Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Lycische Kust ×
    • Dalyan ×

Geen behoefte aan de grote toeristenmassa, maar wel een rustig gelegen badplaats waar je kunt genieten van de Turkse gastvrijheid? Dalyan heeft het voor je in petto! Deze plaats ligt aan de Lycische Kust en onderscheidt zich van andere badplaatsen doordat het niet direct aan zee ligt, maar aan de helderblauwe rivier die doorstroomt richting de Middellandse Zee. Dalyan staat dan ook bekend om het feit dat je gezellig langs de rivier kunt wandelen, de lekkere restaurantjes met uitzicht op de rivier en het prachtige natuurgebied. 

Lees meer

Op vakantie naar Dalyan

In het zuidwesten van Turkije aan de Lycische kust, ligt de kleinschalige badplaats: Dalyan. De Turkse badplaats brengt je zowel natuur, als cultuur. Je bent hier omringd door het rustige gedeelte van het stadje, maar het ligt zo gunstig dat je altijd de boot kunt pakken naar het levendige Marmaris dat volstaat met leuke dingen om te doen. Dalyan een aangenaam uitgangspunt voor verschillende uitstapjes in de prachtige omgeving. De badplaats heeft ook een gezellig centrum met enkele winkeltjes en restaurantjes waar je een herinnering voor het leven kunt meenemen door middel van een mooi souvenirtje of geniet van unieke Turkse lekkernijen met een prachtig uitzicht op de natuurlijke omgeving. Binnen Dalyan kan je verblijven in één van de kleinschalige boetiekhotels waar je omgeven bent door de Turkse gastvrijheid.

De natuurlijke omgeving is bovendien het kernpunt van de stad. Je zult hier je ogen uitkijken op het prachtige groene uitzicht. Elke dag varen er meerdere boten door de rivier op weg naar toeristische attracties binnen Dalyan of net daarbuiten. Dalyan biedt je een ideale combinatie tussen natuur en cultuur en waar rust en relaxen hoog in het vaandel staat.

Bezienswaardigheden & excursies in Dalyan

Ondanks dat Dalyan rustig gelegen is, heeft de oude badplaats toch een tal van bezienswaardigheden en excursies op haar naam staan. Aan de rivier vindt je onder andere warmwaterbronnen en een modderbad om een lekker zacht huidje te krijgen. Ook gaan er vanuit de haven van Dalyan verschillende boten naar onder andere Marmaris, de vele eilanden en Kaunus waar je de restanten vindt van een Griekse stad. Ondertussen kan je gerust de tijd nemen om te zwemmen of te snorkelen. Voor zowel beginnende als gekwalificeerde duikers is er ook een aparte excursie die hier speciaal op gericht is. Ga jij de verborgen onderwaterschatten vinden?

Onze tips voor Dalyan

Een vakantie in de badplaats, Dalyan onderscheidt zich natuurlijk van andere badplaatsen doordat het aan een grote rivier ligt. In het prachtige beschermde natuurgebied dat Daylan te bieden heeft, vindt je de vele mooie vogels en andere diersoorten. Het is een prachtige locatie voor een mooie wandeling langs de rivier en waar zowel de lokale bevolking, als de toeristen in alle rust van kunnen genieten. Voor de zomergasten is de grootste attractie van Dalyan meestal het Iztuzustrand, wat bekendstaat als de nestplaats voor schildpadden.

Stranden van Dalyan

In de buurt van Dalyan bevindt zich een prachtig strand; misschien wel één van de mooisten van de wereld, genaamd: Iztuzu strand. Het strand ligt in een beschermd natuurgebied en een gedeelte van dit gebied is speciaal gereserveerd voor schildpadden. In de avond is het strand afgesloten, zodat zij hier hun eitjes kunnen leggen. Overdag ben je hier van harte welkom voor een verfrissende duik. Ook is er een strandbarretje aanwezig waar je geniet van lekkere drankjes en maaltijden.

Natuur in Dalyan

Natuurliefhebbers zijn in Dalyan zeker aan het juiste adres. Rondom Dalyan ligt een beschermd natuurgebied met een rivierdelta en de vele soorten flora en fauna. Vanuit hier heb je dan ook een prachtig uitzicht als je vanuit Daylan met de boot via het meer van Koycegiz richting de Middellandse Zee vaart. Ook kan je vanuit hier andere culturele uitstapjes maken, zoals naar het schildpaddenstrand, het modderbad of duiken in het helderste water van de Egeïsche Zee.  Langs de rivier is er ook de ideale mogelijkheid voor een heerlijke wandeling. Binnen het natuurgebied zijn wel strenge regels, wat er wel weer voor zorgt dat je er op een verantwoorde manier van kan blijven genieten.  

Praktische tips voor je vakantie naar Dalyan

Waar ligt Dalyan in Turkije?

Het kleine vissersstadje is rustig gelegen in het zuidwesten van Turkije. Het ligt enkele kilometers landinwaarts aan de rivier: Dalyan Boğazi die doorstroomt richting de Middellandse Zee. Het ligt ten oosten van de bekende stad, Marmaris, waar je ook per boot naartoe kan. Verder vind je in Dalyan meerdere huizen, boerderijen en wat kleinschalige accommodaties.

Naar welke luchthaven vlieg ik voor een vakantie naar Dalyan?

Voor een vakantie naar Dalyan, vlieg je naar Luchthaven Dalaman Havaliman.

Hoelang is het vliegen naar Dalyan?

Het is circa 5,5 uur vliegen naar luchthaven Dalaman Havalimani.

Hoelang is de transfertijd van de luchthaven naar Dalyan?

Het vliegveld ligt op circa 30 kilometer van Dalyan en de daarbij behorende transfertijd bedraagt ongeveer 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Dalyan?

In Turkije kan je jezelf het beste verplaatsen met de bus. Deze zijn er veel te vinden in de Turkse badplaats en zijn ook aan de goedkope kant. Ze rijden zowel overdag als ’s-nachts. Een ander makkelijk vervoersmiddel is de Turkse Dolmus. Dat zijn busjes, meestal in het blauw die je overal en nergens tegenkomt. Op vastgelegde plaatsen kan je dan uitstappen. In de Dolmus hangt wel een aparte regeling wat betreft betalen. Je hoeft geen kaartje te kopen en stapt gewoon in. Het geld wordt dan naar voren doorgegeven tot bij de chauffeur. Verder rijden er ook gewoon normale taxi’s die geel van kleur zijn. Hierbij geldt een dag- en een nachttarief.

Ben jij nu ook benieuwd naar dit kleine, onschuldige vissersdorpje? Bekijk dan snel de mogelijkheden voor een heerlijke vakantie in Dalyan en wie weet spot jij wel die schildpadden.