vind je het Zuid-strand. Dit strand bestaat voornamelijk uit fijngrind en zand en de zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt aan een kleine baai en wordt aan één kant begrensd door een rotsachtige heuvel. Aan de andere kant is een aanlegplaats van excursieboten. Er zijn ligbedden, matrassen en parasols te huur. Tevens zijn er douches, een reuzenglijbaan en enkel horecafaciliteiten. De faciliteiten zijn alleen tegen betaling te gebruiken. Ook dit strand heeft een blauwe milieuvlag.

Tips van jouw reisadviseuse

Omdat de stranden en de zeebodem uit fijngrind met kiezels en keien bestaan is het aan te raden waterschoenen mee te nemen of in Turunç aan te schaffen.

Eten en uitgaan Turunc

De sfeervolle plaats Turunç biedt een gezellig uitgaansleven. Er is een aantal bars (waaronder karaoke- en cocktail!), cafetaria’s, restaurants, een patisserie en terrassen. De restaurants hebben naast Turkse specialiteiten vaak ook een internationale kaart. De meeste gelegenheden vind je aan de prachtige promenade of in het centrum van de plaats.

Er is een discotheek en er zijn enkele discobars, deze liggen in het centrum.

Tips van jouw reisadviseuse

In het centrum achter het strand in Turunç bevindt zich een mooie theetuin. Hier kun je heerlijk ontspannen en genieten van de Turkse theetraditie met appelthee en heerlijke kleine gerechtjes.

Van Nederland naar Turunc

De vliegtijd naar Dalaman bedraagt ongeveer 3 uur en 45 minuten. Het vliegveld Dalaman ligt op circa 113 km van Turunç en de transfertijd bedraagt ongeveer 2 uur.

Openbaar vervoer Turunc

Langs de kust rijden regelmatig minibusjes (dolmusbusjes). Deze busjes zijn vaak van particulieren en brengen je voor weinig geld naar veel bestemmingen. Vanuit Turunç zijn er regelmatige verbindingen met Marmaris, via Içmeler.

Er is een taxibootverbinding met de badplaatsen Içmeler en Marmaris.

Tips van jouw reisadviseuse

Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.