Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Suriname ×

Betoverend mooi en ongerept regenwoud, kolkende rivieren, prachtige watervallen en een schitterende flora en fauna, maar ook geweldige mangrovebossen, uitgestrekte savannen en schilderachtige rivierstrandjes. Suriname is veelzijdig!

Lees meer

Ligging

Suriname ligt aan de noordkust van Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van ca. 163.000 km2. Het land is bijna vijf keer zo groot als Nederland. Suriname wordt in het oosten begrensd door Frans-Guyana, in het westen door Guyana en Brazilië in het zuiden. In het noorden wordt Suriname begrensd door de Atlantische Oceaan.

Bezienswaardigheden Suriname

Suriname is een fantastische bestemming voor een veelzijdige vakantie. Wist u dat meer dan 80% van Suriname bedekt is met tropisch regenwoud? Dit Amazonewoud, vol met brul-apen en oeroude bomen moet u minstens één keer in uw leven hebben gezien. Ook mangrovebossen, enorme zeeschildpadden en andere unieke natuurfenomenen zult u in Suriname tegenkomen.

Breng eens een bezoek aan de bruisende hoofdstad van Suriname: Paramaribo. U zult zien dat het net een groot openluchtmuseum is: overal zijn nog sporen van de geschiedenis te vinden. Huur ook eens een jeep en ga touren langs de kuststrook.

Als u van voetbal houdt, is een bezoekje aan het André Kamerveenstadion zeker de moeite waard. Dit is de thuishaven van de drie voetbalclubs uit Paramaribo. Dierenliefhebbers kunnen een dagje in Paramaribo Zoo niet overslaan. Bent u een natuurliefhebber? Bezoek dan eens Brownsberg, waar u een indrukwekkende wandeling naar de Leowatervallen kunt maken. Ook het dorpje Jawjaw is zeker een bezoekje waard!

De kust van Suriname wordt ook wel “de wilde kust” genoemd vanwege de uitgestrektheid. De kleur van het water is erg bruin door de slib dat via rivieren vanuit het binnenland in de zee terecht komt. Maar het is erg schoon water! Met name in het Galibi Natuurreservaat en het Matapicagebied komen er jaarlijks duizenden zeeschildpadden op de Surinaamse stranden om hun eieren leggen.

Praktische Tips voor je vakantie naar Suriname

Hoelang is het vliegen naar Suriname?

Suriname is meestal tussen de 9 en 10 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Suriname?

Het tijdverschil van Suriname is in de wintertijd -4 en in de zomertijd -5 uur.

Met welke munteenheid betalen ze in Suriname?

In Suriname wordt betaald met de Surinaamse dollar. Ook euro’s en dollar worden vaak geaccepteerd in Suriname.

Let op: Het gebruik van een pinpas en/of creditcard is niet gebruikelijk in Suriname en daardoor kunt u deze ook vrijwel niet gebruiken in Suriname!

Wat is het voltage in Suriname?

De netspanning in Suriname is 127 volt en 60 hertz. Hotels zijn vaak voorzien van 110 volt.

Welke taal spreken ze in Suriname?

De officiële taal in Suriname is het Nederlands. Deze taal wordt door bijna alle inwoners van Suriname gesproken.

Hoe is het openbaar vervoer in Suriname?

In Suriname ziet u kleurrijke busjes, welke al een attractie op zich zijn door de gezelligheid (muziek) die de busjes met zich meebrengen! Ook kunt u prima met de taxi reizen. Vooral in Paramaribo vindt u op bijna elke straathoek wel een taxi.