Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Menorca ×
    • Cala Blanca ×

Vakantie Cala Blanca

Op zoek naar een knusse badplaats voor een welverdiende vakantie? Dan is Cala Blanca jouw bestemming! Deze Spaanse badplaats, aan de westkust van Menorca, heeft een fraai zandstrand aan een prachtige, diepe baai. Het kleine centrum heeft een gemoedelijke Spaanse sfeer met gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes. Cala Blanca biedt alles voor een zorgeloze zonvakantie aan de Middellandse Zee.

Lees meer

Op vakantie naar Cala Blanca

Cala Blanca is dé geschikte badplaats voor een ontspannen zonvakantie, aan de westkust van Menorca en op circa 51 km van de luchthaven En Mahon. Cala Blanca heeft een diepe baai met een zandstrand aan de kristalheldere Middellandse Zee. In het knusse centrum kun je  genieten van de vele winkeltjes of dineren in de sfeervolle restaurantjes. In de omgeving van Cala Blanca maak je fraaie wandel-, fiets-, en boottochten. 

Op circa 5 km ligt de authentieke Spaanse badplaats Ciutadella. Hier slenter je langs de prachtige haven of bezoek je historische bezienswaardigheden. Vlakbij Cala Blanca ligt een aantal unieke prehistorische opgravingen. 

Cala Blanca is een badplaats voor cultuurliefhebbers, gezinnen met kinderen en rustzoekers.

Ligging

In een vrij vlakke omgeving ligt Cala Blanca aan een zeer grillige kustlijn met vele baaien en inhammen. In en rond de plaats is veel begroeiing van voornamelijk pijnbomen. Het achterland is groen en heuvelachtig met afwisselende boomgaarden en akkers omringd door kleine lage muurtjes. In de verte is de hoogste heuvel van Menorca, de Monte Toro van ongeveer 357 m hoog, te zien.

Cala Blanca loopt over in de kleine badplaats Cala Santandria en op circa 5 km ligt de authentieke havenplaats Ciutadella.

Cala Blanca ligt in het westen van Menorca aan een zeer grillige en rotsachtige kustlijn. Langs de kust zijn diverse baaien en inhammen en deels uitgesleten rotsplateaus.
De plaats ligt rond een smalle baai met een mooi zandstrand.

Stranden van Cala Blanca

Ook Cala Blanca heeft een strand: Het kleine Cala Blanca-strand (circa 35 m) ligt ten zuidwesten van de badplaats. Het strand bestaat vooral uit zand en zeewier en de zeebodem loopt heel geleidelijk af. Het korte en brede strand ligt aan een diep landinwaarts reikende inham in de rotsen. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Daarnaast zijn er enkele horecafaciliteiten, douches, een EHBO-post en strandbewaking. Voor de kinderen zijn er trampolines, enkele waterglijbanen en een speeltuin.

Bezienswaardigheden Cala Blanca

Ciutadella, op ongeveer 5 km van Cala Blanca, is tot 1722 de hoofdstad van Menorca geweest. Ga hier eens kijken naar het oude stadsdeel met haar kleine straatjes en authentieke gebouwen omringd door brede avenues. De schitterende kathedraal van Ciutadella is een bezoek meer dan waard. Deze kathedraal is gebouwd op de fundamenten van een Arabische moskee uit de 14e eeuw.

Om Menorca te ontdekken moet je beslist een eilandtour maken. Per minibusje of jeep kun je alle fraaie plekjes van het eiland zien. Zo zie je het hoogste punt van Menorca, Monte Toro (circa 357 m) of bezoek de Gin Xoriguer distilleerderij, waar de beroemde Menorquinse gin wordt gemaakt. Bovendien kun je in een glasbodemboot het onderwaterleven van Menorca ontdekken.

Een van de grootste archeologische vondsten van Menorca is het grafmonument Naveta d’es Tudons, op circa 5 km van Ciutadella. Dit omvangrijke monument dateert uit de bronstijd, maar is in goede staat. Door haar omvang laat Naveta d’es Tudons een onuitwisbare indruk bij je achter.

Verrassende Highlights in Cala Blanca

Menorca staat bekend om haar grillige kustlijn met veel baaien en grotten. Eén van de beroemdste grotten is de Cova Polida. Deze grot is alleen via het water bereikbaar en heeft een groot aantal druipsteenformaties. De Cova des Coloms is met een hoogte van circa 24 m en een breedte van ongeveer 16 m één van de indrukwekkendste grotten van Menorca.

Stranden van Cala Blanca

In Cala Blanca vind je gezellige bars en restaurantjes. Naast de heerlijke Spaanse gerechten bieden de meeste restaurants een internationale kaart. Bovendien kun je terecht in verschillende pizzeria’s en Chinese restaurants. Je vindt de verschillende eetgelegenheden in het centrum en verspreid over de plaats.

Cala Blanca heeft ook een discobar en een amusementenhal.

Een typisch Menorquins gerecht is caldereta de langosta, een soort kreeftensoep. Vooral het kleine vissersplaatsje Fornells, in het noorden van Menorca, staat hierom bekend, maar in Cala Blanca wordt het ook geserveerd.

Praktische Tips voor je vakantie naar Cala Blanca

Hoelang is het vliegen naar Cala Blanca?

Cala Blanca is meestal tussen de 2,25 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Cala Blanca?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Cala Blanca.

Wat is de route van Nederland naar Cala Blanca

De vliegtijd naar En Mahon bedraagt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op zo´n 51 km van Cala Blanca en de transfertijd bedraagt circa 60 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Cala Blanca?

Er is een regelmatige busverbinding via het centrum en Cala Santandria naar Ciutadella en omliggende plaatsen. Op zondag rijden er geen bussen vanuit Cala Blanca.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.